• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΥΓΕΙΑ

8 νέα κρούσματα στην Ήπειρο, τα 7 στην ΠΕ Ιωαννίνων

890 νέα κρούσματα και 15 θάνατοι – Στους 381 οι διασωληνωμένοι

9 Ιουνίου 2021
in ΥΓΕΙΑ
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

8 είναι τα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ήπειρο σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου, σύμφωνα με την ημερήσια αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

7 είναι τα νέα κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων και ένα είναι το νέο κρούσμα στην ΠΕ Πρέβεζας.

Χωρίς καμία νέα διάγνωση του νέου κορωνοϊού καταγράφονται για σήμερα Τετάρτη, οι ΠΕ Άρτας και Θεσπρωτίας.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 890, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 412.420 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 39 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.604 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.81 (95%Crl: 0.17 – 1.55).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 15, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.346 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.532 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 106 (ημερήσια μεταβολή -16.54%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 139 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 5.192.213 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 4.718.149 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 40.424 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 08 Ιουνίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 18.395.751 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 339.507 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 08 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 132 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 10.379 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 106 θετικά (1,02%).

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/06/covid-gr-daily-report-20210609-2.pdf

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Οι «Λευκές Περιοχές» αποκτούν τηλεοπτική κάλυψη γρήγορα και απλά, μέσω του gov.gr

Επόμενο Άρθρο

Οι Σύνοδοι των G7 και ΕΕ-ΗΠΑ αποτελούν ευκαιρία για να αποδείξει η Ε.Ε.ότι μπορεί να ηγηθεί στην μετά-Covid, νέα κανονικότητα

Επόμενο Άρθρο

Οι Σύνοδοι των G7 και ΕΕ-ΗΠΑ αποτελούν ευκαιρία για να αποδείξει η Ε.Ε.ότι μπορεί να ηγηθεί στην μετά-Covid, νέα κανονικότητα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου καλύπτει το 100% των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ μέσω virtual net metering
  • Εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο της Μάχης της Σπλάντζας
  • 1η Εκδήλωση Γνωριμίας ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ
  • Aπαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης στην Κιάφα
  • Σύλληψη δύο ατόμων στην Πρέβεζα για διακίνηση ναρκωτικών

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.