• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

5 Απριλίου 2024
in ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
A A
0
4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Δήμος Αρταίων τίμησε την ημέρα με ενημερωτική δράση για την υιοθεσία και τη φροντίδα των ζώων συντροφιάς

Κάθε χρόνο, στις 4 Απριλίου, ο κόσμος ενώνεται για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, μια ημέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υιοθεσίας και της φροντίδας των αδέσποτων. Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων αναδεικνύει τη φροντίδα και την αγάπη προς τα ζώα που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη. Είναι μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε και να προωθήσουμε την υιοθεσία ώστε να βοηθήσουμε τα ζώα να βρουν ένα σπίτι και μια οικογένεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Αρταίων διοργάνωσε ειδική δράση για την υιοθεσία των αδέσποτων. Η εκδήλωση ξεκίνησε την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 9 το πρωί στο θερινό κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑΣ». Στο χώρο βρίσκονταν σκύλοι που φιλοξενούνται στο καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων.
Τα δημοτικά σχολεία της πόλης που επισκέφθηκαν το χώρο, ενημερωθήκαν για τη διαδικασία υιοθέτησης από την κτηνίατρο του Δήμου και τους υπαλλήλους του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Αδέσποτων. Τα παιδιά έμαθαν τρόπους φροντίδας των ζώων συντροφιάς, αλλά και πόσο σημαντικό είναι τα ζώα να τσιπάρονται, να εμβολιάζονται και να αποπαρασιτόνονται. Είχαν επίσης τη δυνατότητα να παίξουν και να χαρούν την επαφή με τους τετράποδους φίλους μας.
Στο τέλος μοιράστηκαν δώρα για τα κατοικίδια των παιδιών, όπως περιλαίμια, λουράκια παιχνίδια, σαμαράκια, σαμπουάν κλπ. Τα δώρα ήταν ευγενική προσφοράσυμπολιτών μας, επαγγελματιών και κτηνιάτρων για την Ημέρα των Αδέσποτων.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας επισκέφθηκε το χώρο, συνομίλησε με τα παιδιά και τους επισκέπτες και ανέφερε: «Σήμερα τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Και εδώ στο χώρο αυτό, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε και να σκεφτούμε περισσότερα για τη σημασία της υιοθεσίας και της προστασίας των αδέσποτων ζώων. Οι μικροί φίλοι μας από το καταφύγιο του Δήμου, είναι ζώα που έχουν βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά με τη βοήθειά μας, μπορούμε να τους προσφέρουμε μια δεύτερη ευκαιρία για μια αγαπημένη και ασφαλή ζωή. Αυτά τα ζώα περιμένουν την αγκαλιά μας, και την αγάπη μας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η φροντίδα των ζώων δεν πρέπει να σταματάει μόνο στον χώρο του καταφυγίου. Κάθε ένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την προστασία των ζώων.Προσφέροντας στα ζώα γινόμαστε ευαίσθητοι και υπεύθυνοι πολίτες.Ας θυμηθούμε και ας κρατήσουμε την φράση του Γκάντι: Ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα ζώα.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Τζιομάκης, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου, Οικονομικών κ. Χαρά Σφαλτου, Εξυπηρέτησης του Δημότη και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Δημήτρης Ευαγγέλου, Καθημερινότητας – Συντονισμού Δράσεων και Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Κοτσαρίνης και Περιβάλλοντος- Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Λάμπρος Καρατζάς.

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί από καρδιάς τους χορηγούς – δωροθέτες για την πολύτιμη βοήθεια και τα δώρα που προσέφεραν.
Ευχαριστεί τους κτηνιάτρους, Βασίλη Παππά, Γεώργιο Τρομπούκη, Βασίλειο Μάστακα, Βασιλική Αλέξη, Θωμά Τραγούλια, τον κ. Μαυρομάτη με το κατάστημα οικοδομικών υλικών και τις εθελόντριες Ηλιάνα Παντελή και Παναγιώτα Τυρολόγου.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους»

Επόμενο Άρθρο

Πρόταση για διέξοδο στο πρόβλημα με την πυροπροστασία ακινήτων

Επόμενο Άρθρο
Πρόταση για διέξοδο στο πρόβλημα με την πυροπροστασία ακινήτων

Πρόταση για διέξοδο στο πρόβλημα με την πυροπροστασία ακινήτων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων – 19 Μαΐου
  • O Δήμος Πωγωνίου τίμησε τη μνήμη του γενναίου αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης Χατζημιχάλη Νταλιάνη
  • Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. και απόρριψη της κεντρικοποίησης των φορολογικών υπηρεσιών
  • Δράσεις των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηπείρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών
  • 1ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑμεΑ: «Δύναμη – Έμπνευση – Συμμετοχή»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.