• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ένωση «Μαζί για το παιδί» «αγκάλιασε» χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους και το 2021

15 Μαρτίου 2022
in ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
A A
0
Η Ένωση «Μαζί για το παιδί» «αγκάλιασε» χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους και το 2021
Share on FacebookShare on Twitter

Tο 2021 ήταν μια χρονιά κομβικής σημασίας για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» καθώς συμπλήρωσε τα 25 χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.
Παρά τις αντιξοότητες εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας, οι δράσεις και οι ενέργειες της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση καθώς αυξήθηκαν οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών στην Ελλάδα.
Μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας, το «Μαζί για το Παιδί», προσπάθησε να καλύψει τα ολοένα και αυξανόμενα αιτήματα οικογενειών που ήρθαν αντιμέτωπες με την ανεργία και κατά συνέπεια την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Ταυτόχρονα η επιστημονική ομάδα της Γραμμής 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες απατώντας σε κλήσεις αλλά και σε διαδικτυακά σεμινάρια και ομάδες γονέων σε όλη την χώρα.
Οι πυρκαγιές του Αύγουστου εκτός της καμένης γης άφησαν πίσω τους πολλά προβλήματα διαβίωσης στις οικογένειες που επλήγησαν στην Αττική και στην Βόρεια Εύβοια. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των συγκεκριμένων δήμων, βρίσκεται δίπλα σε αυτές τις οικογένειες με προγράμματα που έχουν ως σκοπό να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές τους.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το «Μαζί για το Παιδί» βρέθηκε δίπλα στα παιδιά και τους νέους του ακριτικού νομού με σκοπό να τους προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην υγεία και την παιδεία.
Τέλος, δόθηκε στα σωματεία-μέλη της Ένωσης οικονομική στήριξη για την υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που αγκαλιάζουν, ενώ υπήρξε συνεισφορά σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε δομές προστασίας παιδιών σε όλη την χώρα.
Για την υγεία & ευημερία
Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής 115 25 και το 2021 ήταν δίπλα σε γονείς, εφήβους, παιδιά και εκπαιδευτικούς που χρειάστηκαν συμβουλευτική στήριξη. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια και ομάδες γονέων σε όλη την Ελλάδα ενώ δόθηκε επιπλέον βαρύτητα στον πληθυσμό των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών.

• Προσφέρθηκαν 43.570 λεπτά συµβουλευτικής σε περισσότερους από 4.267 ωφελούµενους
• Υλοποιήθηκαν 23 ψυχο-εκπαιδευτικά σεµινάρια και 13 οµάδες γονέων σε όλη την Ελλάδα
• Παροχή δυνατότητας δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε περισσότερα από 2.000 παιδιά της Ένωσης

Για την καταπολέμηση της φτώχειας
Η πανδημία δυσκόλεψε πολλές οικογένειες αλλά και φορείς παιδικής προστασίας. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εξασφάλισε είδη πρώτης ανάγκης σε φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώ στήριξε έμπρακτα οικογένειες με ανήλικα παιδιά που βρέθηκαν χωρίς δουλειά και αντιμετώπισαν πρόβλημα βιωσιμότητας. Συγκεκριμένα:

• Μοιράστηκαν 90 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης σε 75 φορείς παιδικής προστασίας πανελλαδικά
• Παροχή δωρεάν σίτισης για 6 µήνες σε 882 ωφελούµενους εκ των οποίων 540 ήταν παιδιά
• Προσφορά 33.245 γευμάτων σε 359 παιδιά που ζουν σε ιδρύµατα
Για την εκπαίδευση
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε τα παιδιά και τους νέους στον ακριτικό Έβρο με παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα:

• Προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισµού σε 26 σχολικές µονάδες στηρίζοντας 1.974 µαθητές
• Ανάπλαση 4 σχολικών γηπέδων
• Δημιουργία 1 βιβλιοθήκης & 2 αίθουσων ροµποτικής
Για την οικονομική ενίσχυση
Η στήριξη των ιδρυμάτων τόσο αυτών που συνθέτουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αλλά και των παιδικών φορέων της χώρας αποτελεί βασικός άξονας των δράσεων της. Συγκεκριμένα:

• Μοιράστηκαν πάνω από € 600.000 για τη στήριξη προγραμμάτων των μελών της Ένωσης
• Έγινε διανομή προϊόντων, αξίας €1.010.860, σε φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα
Δείτε το παρακάτω βίντεο: https://bit.ly/35pogXW

Προτεινόμενα HASHTAG:

mazigiatopaidi #iseseukairiesgiatapaidia #supportmazi #mazigiatopaidi #togetherforchildren

Για περισσότερες πληροφορίες:
Εβίνα Σωτηροπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Ένωση «Μαζί για το Παιδί», 210-74 82 690, εσωτ. 1253, esotiropoulou@mazigiatopaidi.gr

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος, Press Office, Ένωση «Μαζί για το Παιδί», 210-74 82 690, εσωτ. 1254, ltheodorakopoulos@mazigiatopaidi.gr

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

To 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

«Φροσύνη» και «Πασού» έρχονται από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για να συγκλονίσουν…

Επόμενο Άρθρο

Στο Ταμείο Ανάκαμψης το Πάρκο Πυρσινέλλα

Επόμενο Άρθρο
Εγκρίθηκε η διαχειριστική μελέτη για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Στο Ταμείο Ανάκαμψης το Πάρκο Πυρσινέλλα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Γίγαντες και Μολοσσοί – Μια εικαστική συνομιλία με την αρχαιότητα
  • Eνημερωτική και διαδραστική Ημερίδα ως συνέχεια της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας – Εργαλειοθήκες «Τροφή για δράση»
  • Eνημερωτική και διαδραστική Ημερίδα ως συνέχεια της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας – Εργαλειοθήκες «Τροφή για δράση»
  • Έπεσε πάνω στους αστυνομικούς για να αποφύγει τον έλεγχο
  • Τα Γιάννενα ο πρώτος Ελληνικός Δήμος – επίσημο μέλος της κοινότητας του Νέου Ευρωπαϊκού Μπαουχάους (NEB)

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.