• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψήφισμα της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε/Τ.Η

20 Νοεμβρίου 2024
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
TEE TΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προβλήματα που ανέκυψαν στην εκτέλεση των Δημοσίων Έργων και προτάσεις αντιμετώπισης τους
Share on FacebookShare on Twitter

Σήμερα την 18η Νοεμβρίου 2024 η Αντιπροσωπεία το Τ.Ε.Ε. /Τ.Η σε τακτική της συνεδρίαση συζήτησε και αποφάσισε κατά πλειοψηφία το παρακάτω κείμενο:
Ψήφισμα Αντιπροσωπείας ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
20 Νοέμβρη – Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία!

Ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2025 από την κυβέρνηση προβλέπει μεταξύ άλλων εξοντωτικούς φόρους, νέα «ματωμένα πλεονάσματα» 2,5% (από 2,4% φέτος), «παγωμένες» κοινωνικές δαπάνες, πακτωλό χρημάτων σε μεγάλες επιχειρήσεις κ.α. και κινείται καθαρά σε κοινωνικά άδικη κατεύθυνση.
Πιο συγκεκριμένα 2,5 δις αύξηση φόρων, εκ των οποίων 1,5 δις από τον άδικο οριζόντιο ΦΠΑ στην κατανάλωση και 1 δισ. από τον φόρο φυσικών προσώπων (βλ. νέος νόμος για το φορολογικό των επαγγελματιών). Ενώ η Κυβέρνηση διαφημίζει ότι καταργούν το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος -μετά από 12 χρόνια- την ίδια στιγμή έχει εκτοξεύσει τη φορολογία μας με την «τεκμαρτή» φορολόγηση, στην πράξη με φόρους για φανταστικά εισοδήματα.
Πρόσθετα οι Δημόσιες Υπηρεσίες στις οποίες εργαζόμαστε ή με τις οποίες καλούμαστε να συνεργαστούμε και ειδικότερα οι ΥΔΟΜ και οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων παραμένουν υποστελεχωμένες και δυσλειτουργικές εξαιτίας των συνεχών νεοφιλελεύθερων νομοθετικών αλλαγών και της χρόνιας απαξίωσης τους.
Τέλος η ακρίβεια κατατρώει το εισόδημα μας. Οι κατακόρυφες αυξήσεις στα είδη πλατιάς κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ, στους λογαριασμούς της ενέργεια, στα ενοίκια και στις μεταφορές έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας τόσο για εργαζόμενες/ους όσο για αυτοαπασχολούμενους/ες. Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια των κυβερνητικών επιλογών και όχι φυσικό φαινόμενο.
Μόνη λύση στα οξυμένα μας προβλήματα η συλλογική διεκδίκηση. Μηχανικοί, Επιστήμονες αυτοαπασχολούμενοι/ες, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικροί έμποροι πρέπει να βγούμε μαζικά στο δρόμο! Μαζί με τον κόσμο της εργασίας να αγωνιστούμε απέναντι στον κυνισμό της κυβέρνησης, την αποδοχή της λιτότητας και το χαμήλωμα των προσδοκιών για το μέλλον.
Παλεύουμε άμεσα:
για να καταργηθεί εδώ και τώρα ο ν.5073/2023 και κάθε τεκμαρτή Φορολόγηση.
Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και επαναφορά 13ου & 14ου μισθού/συνταξης
Για μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες
Επανακαθορισμό των ελάχιστων ιδιωτικών αμοιβών και αυξήσεις μισθών δημοσίου τομεα : Οι μεγάλες περικοπές τα τελευταία χρόνια και η συμπίεση των μισθών δημιουργεί ασφυκτικές πιέσεις στον κλάδο ενώ η αύξηση του κόστους ζωής έχει μειώσει σημαντικά την αγοραστική δύναμη των μηχανικών.
Επαναφορά ασφαλιστικών δικαιωμάτων: Οι μειώσεις στις συντάξεις και στις ασφαλιστικές παροχές που έχουν υποστεί οι μηχανικοί, σε σχέση με τις εισφορές που καταβάλλουν ή έχουν καταβάλλει μέχρι τώρα είναι κάτι που θεωρείται εξαιρετικά άδικο από τον κλάδο ενώ η βιωσιμότητα ενός τέτοιου μοντέλου αμφισβητείται πλέον σοβαρά.
Στήριξη της νεότερης γενιάς μηχανικών: Οι νεότεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας, με αυξανόμενη τάση για επισφαλή και κακοπληρωμένη εργασία.
Για κατάργηση του ΕΦΚ σε ενέργεια, καύσιμα, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Για ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμός για τους επαγγελματίες.
Καλούμε τους συναδέλφους μηχανικούς να συμμετάσχουν ενεργά -πέραν της απεργίας- σε αποχή από τη λειτουργία όλων των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.), των Συμβουλίων Πολεοδομικών και Χωροταξικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Α’ και Β’), καθώς και των ανώτατων γνωμοδοτικών οργάνων ΚΕΣΥΠΟΘΑ, ΚΕΣΑ και των Τοπικών Συμβουλίων Μνημείων, που θεσπίστηκαν με τον Νόμο 4858/21 .
Το ΤΕΕ καλεί όλους τους μηχανικούς να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία στις 20 Νοεμβρίου, με απεργία και με κλείσιμο των γραφείων μας!
Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ήπειρο!

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Θέατρο Actina: “Σίτος Σιταράκις” – Αυτός ο μεγάλος μικρός …!

Επόμενο Άρθρο

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων συμμετείχε για άλλη μία χρονιά στην έκθεση PHILOXENIA

Επόμενο Άρθρο
Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων συμμετείχε για άλλη μία χρονιά στην έκθεση PHILOXENIA

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων συμμετείχε για άλλη μία χρονιά στην έκθεση PHILOXENIA

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Αποχωρεί από την προεδρία της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιωαννίνων ο Σπ. Μπέκας
  • Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη στήριξη των καλλιεργητών κάμπου Λαψίστας
  • Ενημέρωση για το Τελωνείο Μαυροματίου
  • Απαντήσεις Περιφερειάρχη κ. Αλεξ.Καχριμάνη στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής
  • Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Πρέβεζα για παραβάσεις περί ναρκωτικών

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.