Μια μοναδική γευστική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν χορηγοί, υποστηρικτές και συνεργάτες του IoanninaLakeRun, στο πλαίσιο της δεξίωσης που οργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 19 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την τελετή έναρξης.
Με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, οι συνδαιτημόνες γεύτηκαν εδέσματα της «Ηπειρώτικης Γαστρονομίας»,του εγχειρήματος που «τρέχουν» από κοινού η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (επικεφαλής) και το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ(συντονιστής)με εταίρους τον Δήμο Ιωαννιτών, το Δημόσιο Σ.Α.Ε.Κ. Ιωαννίνων, την Ένωση Γαστρονομίας Ηπείρου και το Σωματείο Εστιατορίων «Παμβώτις». Ο πλούσιος μπουφές, τον οποίο επιμελήθηκε ο σεφ Ανδρέας Γεωργούληςκαι οι σεφ της Ένωσης Γαστρονομίας Ηπείρου,περιελάμβανε γευστικές απολαύσεις, με βασικά συστατικά το Κασκαβάλ Πίνδου, το Ορεινό Ηπείρου, την καπνιστή πέστροφα και την πατάτα Χρυσοβίτσας, τα οποία συνόδευαν λευκό, ροζέ και κόκκινο κρασί, προσφορά της ZoinosWinery.
Το εγχείρημα της «Ηπειρώτικης Γαστρονομίας» παρουσίασε στους καλεσμένους ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Χρήστος Τάτσης, ενώ έγινε διανομή και έντυπου υλικού με τις πρώτες 30 επίλεκτες συνταγές με βάση τα τέσσερα πρώτα ποιοτικά προϊόντα της Ηπείρου.
Στη δεξίωση, που φιλοξενήθηκε στον κήπο του GrandSerai, επίσημου χορηγού φιλοξενίας του Ioannina LakeRun, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, η αναπληρωτής περιφερειάρχη Αγνή Νάκου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Σπύρος Μπέκας, ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης, οι αντιδήμαρχοι Πέτρος Παλάσχας, Μηνάς Πασχόπουλος και Χρήστος Τάτσης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δημήτρης Σκάλκος και εκπρόσωποι των χορηγών.
Τη βραδιά «έντυσε» μουσικά ο Τάσος Ρομπόρας.