• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Λευκό» στον προϋπολογισμό, «κατά» του τρόπου διοίκησης της δημοτικής αρχής

10 Ιανουαρίου 2023
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Με δύο σημαντικά γεγονότα τα οποία σημάδεψαν τη λειτουργία του δήμου Ιωαννιτών στο τέλος του 2022, την ασθένεια του δημάρχου και την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικά τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2023 ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.
Πιο συγκεκριμένα και αναφορικά με την ασθένεια του δημάρχου, ο κ. Μπέγκας, την χαρακτήρισε ως ένα λυπηρό γεγονός, στο οποίο «η κοινωνία των Ιωαννίνων, αλλά και όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου στάθηκαν απέναντί του με ανθρωπιά και σεβασμό, εκφράζοντας αισθήματα συμπαράστασης και ευχήθηκαν για την καλύτερη πορεία της υγείας του».
Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ, σημείωσε ότι η απόφαση ήταν μια νίκη της δημοκρατίας κι ένα ηχηρό ράπισμα σ’ αυτούς που υποστήριξαν τα νομοθετήματα αυτά.
«Γνωρίζουμε όλοι ότι η δημοτική αρχή του δήμου μας ήταν απ’ τους πιο σθεναρούς υποστηρικτές των νομοθετημάτων, φτάνοντας στο σημείο να παρέμβει με δαπάνες του δήμου υπέρ αυτών στην εκδίκαση της υπόθεσης. Κι ενώ όλοι θα περιμέναμε, μετά την οριστική απόφαση του ΣτΕ η δημοτική αρχή να γίνει πιο σοφή, σεβόμενη τα συλλογικά όργανα ώστε να βαδίσουμε ομαλά στη λήξη της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου, εκείνη συνεχίζει το ίδιο βιολί», είπε ο κ. Μπέγκας, φέρνοντας ως παραδείγματα την τρέχουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία γνωστοποιήθηκε με αποστολή της εισήγησης την τελευταία στιγμή, αλλά και την συνεδρίαση της παράνομης Οικονομικής Επιτροπής για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, όπως αυτό για την κατακύρωση του διαγωνισμού – φιάσκο για την αξιοποίηση του κτιρίου στην οδό Δομπόλη, όπου είχαμε έναν και μόνο συμμετέχοντα, με μηδενική έκπτωση.
«Έτσι αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού δημόσιου.
Και ας μην ξεχνάμε το φοβικό δελτίο τύπου που εκδώσατε μετά τη συνέντευξη τύπου της παράταξής μας με την οποία καταγγείλαμε για πολλοστή φορά την απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου με τις δια περιφοράς συνεδριάσεις που συγκαλείτε για να αποφύγετε την κριτική στην προ ημερησίας διάταξη διαδικασία. Ψέματα είπατε για μια ακόμα φορά ότι η συζήτηση αυτή θα γίνει πολύ σύντομα, εντός του Δεκεμβρίου, για να ακολουθήσει μία ακόμα δια περιφοράς συνεδρίαση και η αποψινή που είναι ειδική και δεν προβλέπει συζήτηση προ ημερησίας. Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι στην κουλτούρα σας δεν εμπεριέχονται οι έννοιες συναίνεση και δημοκρατική λειτουργία. Για την ακρίβεια τις φοβάστε», επισήμανε ο κ. Μπέγκας.
Κλείνοντας, τόνισε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει «λευκό» στον προϋπολογισμό του 2023, «ελπίζοντας και πιστεύοντας ότι σύντομα θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας».
Την βασική εισήγηση εκ μέρους της παράταξης έκανε ο δημοτικός σύμβουλος, Θωμάς Γιωτίτσας, ο οποίος τόνισε ότι ανέμενε μια πιο πολιτική προσέγγιση από τη δημοτική αρχή, ειδικά για τον τελευταίο προϋπολογισμό της παρούσας δημοτικής περιόδου.
Ο κ. Γιωτίτσας σημείωσε ότι κοινή αίσθηση όλων των δημοτών είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής υπήρξε μια υστέρηση σε βασικά θέματα, παράλληλα με μια αγωνιώδη προσπάθεια να παρουσιαστεί μια κοσμογονία έργων, η οποία ωστόσο δεν έπεισε κανέναν.
«Υπάρχει διαφορά στο πόσα έργα εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, πόσα δημοπρατήθηκαν και πόσα έχουν υλοποιηθεί. Και σε σχέση με την υλοποίηση είμαστε πολύ πίσω, λόγω παλινωδιών δικών σας, λαθών σας και παραλείψεων.
Πολλά έργα του ΕΣΠΑ πήγαν πίσω. Παραλάβατε μια σειρά ώριμων προς υλοποίηση έργων από τη δική μας δημοτική αρχή και φέτος ασθμαίνοντας παλεύετε να ολοκληρωθούν, με πολλά να έχουν χαθεί κι άλλα να κινδυνεύουν να χαθούν.
Δεν μπορεί να αισθάνεστε περήφανοι για τα χρήματα που χάθηκαν από το ΕΣΠΑ και δε γίνεται να πείσετε κανέναν ότι γίνονται έργα που δεν έγιναν εδώ και δεκαετίες στο δήμο.
Με το τέλος της θητείας σας, δεν θα έχετε παραδώσει ούτε ένα έργο που οραματιστήκατε, σχεδιάσατε, μελετήσατε και ωριμάσατε. Ότι έγινε ήταν από ώριμα έργα που παραλάβατε από τη δική μας δημοτική αρχή», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιωτίτσας.
Τέλος, αναφέρθηκε με παραδείγματα σε κάποια σημαντικά στοιχεία που αναδεικνύουν την ανικανότητα της δημοτικής αρχής, υπογραμμίζοντας ότι στον τομέα του αθλητισμού δεν παραδόθηκε ούτε μια αθλητική υποδομή εδώ και 3,5 χρόνια, ενώ για τον τομέα της καθημερινότητας πρόσθεσε ότι οι δύο αποφάσεις της δημοτικής αρχής για ιδιωτικοποίηση -με επαίσχυντους όρους για το δήμο- της καθαριότητας και η ακύρωση του διαγωνισμού των led θα την κατατρέχουν μέχρι το τέλος της θητείας της.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

ΠΓΝΙ :Κύρια λειτουργικά και οικονομικά δεδομένα ενδιαφέροντος, για το 2022-Aύξηση 4,21% στους εξυπηρετούμενους ασθενείς

Επόμενο Άρθρο

Επερώτηση για το κλείσιμο του ΚΤΕΟ Ιωαννίνων κατέθεσε σήμερα η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου»

Επόμενο Άρθρο

Επερώτηση για το κλείσιμο του ΚΤΕΟ Ιωαννίνων κατέθεσε σήμερα η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη για παραβάσεις περί ναρκωτικών
  • Eρώτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των απόφοιτων Γεωπονικών Τμημάτων πενταετούς φοίτησης
  • Ξεκινά και η ανάπλαση και διαμόρφωση στην πλατεία Νέας Σαμψούντας
  • Ο Μολυβένιος Στρατιώτης & η Χάρτινη Μπαλαρίνα από το Καλλιτεχνικό Σωματείο «οὶ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ»
  • Ο Κ. Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ε.Σ. στις Βρυξέλες

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.