• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ετήσια συνεστίαση του ΚΚΕ Ιωαννίνων

11 Απριλίου 2022
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
A A
0
Η ετήσια συνεστίαση του ΚΚΕ Ιωαννίνων
Share on FacebookShare on Twitter

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι η ετήσια συνεστίαση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ στον φιλόξενο χώρο της Λέσχης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στη συνεστίαση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Στα πλαίσια της παρουσίας του ο Θανάσης Παφίλης είχε σύντομη συνάντηση με τους εργαζόμενους της Λέσχης, εννοώ η Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ τους παρέδωσε συμβολικά δώρα για την πολύτιμη στήριξή τους στην διεξαγωγή της συνεστίασης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό λαϊκό πρόγραμμα από συγκρότημα της ΚΝΕ ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε η Μαρία Ανδρεάδου γραμματέας της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για να καλέσει τους παρευρισκόμενους ανάμεσα στα άλλα να συμμετάσχουν στην σύσκεψη φορέων που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Τετάρτη 13/4, 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας και στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση εργατικών κέντρων, συλλόγων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και φοιτητών της βορειοδυτικής Ελλάδας το Σάββατο 16/4 στο Άκτιο, στην Πρέβεζα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Θανάσης Παφίλης που αναφέρθηκε στη δικαίωση της πολιτικής επιλογής του Κομμουνιστικού Κόμματος να μην παραστεί στην ομιλία Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο και την προβολή μελών του ναζιστικού τάγματος Αζόφ τονίζοντας ότι αυτή η στάση αναγνωρίζεται από ευρύτατα τμήματα του ελληνικού λαού. Παράλληλα τόνισε ότι η συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας δεν μπορεί να εκφραστεί με την στήριξη της κυβέρνησης Ζελένσκι αναφερόμενος στον πραγματικό χαρακτήρα του πολέμου για να καταλήξει ότι ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει ληστή  – ιμπεριαλιστή, ενώ εξέφρασε την ευχή ο ουκρανικός και ρωσικός λαός να απαλλαγούν από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι και Πούτιν.

Για τις συνέπειες της ακρίβειας ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι αυτή προϋπήρχε του πολέμου για να τονίσει ότι από τη σημερινή κατάσταση θα διευκολυνθεί η επιτάχυνση της υλοποίησης της πολιτικής της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης» που συνοδεύεται με τεράστιες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο, στα καύσιμα συνολικά, πέρα από τις συνέπειες της επισιτιστικής κρίσης. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι τα μέτρα ενάντια στην Ρωσία τα πληρώνουν οι λαοί για να υπογραμμιστεί ταυτόχρονα ότι αυτοί που κατέχουν τον πλούτο θησαυρίζουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει παραγγείλει 165 καράβια καινούργια συνολικής αξίας 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια ανέδειξε ότι ο ελληνικός λαός από τη μία έχει να αντιμετωπίσει έναν εσωτερικό πόλεμο που διεξάγεται σε βάρος του για να του φορτώσουν τις συνέπειες της ακρίβειας και του πολέμου και από την άλλη πρέπει να απορρίψει το παζάρι πόσα θα χάσει με την ψεύτικη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά.

Κάλεσε τον ελληνικό λαό να δυναμώσει τον ταξικό πόλεμο και να περάσει στην αντεπίθεση δυναμώνοντας τους αγώνες και το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι σήμερα υπάρχει αρκετή πείρα για τα αδιέξοδα που οδηγεί η κυβερνητική εναλλαγή αστικών κομμάτων, θυμίζοντας ότι είτε η Νέα Δημοκρατία, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ  και το ΚΙΝΑΛ από όποια θέση και αν βρέθηκαν, ψήφισαν στη Βουλή το 50% των νομοσχεδίων που έφερνε η εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο Θανάσης Παφίλης έκλεισε την ομιλία του υπενθυμίζοντας τη λαϊκή ρήση ότι «όσα φέρνει ο χρόνος δεν τα φέρνει η ώρα» υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί στα καθημερινά προβλήματα καλώντας τον ελληνικό λαό στην πάλη για την ανατροπή, το σοσιαλισμό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με λαϊκό γλέντι και μπόλικο χορό.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Έναρξη των παραστάσεων Κεντρικής Σκηνής ΔΗΠΕΘΕ

Επόμενο Άρθρο

«Πραγματοποίηση Εργαστηρίου: «Τέχνη και Συναισθήματα. Οι σκέψεις μέσα από τα χρώματα».

Επόμενο Άρθρο
«Πραγματοποίηση Εργαστηρίου: «Τέχνη και Συναισθήματα. Οι σκέψεις μέσα από τα χρώματα».

«Πραγματοποίηση Εργαστηρίου: «Τέχνη και Συναισθήματα. Οι σκέψεις μέσα από τα χρώματα».

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Θέματα για λογοδοσία στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο
  • Σε μία εβδομάδα ξεκινά το Zagori Impact Investing Forum
  • Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στα Εικονίσματα
  • «Στασιμότητα ενεργειών μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Σ.Κ.) Ιωαννίνων»
  • Διεθνές Εργαστήριο Τεκμηρίωσης και Ανάδειξης Πέτρινων Γεφυριών της Ελλάδας

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.