Στις 7, 8 και 9 Αυγούστου επιστρέφει το μπασκετικόeventτου Ελαφοτόπου,ATHLOSZagoriBasketballFestivalτου Αθλητικού Ομίλου Ελαφοτόπου με ονομαστικό χορηγό τη Ζαγορίσια εταιρεία αθλητικών ειδών ATHLOSSportswear. Φέτος η διοργάνωση γιορτάζει τα 10 της χρόνια καιπροσκεκλημένοι θα είναι οι κ.κ. Μιχάλης Ρωμανίδης, Παναγιώτης Φασούλας και Βασίλης Ξανθόπουλος.
Υπό την αιγίδα της FIBA
Το τουρνουάτελεί ήδη από το 2016υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) και αποτελεί μέρος του παγκοσμίου προγράμματός της. Είναιμία από τις ελάχιστες διοργανώσεις ομαδικού αθλήματος με διεθνή αναγνώριση που λαμβάνουν χώρα στη Δυτική Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες στο τουρνουά εντάσσονται στην εθνική και παγκόσμια κατάταξη παικτών 3Χ3 και λαμβάνουν πόντους προς την κατάταξη αυτή ανάλογα με την επίδοσή τους.
Highlights
Η εκδήλωση είναι ήδη γνωστή στους μπασκετικούς της Ηπείρου, με κάποια από τα βασικά στοιχεία της να είναι:
- Συλλεκτική double-faceεμφάνιση της διοργάνωσης από την ATHLOSSportswear για όλους τους συμμετέχοντες
- LiveStreamingόλωντωναγώνωνonline
- Δημοσίευση αναλυτικών αποτελεσμάτων και στατιστικών σε πραγματικό χρόνο
- Επαγγελματική φωτογραφική κάλυψη
Και για μικρότερες ηλικίες
Στη βασική κατηγορία του τουρνουά συμμετέχουν παίκτες ηλικίας άνω των 16 (σ.σ. γεννηθείς μέχρι 31/12/2010), όμως, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης κ. Μιχάλη Ντιναλέξη, φέτος οι διοργανωτές θα δημιουργήσουν και κατηγορίες για μικρότερες ηλικίες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών δημοτικού.
Πώς να δηλώσετε συμμετοχή
Συμμετοχή στη βασική κατηγορία μπορούν να δηλώσουν άντρες και γυναίκες ηλικίας 16 ετών και άνω (δηλ. με ημ. γέννησης εώς τις 31/12/2010), οι οποίοι δε χρειάζεται να διαθέτουν επαγγελματικό δελτίο άθλησης ή να συμμετέχουν σε κάποιο αθλητικό σύλλογο – αρκεί να σχηματίσουν μία ομάδα με δύο ή τρεις φίλους τους (δηλ. 3μελή ή 4μελή).Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 36 Ευρώ ανά ομάδα.
Για τις μικρότερες ηλικίες δε θα χρειαστεί απαραίτητα σχηματισμός ομάδας πριν τη δήλωση συμμετοχής, και μπορούν μεμονωμένοι παίκτες χωρίς όμαδα απλά να δηλώσουν ενδιαφέρον και να τοποθετηθούν σε τετράδα/τριάδα την ημέρα του 3Χ3. Δε θα υπάρξει κόστος συμμετοχής.
Οι δηλώσεις συμμετοχών (για όλες τις ηλικίες) θα ξεκινήσουν την Τετάρτη1ηΙουλίου και θα παραμείνουν ανοιχτές για 4 εβδομάδες, μέχρι την Τετάρτη 29 Ιουλίου, με το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων να ανακοινώνεται την Δευτέρα 3 Αυγούστου. Οι δηλώσεις θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της εκδήλωσης, στο https://3×3.aoelafotopou.gr/.







