• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμπεράσματα Εκδήλωσης του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

1 Απριλίου 2024
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Συμπεράσματα Εκδήλωσης του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ
Share on FacebookShare on Twitter

Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση μηχανικών και πολιτών για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», πραγματοποίησε το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σε συνέχεια και των ενημερωτικών εκδηλώσεων που γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων του ΤΕΕ.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναλύθηκε από έμπειρους μηχανικούς, το επίκαιρο θέμα που αφορά χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δηλαδή οι τρόποι ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων και οι διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις μέσω των προγραμμάτων «Εξοικονομώ».
Άλλωστε σε περιοχές όπως η Ήπειρος και λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, είναι αναγκαία η ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών, κάτι που μελλοντικά συμβάλλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην μείωση του κόστους λειτουργίας των κατοικιών, με κυρίαρχο αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, Γιάννης Τσίγκρος, στον χαιρετισμό του ανέφερε πως τα προγράμματα «Εξοικονομώ», συνέβαλλαν καθοριστικά σε αυτήν την κατεύθυνση, ενώ τονίστηκε πόσο σημαντική και αυξημένη ήταν η ζήτηση για την ένταξη κατοικιών και επιχειρήσεων της περιοχής της Ηπείρου, στις ευεργετικές διατάξεις των προγραμμάτων αυτών.
Στην ημερίδα ομιλητές ήταν ο ειδικός συνεργάτης του ΤΕΕ και πρώην Γενικός Διευθυντής του ΚΑΠΕ, Λάμπρος Πυργιώτης που παρουσίασε στο κοινό τους εθνικούς στόχους εξοικονόμησης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Βασίλης Παπαδόπουλος που έκανε μια αναδρομή στα προγράμματα εξοικονόμησης και ενεργειακής αναβάθμισης, ο ηλεκτρολόγος – μηχανικός, Σταύρος Αλέξης που παρουσίασε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση του προγράμματος «Εξοικονομώ», από την αρχική φάση μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος και ο πολιτικός μηχανικός, Ηλίας Ηγουμενίδης, που προχώρησε σε μια παρουσίαση για το Παθητικό Σπίτι, η οποία αποτελεί μια καινοτομία για τον τρόπο ενεργειακής θωράκισης μιας κατοικίας και εφαρμόζεται τελευταία και στην Ελλάδα. Με το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, η οποία κατέληξε σε διάφορα συμπεράσματα για τα οποία θα ενημερωθεί αναλυτικά το αρμόδιο Υπουργείο.
«Όλες οι παραπάνω προσπάθειες συμβάλλουν καθοριστικά στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του άνθρακα στην περιοχή μας με άμεσο αντίκρισμα την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, αλλά σε μεγάλο βαθμό και του προβλήματος της αιθαλομίχλης που ταλανίζει το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Εμείς σαν ΤΕΕ/ΤΗ θεωρούμε βασική μας προτεραιότητα τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση τόσο των συναδέλφων της περιοχής μας, όσο και των πολιτών σε έναν κόσμο που τρέχει και εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και περιμένουμε να ακούσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους εξαιρετικούς ομιλητές της σημερινής ημερίδας», κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Τσίγκρος.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Στην Πρέβεζα η εναρκτήρια συνάντηση της ενημέρωσης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου

Επόμενο Άρθρο

Η διάσημη συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς 5 Απριλίου στα Ιωάννινα

Επόμενο Άρθρο
Η διάσημη συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς 5 Απριλίου στα Ιωάννινα

Η διάσημη συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς 5 Απριλίου στα Ιωάννινα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Βασίλης Γιόγιακας: επτά ειδικότητες για τη ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ) Ηγουμενίτσας
  • Τριήμερη δράση (20-22/05/2025) του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων για μαθητές νηπιαγωγείων
  • Eορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου
  • Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου συναντήθηκε ο Γιώργος Αμυράς
  • Έγκριση σχεδίου διακήρυξης και προκήρυξης του έργου «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων-Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.