• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η HOPEgenesis διευρύνει την «αγκαλιά» της για τις μέλλουσες μαμάδες του δήμου Ζίτσας

19 Δεκεμβρίου 2024
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Η HOPEgenesis  διευρύνει την «αγκαλιά» της για τις μέλλουσες μαμάδες του δήμου Ζίτσας
Share on FacebookShare on Twitter

Τη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας αποδεικνύει έμπρακτα για ακόμη μία φορά ο Δήμος Ζίτσας διευρύνοντας το πρόγραμμα της HOPEgenesis «Ελπίδα Ζωής» που ήδη υλοποιεί και αφορά δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπογεννητικότητας με την κάλυψη όλων των εξόδων κύησης ή των γυναικών που επιθυμούν να κυοφορήσουν.
Στο πλαίσιο της εφαρμογής και ανάπτυξης δράσεων με κοινωνικό πρόσημο που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας η αρμόδια αντιδήμαρχος Χριστίνα Παπαδημητρίου σε συνάντηση που είχε με την Project Manager της HOPEgenesis, Εύα Παπαδάκη, συζήτησαν την επέκταση του προγράμματος και για τις γυναίκες, μέλλουσες μαμάδες, που διαμένουν στη Δημοτική Ενότητα Πασσαρώνος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Ελπίδα Ζωής», που υλοποιεί η HOPEgenesis με τη χορηγία της εταιρίας ΒΙΚΟΣ Α.Ε., οι γυναίκες, μόνιμες κάτοικοι του Δήμου, που είναι ήδη έγκυες, μέχρι την 18η εβδομάδα κύησης, ή επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, υποστηρίζονται δωρεάν μέσω της πλήρους οικονομικής κάλυψης των εξετάσεων, των μετακινήσεων και του τοκετού τους.
«Πρωταρχικό μέλημά μας ως Δημοτική Αρχή είναι να δημιουργούμε συνθήκες που να βοηθούν κάθε νέο άνθρωπο, κάθε ζευγάρι, να δημιουργήσει και να μεγαλώσει την οικογένειά του, ειδικά στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που διανύουμε», ανέφερε η αντιδήμαρχος μετά τη συνάντηση και ευχαρίστησε την HOPEgenesis και την εταιρία ΒΙΚΟΣ «που με την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος ενισχύουν τις προσπάθειες μας να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας και να αυξηθούν οι παιδικές φωνές στις γειτονιές», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«H HOPEgenesis είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής και της κοινωνικής πρόνοιας και συγκεκριμένα ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Η προσοχή του οργανισμού στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της χώρας μας και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρο στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν», ανέφερε από την πλευρά της η κα Παπαδάκη επισημαίνοντας πως στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων το πρόγραμμα «Ελπίδα Ζωής» υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία Βίκος Α.Ε. στους Δήμους Ζαγορίου, Πωγωνίου και Ζίτσας.
Η HOPEgenesis μέσω του παραπάνω προγράμματος, καλύπτει εξ ολοκλήρου το κόστος του τοκετού, της παρακολούθησης και της γέννησης των παιδιών των συγκεκριμένων περιοχών αλλά και των θεραπειών υπογεννητικότητας στις γυναίκες στις οποίες χρήζουν συγκεκριμένων θεραπειών και κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Ζίτσας. Ειδικότερα, οποιαδήποτε γυναίκα, μόνιμη κάτοικος, μείνει έγκυος, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, θα έχει την δυνατότητα να απευθυνθεί στην οργάνωση www.hopegenesis.org , είτε απευθείας, είτε μέσω του Δήμου Ζίτσας.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Επιστολή του σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» για το διακύβευμα ακύρωσης της ΑΕΠΟ ορυχείων

Επόμενο Άρθρο

Πρόσκληση του δήμου Ζίτσας σε εκδήλωση βράβευσης μαθητών

Επόμενο Άρθρο
Πρόσκληση του δήμου Ζίτσας σε εκδήλωση βράβευσης μαθητών

Πρόσκληση του δήμου Ζίτσας σε εκδήλωση βράβευσης μαθητών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Αίτημα Παράτασης των Φορολογικών Δηλώσεων έως 30 Ιουλίου 2025.
  • Το HISEC ταξίδεψε από τις θάλασσες στα βουνά
  • Συνελήφθη αλλοδαπός σε παραλία της Πρέβεζας που φωτογράφιζε ανήλικη
  • Στήριξη στην απεργία της ΕΙΝΗ στις 9/7/25 και στην σχετική παράσταση διαμαρτυρίας
  • Συνεδρίασε στο Δημαρχείο Λευκάδας το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ)

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.