• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών SEP Φυλλάδιο Προσφορών
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση Περιφέρειας Ηπείρου για Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας- πρώην Κλειστό Ξιφασκίας

30 Μαΐου 2022
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Η Περιφερειακή Αρχή έχει κάνει, κατ΄ επανάληψη, κοινωνούς τους πολίτες της Ηπείρου τόσο για το πρώην Κλειστό Ξιφασκίας, όσο και για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.
Είναι δύο πρωτοβουλίες οι οποίες προσθέτουν και δεν «αφαιρούν» από την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου.
Για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε αναλυτική συζήτηση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην οποία δόθηκαν απαντήσεις.
Αν ορισμένοι θεωρούν ότι προτείνοντας άλλες ανέφικτες ιδέες ή διαδικασίες που θα οδηγούσαν σε «ναυάγιο» την όλη προσπάθεια, ας γνωρίζουν ότι οι τακτικισμοί δεν έχουν θέση στο συγκεκριμένο θέμα.
Η Περιφερειακή Αρχή είναι ανοικτή σε προτάσεις και θα δοθεί η δυνατότητα για ένταξη και άλλων επιχειρήσεων έρευνας, χωρίς όμως να αλλοιώνεται ο βασικός προσανατολισμός του Πάρκου.
Σε αυτό που καλούνται να πάρουν όλοι θέση, είναι στο αν χρειάζεται η περιοχή μας τις μεγάλες (και μάλιστα παγκόσμιας εμβέλειας) εταιρείες και τις επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Συμφωνούν ναι ή όχι; Από την απάντηση κρινόμαστε άπαντες.
Για το πρώην Κλειστό Ξιφασκίας, δεν προκαλεί εντύπωση η απόπειρα ορισμένων να απαξιώσουν την πρωτοβουλία, η οποία στο τελικό της στάδιο θα «προικοδοτήσει» την πρωτεύουσα της Ηπείρου με ένα σύγχρονο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων. Κι ας μην ανησυχεί κανένας: Και εγκρίσεις θα ζητηθούν, και μελέτες θα γίνουν και άδειες θα εκδοθούν. Όλα στην ώρα τους.
Προκαλεί όμως εντύπωση η εμμονή ή και ροπή τους στην παραπληροφόρηση, ακόμη και όταν υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα στοιχεία. Επαναλαμβάνουμε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπογράψει δύο συμβάσεις με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε., ύψους 1.227.000 (με ΦΠΑ) η κάθε μία, η οποία περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο το κόστος της αποσυναρμολόγησης και παραλαβής μόνο του σκελετού των δύο κλειστών (Ξιφασκίας) και Προπονητηρίου (μπάσκετ) συν ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.
Η σύγκριση με την αντίστοιχη προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι και άκαιρη και άστοχη, καθώς αφορά το μεγάλο γήπεδο μπάσκετ με το σύνολο των υλικών του, ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει παραλάβει από τα δύο κλειστά (Ξιφασκίας- προπονητηρίου) ούτε πλαγιοκαλύψεις, ούτε οροφοκαλύψεις, ούτε και κλιματιστικά καθώς κρίθηκαν ότι είναι ασύμφορα λόγω παλαιότερης τεχνολογίας. Όλες δε οι εργασίες αποσυναρμολόγησης και μεταφοράς έγιναν από τεχνικό σύμβουλο.
Προκαλεί δε θυμηδία, ορισμένοι να εγκαλούν την Περιφέρεια Ηπείρου για έλλειψη «σχεδιασμού», «μελετών», για «προχειρότητα» κλπ και την ίδια στιγμή να επικαλούνται τον δήθεν προγραμματισμό του Β΄ Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων των 15 εκ. ευρώ, που είναι η επιτομή του προεκλογικού εμπαιγμού και της κοροϊδίας των Ηπειρωτών.
Η Περιφερειακή Αρχή για ένα είναι σίγουρη: Ότι στο τέλος η αλήθεια θα νικήσει.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Eκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Επόμενο Άρθρο

ΔΕΥΑΙ: Νέα έργα θα φέρει η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων

Επόμενο Άρθρο

ΔΕΥΑΙ: Νέα έργα θα φέρει η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Ανεβαίνει κατηγορία το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – Σε λειτουργία το PET-CT
  • Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 32,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης
  • Δυναμική η παρουσία του Ν.Ο.Ι. στο 2ο αγώνα αξιολόγησης
  • Αναβιώνει το δασικό χωριό «Κέδρος» στα Κεντρικά Τζουμέρκα
  • Συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ Ηπείρου

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.