• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση για τον αποκλεισμό της Άρτας από την προκήρυξη για μόνιμο ιατρικό προσωπικό

17 Μαρτίου 2023
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Ν. Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, σχετικά με την πρόσφατη Προκήρυξη για μόνιμο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, στην οποία δεν προβλέφθηκε καμία θέση στο ΓΝ Άρτας και στα Κέντρα Υγείας της ΠΕ Άρτας.
Όπως αναφέρει, τα Περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας και τα Κέντρα Υγείας, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των υπηρεσιών τους, με σοβαρές ελλείψεις τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, αλλά και σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.
Ειδικότερα, τονίζει ότι από την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση για προκήρυξη θέσεων μόνιμων ειδικευμένων γιατρών για τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ της χώρας (ΑΔΑ: ΡΛΑΝ465ΦΥΟ-ΑΣΠ) συνολικού αριθμού 858 θέσεων, προκύπτει ότι καμία από τις θέσεις δεν αφορά στο Νοσοκομείο Άρτας ή στα Κέντρα Υγείας του Νομού.
Παράλληλα σημειώνει ότι ο αποκλεισμός αυτός είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητος και απαράδεκτος.
Επιπρόσθετα σημειώνει ότι, όπως αναφέρουν και οι εργαζόμενοι του ΓΝ Άρτας, σε κοινή ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ Άρτας με την Τριμελή Επιτροπή των γιατρών Άρτας, αυτή τη στιγμή στο ΓΝ Άρτας, υπάρχουν 28 οργανικά κενά στις θέσεις της Ιατρικής Υπηρεσίας, με βάση το υπάρχον Οργανόγραμμα ενώ περίπου 10 γιατροί βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης μέσα στην επόμενη διετία. Επίσης 4 γιατροί είναι ήδη σε παράταση παραμονής στην εργασία τους, για λόγους υπηρεσιακών αναγκών και έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους. Αντίστοιχα δε είναι και τα προβλήματα που αφορούν και στο υπόλοιπο, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
Και υπογραμμίζει ότι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπολειτουργούν πολλές Κλινικές και Τμήματα ή να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας στις βάρδιες.
Επίσης σημειώνει ότι η υποχρηματοδότηση έχει επιπτώσεις και στον αναγκαίο ιατροτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται, αλλά και στη μη αξιοποίηση του υπάρχοντος εξοπλισμού, όπως ενδεικτικά ο μαστογράφος, στερούμενοι έτσι οι πολίτες της δυνατότητας να έχουν αυτή την υπηρεσία.
Συνεχίζοντας, τονίζει ότι στην περίοδο της πανδημίας το Νοσοκομείο Άρτας και οι μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας του νομού δεν ενισχύθηκαν και δεν στηρίχθηκαν όπως θα έπρεπε.
Επίσης, αναφέρει το Νοσοκομείο της Άρτας εξυπηρετεί μια ευρύτερη περιοχή και δέχεται ασθενείς από τους γειτονικούς Νομούς, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και ορισμένες περιοχές των Ιωαννίνων. Οι πραγματικές δε, ανάγκες του ΓΝ Άρτας είναι αυξημένες και δεν καλύπτονται από το υπάρχον Οργανόγραμμα.
Στη συνέχεια επισημαίνει ότι οι εξελίξεις αυτές, είναι όλο και δυσμενέστερες, επιβαρύνουν το υπάρχον προσωπικό, οι γιατροί πολλών κλινικών έχουν εξαντλήσει τα όρια της αντοχής τους, ενώ οι συνέπειες είναι οδυνηρές για τους κατοίκους της περιοχής.
Για τους λόγους αυτούς, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό,
Για ποιό λόγο, και παρά τις δεδομένες ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν δεν προβλέπεται καμία θέση για μόνιμο ιατρικό ειδικευμένο προσωπικό στο ΓΝ Άρτας και στα Κέντρα Υγείας της ΠΕ Άρτας στην πρόσφατη Προκήρυξη με ΑΔΑ: ΡΛΑΝ465ΦΥΟ-ΑΣΠ,
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση κάλυψη των ιατρικών κενών, με την Προκήρυξη θέσεων τόσο στο ΓΝ Άρτας, όσο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού,
Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για το Νοσοκομείο της Άρτας και τα ΚΥ του Νομού, όσον αφορά στη στελέχωσή τους και στην επαρκή χρηματοδότηση των αναγκών τους για την εύρυθμη λειτουργία τους, και τέλος,
Εάν είναι στις προθέσεις του κ. Υπουργού και πότε σκοπεύει να προβεί στη σύσταση νέου Οργανογράμματος για το ΓΝ Άρτας και τα Κ.Υ της Π.Ε Άρτας.

Tags: ΑΡΤΑΓΝ ΑΡΤΑΣΗΠΕΙΡΟΣΚΙΝΑΛΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΠΑΣΟΚΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ
ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός

Επόμενο Άρθρο

Παράταση της Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε Πρόγραμμα Κατάρτισης

Επόμενο Άρθρο

Παράταση της Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε Πρόγραμμα Κατάρτισης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Τζούφη: Στο πλευρό των αθλητών ΑμεΑ για όλους τους ΑμεΑ
  • “Αλίμονο στους νέους!”
  • «Το φεγγάρι κάνει βόλτα» από το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας»
  • Οι αγώνες του ΣΚ στο Κλειστό του ΠΕΑΚΙ
  • Ο Β. Παπαγεωργίου για το περιστατικό με τον μαθητή

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.