• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις Πυροσβεστικές υπηρεσίες

9 Μαΐου 2022
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
A A
0
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις Πυροσβεστικές υπηρεσίες
Share on FacebookShare on Twitter

Διήμερο περιοδειών πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ στις Πυροσβεστικές υ-πηρεσίες, με αφορμή την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου για το 2022. Τα μέλη του ΚΚΕ, συνομί-λησαν με δεκάδες πυροσβέστες και μοίρασαν την ερώτηση που κατατέθηκε από τους βουλευτές του ΚΚΕ στην Βουλή για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και τις απαιτήσεις του Κόμματος για την αποφυγή νέων καταστροφών στο μέλλον, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Υπηρεσίας και όλων των αρμόδιων φορέων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της λαϊκής περιουσίας.
Αυτό που προβλημάτισε και απασχόλησε τη συζήτηση είναι οι τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό που παραμένουν, για άλλη μια χρονιά, παρά τις μεγάλες καταστροφές που έγιναν πέρυσι, η πολυδιάσπαση σε μόνιμους, 5έτους και εποχιακούς. Οι 500 προσλήψεις, πανελλαδικά, που έγιναν από τις οποίες μόνο 50 θα έρθουν στην Περιφέρεια Ηπείρου, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, την στιγμή μάλιστα που δεν αποτελούν καν μόνιμο προσωπικό, αλλά 7ετούς θητείας.
Ιδιαίτερα απασχόλησε τη συζήτηση οι εκατοντάδες ώρες απλήρωτων υπερωριών λόγω έλλειψης προσωπικού, η ανυπαρξία στην πρόληψη, οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στην Δασική Υπηρεσία, που ουσιαστικά δεν μπορεί ουσιαστικά να επιτελέσει το ρόλο της.
Από τις συζητήσεις δεν έλειψε η αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα η απαράδεκτη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία που συνιστά κλιμάκωση του ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την Ρωσία. Αναδείχτηκαν οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που με την ανοχή των άλλων αστικών κομμάτων, εμπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Ότι παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ενισχύοντας την παρουσία του με την νέα συμφωνία που προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Μια συμφωνία που μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα σ΄ένα πολεμικό ορμητήριο αναβαθμίζοντας τις αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα και αλλού. Ταυτόχρονα την κάνει και πιθανό στόχο αντιποίνων του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας που οξύνεται .
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον αντιπύραρχο και διοικητή της Πυροσβεστικής Περιφέρειας Ηπείρου κ. Απόστολο Βασδέκη. Ο αντιπύραρχος ενημέρωση το κλιμάκιο του ΚΚΕ για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο σώμα σε προσωπικό, αφού οι νέες προσλήψεις που έρχονται δεν φτάνουν καν να καλύψουν τα κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων. Αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση που υπάρχει τόσο στην πυροσβεστική όσο και στις αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μπαίνει εμπόδιο σε βασικές υπηρεσίες πρόληψης, όπως τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, το άνοιγμα δικτύων και δρόμων πρόσβασης σε δυσπρόσιτες δασικές εκτάσεις. Στις ελλείψεις της δασικής υπηρεσίας που έχει την ευθύνη της πρόληψης που αποτελεί κύριο παράγοντα αποφυγής των πυρκαγιών. Τέλος έγινε αναφορά στην έλλειψη σε υποδομές εκπαίδευσης προσωπικού και εξοπλισμού των υπηρεσιών όπως με ελικόπτερα και άλλα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα όποια μάλιστα κατά πλειοψηφία, ενοικιάζονται στην Πυροσβεστική από ιδιώτες. Μεγάλος αριθμός οχημάτων της υπηρεσίας και ο εξοπλισμός είναι παλαιωμένος. Τα δε χρήματα που προβλέπονται για τη συντήρηση τους υπολείπονται των αναγκών με αποτέλεσμα να ακινητοποιούνται οχήματα λόγω βλαβών και έλλειψης συντήρησης.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Eκλογές της 15ης Μαΐου και τα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό Ιωαννίνων

Επόμενο Άρθρο

Ήπειρος: 132 νέα κρούσματα, τα 62 στην ΠΕ Ιωαννίνων

Επόμενο Άρθρο

Ήπειρος: 132 νέα κρούσματα, τα 62 στην ΠΕ Ιωαννίνων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Ρήγα Φεραίου στα Καρδαμίτσια
  • Θέματα για λογοδοσία στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο
  • Σε μία εβδομάδα ξεκινά το Zagori Impact Investing Forum
  • Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στα Εικονίσματα
  • «Στασιμότητα ενεργειών μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Σ.Κ.) Ιωαννίνων»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.