• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στο ΕΚΑΒ και στην Πανηπειρωτική Έκθεση

14 Ιουνίου 2023
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
A A
0
Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στο ΕΚΑΒ και στην Πανηπειρωτική Έκθεση
Share on FacebookShare on Twitter

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μερόπη Τζούφη και κλιμάκια του κόμματος, την Τρίτ 13 Ιουνίου, πραγματοποίησαν επισκέψεις, στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου.

Το πρωί, η Μερόπη Τζούφη, μαζί με την υπεύθυνη θεματικής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων, Χαρά Τριανταφύλλου και τους αιρετούς εκπαιδευτικούς Μάρκο Μεγήρ και Χρήστο Καλαμπόκη, επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, όπου συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια κα Μπέση, ενώ στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχοντας συνομιλία με τη Διευθύντρια κα Λογοθέτη και ακολούθως την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ετέθησαν εκ μέρους της κυρίας Μπέση και της κυρίας Λογοθέτη μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, μεταξύ των οποίων το κτιριακό πρόβλημα, η ανάγκη για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, η επαναλειτουργία των τμημάτων ένταξης στην ειδική αγωγή, η επιμόρφωση και η αύξηση του διοικητικού προσωπικού, η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα σχολεία και το κλείσιμο σχολικών μονάδων σε απομακρυσμένες περιοχές. Στις συζητήσεις που έγιναν, τα μέλη της αντιπροσωπίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.επανέφεραν την πρόταση να ξαναδημιουργηθεί ο Οργανισμός Σχολικών κτιρίων, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, για την καλύτερη και αμεσότερη ανταπόκριση στις ανάγκες στέγασης των σχολικών μονάδων, ενώ τάχτηκαν υπέρ της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Και φυσικά, αναφέρθηκαν στο σύνολο των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την κατάργηση αντιδραστικών νομοθετήσεων, την ανάγκη άμεσων διορισμών μόνιμου προσωπικού, εκπαιδευτικού και διοικητικού, την αύξηση των μισθών των εργαζομένων και τη συνολική αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στα επίπεδα του μέσου Ευρωπαϊκού όρου. Η Μερόπη Τζουφη, στην τοποθέτησή της, τόνισε την αναγκαιότητα κατάργησης της τιμωρητικής αξιολόγησης και άσκησε κριτική στην κα Κεραμέως για την μη έγκριση, ουσιαστικά, τμημάτων ένταξης στην ειδική αγωγή, αφού στο Νομό μας εγκρίθηκε μόνο ένα. Όσον αφορά στο σοβαρό πρόβλημα της έξαρσης σχολικής βίας, υποστήριξε ότι απαιτείται να ενισχυθούν όλα τα σχολεία με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, καθότι τα φαινόμενα έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Τέλος, για θέμα των σχολείων στις απομακρυσμένες περιοχές, ανέφερε ότι χρειάζεται, πέρα από τα γενικά κριτήρια που μπαίνουν για το κλείσιμο σχολικών μονάδων, να υπάρξουν και κάποια ειδικά κριτήρια, ώστε σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές με ειδικά χαρακτηριστικά να υπάρχει η δυνατότητα να αποφεύγεται το κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Μερόπη Τζούφη, συνοδευόμενη από τον Χρήστο Μαντά, τον Λάμπρο Παπανδρέου και την Πίτσα Μπραχαντίνη, επισκέφτηκε το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Συζητήθηκαν η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό, η ανανέωση του στόλου, η αύξηση των μισθών και η ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά, θέματα πολύ σημαντικά, για τα οποία, όπως τόνισε η υποψήφια βουλευτής, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει δεσμευτεί. Τα Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέδειξαν και τις χαώδεις διαφορές ανάμεσα στο πρόγραμμα της ΝΔ με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τονίζοντας ότι η ΝΔ, παρά τις εξαγγελίες του κυρίου Μητσοτάκη, δεν περιλαμβάνει στο Μεσοπρόθεσμο που έχει καταθέσει, παρά μόνον ισχνές αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους και στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δομών της Υγείας και του ΕΚΑΒ. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης και αναβάθμισης των σπουδών των διασωστών, με αύξηση του προϋπολογισμού στην Υγεία και υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Στο τέλος της ημέρας, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αποτελούμενο από τον τομεάρχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκο Σκορίνη, τους υποψήφιους βουλευτές Χρήστο Γρίβα, Γιάννη Στέφο και Μερόπη Τζούφη, τον Συντονιστή και τον Αναπληρωτή Συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων, Σάββα Δημητριάδη και Πέτρο Παλάσχα και μέλη του κόμματος, επισκέφτηκε την Πανηπειρωτική Έκθεση Ιωαννίνων. Οι συζητήσεις με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ανέδειξαν τις αγωνίες όλων για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους με κυριότερο πρόβλημα τη ρευστότητα και τον χαμηλό κύκλο εργασιών τους. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημέρωσε για το πρόγραμμα του κόμματος για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα τονίστηκε ότι οι εκθέσεις αυτές είναι χρήσιμες όσον αφορά την ανάδειξη τόσο τοπικών προϊόντων όσο και ευρύτερων επιχειρηματικών σχημάτων και δραστηριοτήτων.

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣ 2023ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Ναυάγιο στην Πύλο: Στους 78 οι νεκροί – 104 έχουν διασωθεί

Επόμενο Άρθρο

Συλλαλητήριο για το ναυάγιο στην Πύλο

Επόμενο Άρθρο
Συλλαλητήριο για το ναυάγιο στην Πύλο

Συλλαλητήριο για το ναυάγιο στην Πύλο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Αλλαγή χώρου προβολής του ντοκιμαντέρ “Ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος, 80 χρόνια μετά”
  • Κύκλος εργαστηρίων σχεδιασμού κοσμημάτων στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
  • Γιώργος Στύλιος – Ένα καλό νέο για την Άρτα. Επιπλέον αποζημιώσεις για τις ζημιές των παραγωγών κατά το 2023 μέσω του Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων
  • ΛΑ.ΣΥ: Επερώτηση για τον αναπτυξιακό
  • Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πάργας

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.