• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο για τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της 6ης Αυγούστου 2024

6 Αυγούστου 2024
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
A A
0
ΛΑ. ΣΥ Ηπείρου: Ζητά τη μελέτη λειτουργικότητας της αποσυναρμολόγησης του Κλειστού
Share on FacebookShare on Twitter

Είκοσι μία (21) απευθείας αναθέσεις έργων, δαπάνης ακριβώς 24.800€ η καθεμία, έρχονται για ψήφιση σήμερα, στην Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου.
Όλες οι παραπάνω απευθείας αναθέσεις είναι με τεχνικές εκθέσεις που φέρεται να έγιναν την ίδια μέρα (5 Αυγούστου 2024) από τον ίδιο υπάλληλο,και οι οποίες φαίνεται ότι διαβιβάζονται στα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής όμως για ακόμα μια φορά δεν διαβιβάζεται απολύτως καμία τεχνική έκθεση.
Ακόμα και αν θέλαμε να πιστέψουμε ότι ο ίδιος υπάλληλος την ίδια μέρα έκανε 21 μελέτες έργων συνολικής αξία περίπου μισού εκατομμυρίου, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι και οι 21 μελέτες «χάθηκαν στην γραφειοκρατία» και δεν εμφανίστηκε ούτε μισή….αράδα στους περιφερειακούς συμβούλους.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η πλειοψηφία της ΝΔ στην Περιφέρεια Ηπείρου θα ψηφίσει, για ακόμα μια φορά, 21 έργα χωρίς να δει «μισή αράδα» μελέτης.
Φυσικά μένει να απαντηθεί με ποια στοιχεία θα πληρωθούν αυτά τα έργα από την οικονομική υπηρεσία, καθώς πέρα από τον τίτλο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για να επαληθευτεί ότι ο εργολάβος εκτέλεσε ορθά το έργο που του ανατέθηκε (απευθείας) ώστε να πληρωθεί με νόμιμο τρόπο.
Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» -παρά το γεγονός ότι για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μας δεν θα παρευρεθούμε στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής- η αναγκαιότητα των έργων δεν δικαιολογεί τέτοιες πρακτικές όταν πρόκειται για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος.
Οι μελέτες. μικρές ή μεγάλες, καθορίζουν τις ποσότητες των υλικών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και τον τόπο που θα γίνουν, ώστε να ελεγχθεί η πληρότητα του έργου και η νομιμότητα της δαπάνης.
Οτιδήποτε άλλο, συντηρεί το κλίμα αναξιοπιστίας των έργων που γίνονται και ξαναγίνονται μετά από ένα χρόνο, συντηρεί τις πελατειακές σχέσεις με μικρούς και μεγαλύτερους εργολάβους και προκαλεί ερωτήματα για τον έλεγχο που κάνουν οι υπηρεσίες που τελικά υπογράφουν για να πληρώνονται τέτοια έργα.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Ρυμοτομικός Σχεδιασμός ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Εξιχνίαση κλοπής από σπίτι στην Άρτα

Επόμενο Άρθρο
Εξιχνιάσθηκαν (3) υποθέσεις ληστείας και εκβίασης σε βάρος της ίδιας επιχείρησης στην Άρτα

Εξιχνίαση κλοπής από σπίτι στην Άρτα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Ρήγα Φεραίου στα Καρδαμίτσια
  • Θέματα για λογοδοσία στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο
  • Σε μία εβδομάδα ξεκινά το Zagori Impact Investing Forum
  • Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στα Εικονίσματα
  • «Στασιμότητα ενεργειών μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Σ.Κ.) Ιωαννίνων»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.