• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To Eργατικό Κέντρο για τα κρούσματα σε βιομηχανίες των Ιωαννίνων

5 Ιουλίου 2021
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο η εργοδοτική ασυδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία στο νομό. Η αύξηση πάνω από 200% των κρουσμάτων σε μια μόνο εβδομάδα, ως αποτέλεσμα της μεγάλης συρροής κατά βάση από δυο βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος αποδεικνύει ότι κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς δεν έχει ληφθεί.
Μπροστά στα κέρδη της εργοδοσίας κάθε μέτρο προστασίας των εργαζομένων εξαφανίζεται.
Οι εργάτες στη βιομηχανία τροφίμων συνεχίζουν να στοιβάζονται στις βάρδιες, με εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες και εργοδοτικά πρωτοκόλλα λάστιχο, σε πείσμα όσων μας δίδαξαν τα τραγικά γεγονότα του περασμένου Νοέμβρη που βύθισαν το νομό στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Με τον κίνδυνο της μετάλλαξης Δ να είναι μπροστά μας, ποιος βυθίζει το νομό στο 4ο κύμα της πανδημίας;
Κυβέρνηση και Περιφέρεια Ηπείρου από τη μια συγκαλύπτουν τα εργοδοτικά εγκλήματα και από την άλλη ενοχοποιούν και διχάζουν τον λαό.
Η εσπευσμένη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολίτικης Προστασίας για αναστολή λειτουργίας των δυο βιομηχανιών επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι εκτός έλεγχου. Αποδεικνύει ότι οι διαβεβαιώσεις της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για την Δημόσια Υγεία στα μελή της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου την περασμένη Τρίτη για «self test» και «ατομική ευθύνη» του εργαζόμενου να το δηλώσει, συγκαλύπτουν την εργοδοτική τρομοκρατία, αποκρύβουν τις ευθύνες της εργοδοσίας που καλεί εργαζόμενους για δουλεία ενώ είναι σε προληπτική καραντίνα.
Ρωτάμε ευθέως. Ισχύει όπως πληροφορούμαστε ότι δόθηκε ειδική άδεια λειτουργίας στο πτηνοσφαγείο της «Νιτσιάκος ΑΕΒΕ» ακυρώνοντας στην πράξη την αναστολή λειτουργίας της με πρόσχημα «να μην καταστραφούν τα πουλιά»; Ισχύει ή όχι ότι οι εργάτες περιμένουν με το τηλέφωνο στο χέρι τι ώρα θα πάνε για δουλειά, χωρίς να ξέρουν πότε τελειώνει η βάρδια τους;
Την ίδια ώρα για τα κρούσματα ενοχοποιούνται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, απειλούνται με απόλυση, όταν για μήνες οι εμβολιασμοί καθυστερούν χάρη στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τα παιχνίδια των φαρμακευτικών εταιρειών.
Αντί για ουσιαστική επιστημονική ενημέρωση του λαού και στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, γινόμαστε μήνες τώρα, μάρτυρες αντιφατικών τοποθετήσεων, ανάκλησης εμβολίων, χαρτζιλικώματος των νέων, μέτρων που γιγαντώνουν τον ανορθολογισμό και την δυσπιστία στη διαχείριση της πανδημίας.
Οι αναγκαίοι εμβολιασμοί από μόνοι τους δεν είναι πανάκεια. Ο εμβολιασμένος εργαζόμενος μπορεί να νοσήσει, να μεταδώσει τον ιό, πόσο μάλλον που δεν αναπτύσσουν αντισώματα όλοι στον ίδιο βαθμό και με τον κίνδυνο των μεταλλάξεων να είναι υπαρκτός.
Μέτρα προστασίας δε μπορεί να είναι μόνο η χρήση μάσκας και τα self-tests. Προστασία του εργαζόμενου σημαίνει 8ωρα και όχι εντατικοποίηση, περισσότερα διαλείμματα, περισσότερες προσλήψεις και άλλα πολλά που κράτος και εργοδότες τα θεωρούν δευτερεύοντα, περιττά έξοδα μπροστά στην αύξηση των κερδών τους.
Καλούμε τους εργάτες να εμπιστευτούν την δύναμη τους, να οργανωθούν στο κλαδικό Σωματείο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών του νομού. Το Εργατικό Κέντρο είναι εδώ να τους στηρίξει. Μαζί μπορούμε να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, να αποσπάσουμε μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, να παλέψουμε για ανθρώπινα ωράρια και μισθούς που μας αξίζουν. Σήμερα τόσο η επιστήμη όσο και η τεχνολογία μπορούν να δώσουν λύσεις στη γραμμή παραγωγής ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων των εργαζομένων, να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Το μόνο εμπόδιο είναι ο εργοδοτικός ιός και το κέρδος του.
Απαιτούμε :
• Με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας να γίνονται γρήγορα διαγνωστικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό στους χώρους δουλειάς.
• Να σταματήσουμε εδώ και τώρα τα 10ωρα και 12ωρα.
• Να αποδοθεί άμεσα ΑΜΚΑ σε όλους τους ανασφαλίστους εργολαβικούς εργάτες. Να ενταχθούν τώρα σε πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού.
• Να μη χαθεί κανένα ρεπό λόγω απουσίας συναδέλφων.
• Να μη χαθεί καμιά μέρα κανονικής άδειας από συναδέλφους που ήταν η είναι σε καραντίνα.
• Να μη λείψει ούτε ένα μεροκάματο απο το μισθό των εργατών.
• Να προσαρμοστούν οι γραμμές παραγωγής έτσι ώστε να προστατευτεί η υγεία μας.
• Να γίνουν νέες προσλήψεις συναδέλφων για να μπορούν να γίνονται περισσότερες αλλαγές στις βάρδιες.
• Να αυξηθούν τα διαλείμματα και σε χρόνο και σε αριθμό.
• Αυξήσεις στους μισθούς τώρα.
• Ουσιαστική στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας με μονιμοποίηση των συμβασιούχων κάθε ειδικότητας και νέες μαζικές προσλήψεις.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κόνιτσα

Επόμενο Άρθρο

Διανομή Ειδών ΒΥΣ (είδη κρεοπωλείου) του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD

Επόμενο Άρθρο
Από 19 Απριλίου έως 21 Απρίλιου, η διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ

Διανομή Ειδών ΒΥΣ (είδη κρεοπωλείου) του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία ‘Ilina’
  • Συνελήφθη για μεταφορά παράτυπων μεταναστών στην Ιόνια Οδό
  • Έκλεψε 5.000 ευρώ από πελάτη σε ξενοδοχείο που εργαζόταν στα Ιωάννινα
  • Ήττα … μπελάδων για τον ΠΑΣ
  • Στάικος: “Σκληρή ήττα – Μεγάλη μάχη για να παραμείνουμε στην κατηγορία”

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.