• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Καλογιάννης: Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελούν μοναδική ευκαιρία για ουσιαστική μεταρρύθμιση σε τομείς αιχμής της ελληνικής οικονομίας,όπως η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση

15 Νοεμβρίου 2022
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Στ. Καλογιάννης: Απαντήσεις από το Υπ. Εσωτερικών για τα ζητήματα των επιχειρήσεων κυλικείων όλων των σχολικών μονάδων
Share on FacebookShare on Twitter

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδoς(ΟΕΕ) στα Ιωάννινα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, με τίτλο«Ευκαιρίες και προοπτικές του Ελλάδα 2.0», παραβρέθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με επιχειρηματίες, λογιστές, φοροτεχνικούς και στελέχη της αυτοδιοίκησης.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήτανο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ κ. Κων/νος Κόλλιας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις ευκαιρίες και τις προοπτικές που απορρέουν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης.
Σε δήλωσή του, ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερετα εξής:
«Ο οικονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία και κυρίως οι επιπτώσεις από την πανδημία και την αύξηση των τιμών της ενέργειας, αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας παρέχει ένα ισχυρό πλαίσιο για την αντιμετώπισή τους, συνδυάζοντας επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα.
Για την Ελλάδα, τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης συνολικού ύψους 30,1 δις ευρώ, αποτελούν μοναδική ευκαιρία για ουσιαστική μεταρρύθμιση σε τομείς αιχμής, όπως η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση, ο οικονομικός και θεσμικός μετασχηματισμός, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ενώ οι όροι που θέτει το Ταμείο για τις ιδιωτικές επενδύσεις είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί.
Καθώς τα χρονικά περιθώρια υλοποίησης των έργων και δράσεων του Ταμείου είναι πολύ πιεστικά, πρέπει η αξιοποίηση των πόρων του να γίνει με σχέδιο, μεγάλη ταχύτητα και διαφάνεια. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και συνεργαζόμενος στενά με τον κ. Σκυλακάκη, όπως και με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, μπορώ να βεβαιώσω ότι αυτό το τρίπτυχο καλύπτεται στο ακέραιο.
Μέσα σε ένα κλίμα συνεχιζόμενης διεθνούς αβεβαιότητας, πρέπει να διερευνήσουμε τρόπους ώστε ο Μηχανισμός Ανάκαμψης να καταστεί ένα σταθερό θεσμικό όργανο, ένα μόνιμο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει όλοι να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Ημερίδα για την ασφάλεια στον εργασιακό χώρο για τους εργαζομένους του Δήμου Πάργας

Επόμενο Άρθρο

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 200.000 ευρώ για την «βελτίωση της οδοποιίας της Κοινότητας Πηγών» και 150.000 ευρώ για την «βελτίωση του οδικού δικτύου της Κ. Μεγαλόχαρης»

Επόμενο Άρθρο
Η Ελλάδα κέρδισε τη μάχη της φέτας – Γ. Στύλιος: Ενισχύεται η θέση του εμβληματικού μας προϊόντος

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 200.000 ευρώ για την «βελτίωση της οδοποιίας της Κοινότητας Πηγών» και 150.000 ευρώ για την «βελτίωση του οδικού δικτύου της Κ. Μεγαλόχαρης»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις των καλλιτεχνών
  • Με θετικές ειδήσεις η συνάντηση Τσιρογιάννη – Πέτσα
  • “Κοινό των Ηπειρωτών” για σιδηροδρομική σύνδεση: “Ξεχάστε το τρένο”
  • Άρτα: Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια για τη χρήση απινιδωτή στα αθλητικά σωματεία
  • Η Μ. Τζούφη για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.