• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλογιάννης: Τα οικονομικά θέματα των Αστυνομικών

19 Οκτωβρίου 2021
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
A A
0
Στ. Καλογιάννης: Απαντήσεις από το Υπ. Εσωτερικών για τα ζητήματα των επιχειρήσεων κυλικείων όλων των σχολικών μονάδων
Share on FacebookShare on Twitter

Ο αν. Υπουργός οικονομικών κ. Σκυλακάκης απαντά στον Σταύρο Καλογιάννη: Τα οικονομικά θέματα των Αστυνομικών θα εξεταστούν στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, κατά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Την καταβολή του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές όλης της χώρας είχε ζητήσει ο Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση(αρ. πρωτ. 8879/2021) στην Βουλή,προς τα ΥπουργείαΟικονομικών και Προστασίας του Πολίτη,μετά από συνεργασία που είχεμε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.
Υπενθυμίζεται ότι, στην απάντησή του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος, ανέφερεαπλώς ότι η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και παρακολουθεί κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που άπτεται μισθολογικών θεμάτων των Αστυνομικών
Στην απάντησή του στον Σταύρο Καλογιάννη, οΑναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης, αφού αναφέρει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Με τις διατάξεις του ν.4472/2017, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το ν.4553/2018 προβλέπεται ότι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεωνκαι του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και τουΠυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μόνο πρώην Ν. Δωδεκανήσου),καθώςκαι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικήςμεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), στη νήσο Σκύρο και τις τοπικές κοινότητες Ζίρου καιΠαλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας, χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ.
Το ανωτέρωεπίδομα θεσπίστηκε ως αντιστάθμισμα της καταργούμενης, με το άρθρο 160 του ιδίου νόμου, ημερήσιαςαποζημίωσης εκτός έδρας που ελάμβανε μόνο το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετούσε στις προαναφερόμενες περιοχές.
Επιπλέον, το ως άνω επίδομα, μετά τη θέσπιση του ν.4553/2018, δεν καταβάλλεται στο σύνολο τωνστελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), αλλάαποκλειστικά και μόνο σε όσους υπηρετούν στις μονάδες προκαλύψεως, οι οποίες λόγω της φύσεως της αποστολής τους και των συγκεκριμένων καθηκόντων τους έχουν συσταθεί στις Ένοπλές Δυνάμεις και όχι σταΣώματα Ασφαλείας, ενώ με τη θέσπιση του ν.4676/2020 το εν λόγω επίδομα χορηγείται στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν στις προαναφερθείσες Λιμενικές Αρχές.
Συνεπώς, η χορήγηση του ως άνω επιδόματος δεν συναρτάται με παροχή υπηρεσίας σεπαραμεθόριες (εν γένει) περιοχές.Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 4 του ν.4024/2011,εξαιρούνται και συνεπώς δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του εν λόγω νόμου οι κατηγορίες υπαλλήλων ήλειτουργών που υπάγονταν στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Μέρους Β` του ν.3205/2003.
Συνεπώς δεν έχουν εφαρμογή στο εν λόγω προσωπικό, στο οποίο περιλαμβάνεται και το ένστολοπροσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, οι διατάξεις του άρθρου 19 (επίδομα απομακρυσμένων καιπαραμεθορίων αποδοχών) του ν.4354/2015, το οποίο παραπέμπει στο ν.4024/2011.
Τέλος, επισημαίνεται, γενικότερα, ότι αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου που αφορούν τα στελέχη τωνΣωμάτων Ασφαλείας, όπως και τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθεφορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, κατάτην κατάρτιση προπαντός του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου ΠρογράμματοςΔημοσιονομικής Στρατηγικής».

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Συντονισμός Υπηρεσιών Δήμου Αρταίων για την Πολιτική Προστασία

Επόμενο Άρθρο

Ήπειρος: 47 νέα κρούσματα, τα 37 στην ΠΕ Ιωαννίνων

Επόμενο Άρθρο

Ήπειρος: 47 νέα κρούσματα, τα 37 στην ΠΕ Ιωαννίνων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Βασίλης Γιόγιακας: επτά ειδικότητες για τη ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ) Ηγουμενίτσας
  • Τριήμερη δράση (20-22/05/2025) του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων για μαθητές νηπιαγωγείων
  • Eορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου
  • Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου συναντήθηκε ο Γιώργος Αμυράς
  • Έγκριση σχεδίου διακήρυξης και προκήρυξης του έργου «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων-Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.