Την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος και λήγει στις 30 Νοέμβρη 2025. Η υποβολή αιτήσεων στα ΚΕΠ θα ξεκινήσει την Τρίτη 23 Σεπτέμβρη.
Οι προϋποθέσεις χορήγησής του είναι:
Για τους οικοδόμους:
- Να έχουν πραγματοποιήσει το 2024 αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες 95-210 ημέρες εργασίας, μαζί με την προσαύξηση και την άδεια. Δηλαδή, αρκεί να έχουν 73-163 πραγματικές ημέρες εργασίας.
- Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς.
- Να απασχολήθηκαν αποκλειστικά στον κλάδο κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.
- Να συνεχίζουν να είναι οικοδόμοι κατά την περίοδο καταβολής του βοηθήματος, δηλ. από 10/9/2025 έως 30/11/2025. Για να αποδείξει κάποιος ότι έχει την ιδιότητα του μισθωτού (οικοδόμος) κατά την περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9/2025 – 30/11/2025) αρκεί:
Να έχει κολλήσει έστω και ένα (1) οικοδομικό ένσημα στο παραπάνω χρονικό διάστημα ή να έχει ενεργή εργασιακή σχέση ή να έχει ενεργό δελτίο ανεργίας πριν την έναρξη της καταβολής του βοηθήματος (10/9/2025).
- Να έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.
Επισημαίνουμε, ότι οι συνάδελφοι οικοδόμοι έχουν το δικαίωμα κατ΄ εξαίρεση να λάβουν το ειδικό εποχικό βοήθημα εφόσον πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, ανεξάρτητα αν κατά την περίοδο καταβολής του λαμβάνουν τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Συνδικάτο στο τηλέφωνο 2651032513.