• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Καλογιάννης:Να υπάρξει μέριμνα για τηλεοπτική κάλυψη για όλους τους κατοίκους ορεινών περιοχών, μόνιμουςκαι μη, σε «λευκές περιοχές»

25 Αυγούστου 2021
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
A A
0
Στ. Καλογιάννης: Απαντήσεις από το Υπ. Εσωτερικών για τα ζητήματα των επιχειρήσεων κυλικείων όλων των σχολικών μονάδων
Share on FacebookShare on Twitter

Να καλύπτονται τηλεοπτικάκαι οι μη μόνιμοι κάτοικοι των «λευκών περιοχών»,δηλαδή περιοχώνεκτός τηλεοπτικής κάλυψης,ζητάειαπό τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκηο Σταύρος Καλογιάννης,μετά από συνεργασία που είχε με Προέδρους και κατοίκους πολλών Τοπικών Κοινοτήτων.
ΣεΕρώτηση που κατέθεσε στη Βουλή (υπ’ αρ. πρωτ. 8517/2021) προς τονΥπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης,ο Σταύρος Καλογιάννηςαναφέρει:
Ο N. 4563/2018 ρυθμίζει θέματα πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, στους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.
Τα τελευταία χρόνια περισσότερες από 3.000 «λευκές περιοχές» σε όλη την Ελλάδα, εντάχθηκαν σε έργο δημόσιας επιχορήγησης για την απόκτηση εξοπλισμού, που θα εξασφάλιζε την πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονταν ορεινές Κοινότητες Δήμων του Ν. Ιωαννίνων, όπως των Δήμων Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας και άλλων.
Σε προηγούμενες Ερωτήσεις μου, υπ’ αρ. 5936/2021 και 6890/2021, με θέμα το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα επιτευχθεί η καθολική τηλεοπτική κάλυψη, ο Υπουργός κ. Κ. Πιερρακάκης είχε απαντήσει επισυνάπτοντας έγγραφα της Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας & Έρευνας και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων.
Ειδικότερα, στο απαντητικό έγγραφο της Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:
«Οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που διατηρούν κύρια, μόνιμη και πραγματική κατοικία σε μια από τις Περιοχές Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης, δύνανται να υποβάλουν αιτήματα για την πρόσβαση τους στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)».
Στο απαντητικό έγγραφο του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας & Έρευνας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:
«Οι μόνιμοι κάτοικοι των σχετικών περιοχών, δύνανται να υποβάλουν αιτήματα, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης, για την πρόσβαση τους στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».
Όμως σε πολλές Τοπικές Κοινότητες Δήμων του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα, ιδίως των ορεινών, οι μόνιμοι κάτοικοι είναι πλέον πολύ λίγοι, ενώ οι μη μόνιμοι (επισκέπτες, παραθεριστές, κλπ) είναι πολύ περισσότεροι. Για τον λόγο αυτό ο Σταύρος Καλογιάννηςεπανέρχεται στο θέμα και ερωτά τoνΥπουργό εάν προτίθεται να προωθήσει ρύθμιση που να επιτρέπει, υπό προϋποθέσεις, την υποβολή αιτήσεων και από μη μόνιμους κατοίκους των «λευκών περιοχών», ώστε να αποκτήσουν και αυτοί πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε το πλύσιμο και η απολύμανση των υπογειοποιημένων κάδων – Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για μια καθαρή πόλη

Επόμενο Άρθρο

Βραδιά Ελληνικής Μουσικής στην Κρύα

Επόμενο Άρθρο

Βραδιά Ελληνικής Μουσικής στην Κρύα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Ρήγα Φεραίου στα Καρδαμίτσια
  • Θέματα για λογοδοσία στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο
  • Σε μία εβδομάδα ξεκινά το Zagori Impact Investing Forum
  • Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στα Εικονίσματα
  • «Στασιμότητα ενεργειών μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Σ.Κ.) Ιωαννίνων»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.