• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Πληροφορίες και λεπτομερή στοιχεία, για τους παράνομους αεροψεκασμούς των τουρκικών αεροσκαφών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον Νομό Έβρου, θα ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις τουρκικές αρχές.

15 Σεπτεμβρίου 2021
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
A A
0
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα την εγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στην Αλβανία, τις πιθανές επιπτώσεις της στην Ελληνική Μειονότητα και τον κίνδυνο δημιουργίας προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα»

Art 17 seminar - EU Trade Policy – Which way forward

Share on FacebookShare on Twitter

«Η ΕΕ δεν διαθέτει λεπτομερή στοιχεία και θα πρέπει να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το θέμα αυτό, από τις τουρκικές αρχές.» Αυτό απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ερώτηση που κατέθεσε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή τους παράνομους αεροψεκασμούς των τουρκικών αεροσκαφών, στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον Νομό Έβρου.

  Η κα Ασημακοπούλου στην ερώτησή της, είχε τονίσει την ανάγκη διερεύνησης των περιστατικών παράνομων αεροψεκασμών από τουρκικά ψεκαστικά αεροσκάφη, σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, με  φυτοφάρμακα απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία, λόγω εγγύτητας, καταλήγουν, σε μεγάλο ποσοστό, σε καλλιέργειες στην ελληνική πλευρά. 



  Επίσης, είχε τονίσει τον πιθανό κίνδυνο που διατρέχουν τα αγροτικά προϊόντα, που καλλιεργούνται στην ελληνική πλευρά, «να αξιολογούνται, ως μη αποδεκτά προς εξαγωγή, από τις τελωνειακές αρχές στις χώρες υποδοχής, με ανάλογες δυσμενείς επιπτώσεις για το εμπόριο.»



   Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης της Ευρωβουλευτή, σχετικά με την απαγόρευση παράνομων αεροψεκασμών και αν η διενέργειά τους μπορεί να επηρεάσει  τη συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ - Τουρκίας, η  απάντηση της Επιτροπής είναι ότι «μια πιθανή επέκταση της Τελωνειακής Ένωσης σε νέους τομείς, θα απαιτούσε από την Τουρκία να εναρμονίσει τη νομοθεσία της με το κεκτημένο της ΕΕ, σε αυτούς τους τομείς.»



   Κατόπιν της απάντησης που έλαβε η κα Ασημακοπούλου, προτίθεται να  επανέλθει στο θέμα, αναμένοντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα λεπτομερή στοιχεία και τις πληροφορίες από τις τουρκικές αρχές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης:

Απάντηση της κ. Κυριακίδου, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (14.9.2021)

  1. Η ΕΕ δεν διαθέτει λεπτομερή στοιχεία για τα πρόσφατα περιστατικά που αναφέρει το αξιότιμο μέλος του Κοινοβουλίου και θα πρέπει να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό από τις τουρκικές αρχές. Η ΕΕ δεν έχει την εξουσία να εμποδίσει τον αεροψεκασμό φυτοφαρμάκων στο τουρκικό έδαφος. Ωστόσο, η χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων από την Τουρκία και οι συνέπειές της, όσον αφορά τις εξαγωγές τροφίμων στην ΕΕ, συζητούνται τακτικά με τις τουρκικές αρχές. Τα οπωροκηπευτικά που εισάγονται από την Τουρκία πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της ΕΕ για τα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων που ορίζονται στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 396/2005. Το επίπεδο συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της ΕΕ που περιέχονται στον εν λόγω κανονισμό, παρακολουθείται κατά τους ελέγχους των εισαγωγών από τις αρχές των κρατών μελών της ΕΕ. Επιπλέον, η ΕΕ επαληθεύει την αποτελεσματική εφαρμογή του προαναφερόμενου κανονισμού, καθώς και της οδηγίας 2002/63/ΕΚ της Επιτροπής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στη χώρα καταγωγής. Τα αποτελέσματα των εν λόγω ελέγχων παρακολουθούνται στενά, προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις που εντοπίζονται και να παρέχεται βοήθεια στην Τουρκία, για να βελτιώσει το συνολικό σύστημα επίσημων ελέγχων της.
  2. Η Τελωνειακή Ένωση ΕΕ – Τουρκίας καλύπτει τα βιομηχανικά προϊόντα και τα μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα, ενώ το εμπόριο γεωργικών προϊόντων καλύπτεται από χωριστή διμερή συμφωνία. Μια πιθανή επέκταση της Τελωνειακής Ένωσης σε νέους τομείς, θα απαιτούσε από την Τουρκία να εναρμονίσει τη νομοθεσία της με το κεκτημένο της ΕΕ, σε αυτούς τους τομείς.
ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

60 νέα κρούσματα στην Ήπειρο, τα 38 στην ΠΕ Ιωαννίνων

Επόμενο Άρθρο

2000 ευρώ πρόστιμο για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης

Επόμενο Άρθρο
Ανήλικοι έκλεβαν περίπτερο

2000 ευρώ πρόστιμο για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία ‘Ilina’
  • Συνελήφθη για μεταφορά παράτυπων μεταναστών στην Ιόνια Οδό
  • Έκλεψε 5.000 ευρώ από πελάτη σε ξενοδοχείο που εργαζόταν στα Ιωάννινα
  • Ήττα … μπελάδων για τον ΠΑΣ
  • Στάικος: “Σκληρή ήττα – Μεγάλη μάχη για να παραμείνουμε στην κατηγορία”

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.