• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Kαταγγελία του Εργατικού Κέντρου για εργατικό ατύχημα

25 Νοεμβρίου 2022
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 5/09 έγινε εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα μετανάστης – εργάτης σε εργοστάσιο ξυλείας να χάσει τα δύο του δάχτυλα. Ο συγκεκριμένος, όπως και άλλοι πολλοί ομοεθνείς του, εργαζόταν ανασφάλιστος, με μεροκάματα πείνας.
Ο ίδιος απευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο και την υπόθεση ανέλαβε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, κάνοντας παρεμβάσεις σε Επιθεώρηση Εργασίας, στην εργοδοσία και στο ΙΚΑ, ώστε ο εργοδότης να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα στο ΙΚΑ για να δηλωθεί το ατύχημα και να αποζημιωθεί ο εργάτης, να επικολληθούν τα ένσημα που δεν έμπαιναν, να διεκδικηθεί ποσό που να ανταποκρίνεται και να καλύπτει τις ανάγκες του εργαζόμενου για όσο διάστημα παραμένει ανίκανος για εργασία, να αποζημιωθεί για το εργατικό ατύχημα.
Εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια μπήκε μέλος ενός μη αρμόδιου σωματείου (Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών), αυτοαποκαλούμενη «εκπρόσωπος» εργαζομένων (χωρίς να είναι καν εκλεγμένη πουθενά) και μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας Ιωαννίνων και τον εργοδότη κίνησαν άρον άρον διαδικασίες για να αποσπάσουν με ύπουλο τρόπο τη συμφωνία του εργάτη, που δεν ξέρει καν την ελληνική γλώσσα, για 551,42€. Προκειμένου να το πετύχουν, δε δίστασαν να παρουσιάσουν για διερμηνέα έναν άλλον ομοεθνή του, ο οποίος κατά δική του ομολογία, δεν κατάλαβε καν τι υπογράφηκε, αφού δεν ξέρει να διαβάζει ελληνικά!
Είναι ντροπή τους να κοστολογούν 500€ κομμένα δάχτυλα! Είναι ντροπή τους να εκμεταλλεύονται την ανημποριά ενός αλλοδαπού εργάτη! Είναι ντροπή τους να δυσφημίζουν το σωματείο Γάλακτος- Τροφίμων- Ποτών με τέτοιες τυχοδιωκτικές ενέργειες, το σωματείο που καθημερινά δίνει μάχες σε χώρους δουλειάς για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργατών.
Ο ρόλος τους είναι εχθρικός προς το σύνολο της εργατικής τάξης!
Η Επιθεώρηση Εργασίας λειτούργησε ως «δούρειος ίππος». Είχε υποχρέωση να ελέγξει αν η συγκεκριμένη είναι πραγματική εκπρόσωπος σωματείου, αλλά βολεύτηκε με έναν «εκπρόσωπο» που στοιχίζεται πλήρως με την εργοδοσία. Είχε υποχρέωση να ελέγξει αν ο ομοεθνής εργάτης μπορούσε να είναι διερμηνέας, να τηρήσει τη σχετική διαδικασία.
Να καταργηθεί τώρα το αισχρό «Δελτίο» που συντάχθηκε και να ανοίξει η υπόθεση του εργάτη και πάλι!
Καταγγέλλουμε το στέλεχος και την πολιτική ηγεσία του ΝΑΡ για απάτη σε βάρος ενός εργάτη που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ξαναδουλέψει με κομμένα δάχτυλα, με σκοπό τη ζημιά του αλλοδαπού εργαζόμενου και τα κέρδη του εργοδότη.
Τα σωματεία μας δεν χωράνε τέτοια μέλη που υπερασπίζονται την εργοδοσία και τους αντεργατικούς νόμους του κράτους. Ούτε μέλη που παριστάνουν αυθαίρετα τους εκπροσώπους εργαζόμενων.
Συνάδελφοι Έλληνες και Μετανάστες, να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιοι είναι φίλοι και ποιοι οι εχθροί της εργατικής τάξης. Μαζικοποιούμε, δυναμώνουμε τα σωματεία μας με εργαζόμενους τίμιους, αγωνιστές και πρωτοπόρους στην πάλη για διεκδικήσεις στο ύψος των αναγκών μας.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Κατά της απόφασης για τη μονάδα αποθήκευσης υγρών καυσίμων και ασφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας προσφεύγει η Περιφέρεια Ηπείρου

Επόμενο Άρθρο

Aγώβες Σ/Κ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας

Επόμενο Άρθρο

Aγώβες Σ/Κ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Ημερίδα: «Ενημέρωση πολιτών για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων»
  • ΛΑΣΥ Ηπείρου: Ερώτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα του γεωπονικού τμήματος της Άρτας
  • Εγγραφή πτυχιούχων Ιατρικών Σχολών στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων
  • Το πλαίσιο λειτουργίας του παρουσίασε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου
  • ΥφΑΑΤ Γιώργος Στύλιος: «χρηματοδοτούμε τρόπους αντιμετώπισης του μαύρου αλευρώδους μύκητα και εξετάζουμελύσεις για τους παραγωγούς»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.