• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Tοποθέτηση Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο για Ουκρανία- Πανδημία-ΦΟΔΣΑ

2 Μαρτίου 2022
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
271 ενεργά κρούσματα στο Δήμο Ιωαννιτών, χαμηλές ακόμα οι ανάγκες νοσηλείας
Share on FacebookShare on Twitter

Σε σειρά θεμάτων της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την σημερινή συνεδρίαση.
Το πρώτο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν το Ουκρανικό, σημειώνοντας ότι ξεκίνησε η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.
«Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε ιδιαίτερα δυσάρεστα γεγονότα, με το ένα να διαδέχονται το άλλο. Η οικονομική κρίση, η πανδημία και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η εισβολή στην Ουκρανία θυμίζει τις πιο εφιαλτικές μέρες της παγκόσμιας ιστορίας. Η αντίδραση της ενωμένης Ευρώπης αποτελεί ένα παρήγορο σημάδι. Χαιρετίζω την κινητοποίηση των πολιτών και στα Γιάννενα καθώς αποτελεί μία υγιή αντίδραση της κοινωνίας. Ελπίζουμε αυτός ο εφιάλτης να τελειώσει όσο το δυνατό πιο σύντομα» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος.
Για την πανδημία
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας σημειώνοντας ότι υπάρχει μικρή υποχώρηση των κρουσμάτων αλλά ο ημερήσιος αριθμός για το Νομό Ιωαννίνων παραμένει μεγάλος.
Σημείωσε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι βελτιωμένη και αποτέλεσμα της μείωσης των εισαγωγών είναι το κλείσιμο της 3ης ΜΕΛ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Δήμαρχος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 24 ασθενείς στις Μονάδες Λοιμωδών και οκτώ στις ΜΕΘ ενώ στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα νοσηλεύονται 15 ασθενείς στις κλίνες Covid και τρεις στη ΜΕΘ.
Για τον ΦΟΔΣΑ
Μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων ο Δήμαρχος τόνισε ότι η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.
«Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Η διοίκηση είναι κατώτερη των περιστάσεων και δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών.
Χθες έμεινε ανοιχτή η πιθανότητα να υπάρχουν ακόμη διπλοχρεώσεις. Την ίδια ώρα η διαμάχη με την Περιφέρεια συνεχίζεται και το σκηνικό δεν βοηθά στο στόχο που έχουμε για καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων με το μικρότερο κόστος για τους πολίτες.
Η διοίκηση έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Εμείς διατυπώσαμε ερωτήματα και ζητήσαμε διαχειριστικό έλεγχο για να διαφυλαχθεί το συμφέρον των πολιτών» υπογράμμισε ο Δήμαρχος και έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι ο ΦΟΔΣΑ κόστισε στο Δήμο Ιωαννιτών 2,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι απορίας άξιον αν οι υπηρεσίες που προσέφερε άξιζαν αυτά τα χρήματα.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Μάσκα τέλος από το Σάββατο στους εξωτερικούς χώρους

Επόμενο Άρθρο

Θωμάς Μπέγκας: Συμπαράσταση στον ουκρανικό λαό, έντονη διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου

Επόμενο Άρθρο

Θωμάς Μπέγκας: Συμπαράσταση στον ουκρανικό λαό, έντονη διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Αλλαγή χώρου προβολής του ντοκιμαντέρ “Ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος, 80 χρόνια μετά”
  • Κύκλος εργαστηρίων σχεδιασμού κοσμημάτων στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
  • Γιώργος Στύλιος – Ένα καλό νέο για την Άρτα. Επιπλέον αποζημιώσεις για τις ζημιές των παραγωγών κατά το 2023 μέσω του Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων
  • ΛΑ.ΣΥ: Επερώτηση για τον αναπτυξιακό
  • Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πάργας

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.