• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

3ο Συνέδριο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας-Κύπρου

2 Ιουνίου 2022
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Από τις 3 ως τις 5 Ιουνίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα το 3ο Συνέδριο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας-Κύπρου με τίτλο«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ- ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», στο οποίο συμμετέχουν τα οκτώ Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα και στην Κύπρο: (α) Νήσος Λέσβος, (β) Ψηλορείτης, (γ) Χελμός-Βουραϊκός, (δ) Βίκος-Αώος, (ε) Σητεία, (στ) Γρεβενά- Κοζάνη, (ζ) Κεφαλονιά- Ιθάκη και (η) Τρόοδος.
Στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας-Κύπρου και των ιδιαίτερων γεωλογικών, φυσικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών που τα χαρακτηρίζουν καθώς και η δικτύωση και η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε θέματα ήπιας-βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από τον γεωτουρισμό και γενικότερα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως επίσης και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών μέσω δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των νεότερων γενιών.
Ο ρόλος και η συμβολή των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας-Κύπρου στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη επιδιώκεται να αναδειχθεί μέσα από έξι θεματικές ενότητες:Την πρώτη ημέρα θα γίνουν παρουσιάσεις για τα 8 Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO της Ελλάδας και της Κύπρου σχετικά με τη συμβολή τους στην τοπική ανάπτυξη, ενώ τη δεύτερη ημέρα οι θεματικές ενότητες επικεντρώνονται στη γεωλογική κληρονομιά και στις περιοχές με δυναμική ένταξης στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, στην γεω-εκπαίδευση, στον γεωτουρισμό, και στη βιοποικιλότητα και στην πολιτιστική κληρονομιά στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO.
Το Συνέδριο είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό και απευθύνεται ιδίως σε φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, και λοιπούς φορείς που ενδιαφέρονται για την βιώσιμη ανάπτυξη και την διατήρηση, προβολή και ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πέτρινο Συνεδριακό Κέντρο Φρόντζου Πολιτεία (3 Ιουνίου 2022) και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (4 Ιουνίου 2022), ενώ στις 5 Ιουνίου 2022 το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη-ξενάγηση των συνέδρων στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου.
Το Συνέδριο διοργανώνεται από την «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που είναι και ο φορέας λειτουργίας του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου, μετην υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και συν-διοργανωτές το Ελληνικό Φόρουμ Γεωπάρκων, τις Εθνικές Επιτροπές για την UNESCO Ελλάδας και Κύπρου και τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.).
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα υπογραφούν πρωτόκολλα συνεργασίαςμεταξύ του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) και Φορέων Λειτουργίας και Διαχείρισης Ελληνικών Παγκόσμιων ΓεωπάρκωνUNESCO.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

101 νέα κρούσματα Ήπειρο, τα 49 στην ΠΕ Ιωαννίνων

Επόμενο Άρθρο

«Απάντηση κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις απαράδεκτες παραβιάσεις και υπερπτήσεις της Τουρκίας»

Επόμενο Άρθρο
«Ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών. Εκσυγχρονισμός των συνεταιριστικών οργανώσεων.»

«Απάντηση κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις απαράδεκτες παραβιάσεις και υπερπτήσεις της Τουρκίας»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ελληνική Προεδρία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Δίκτυο UniAdrion Αδριατικής-Ιουνίου
  • Έναρξη των αιτήσεων εγγραφών – επανεγγραφών για τα βρέφη και νήπια στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών, για το σχολικό έτος 2025-2026
  • Μια τιμητική βραδιά για το Σάββα Σιάτρα από το Δήμο Ζίτσας και την Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς
  • Έργα βελτίωσης τμημάτων του Εθνικού οδικού Δικτύου
  • Παράταση διακοπής υδροδότησης στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.