• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

12 Μαρτίου 2026
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Πρόσκληση σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου δήμου Αρταίων
Share on FacebookShare on Twitter

Εκπρόσωποι αγροτών, φορείς και πολίτες κατέθεσαν προβλήματα και προτάσεις – Σαφές μήνυμα του Δημάρχου Αρταίων, Χριστόφορου Σιαφάκα και της Δημοτικής Αρχής, για στήριξη του αγροτικού τομέα

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Αρταίων, Χριστόφορου Σιαφάκα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026  διευρυμένη σύσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τα προβλήματα και τις προοπτικές του αγροτικού τομέα στην περιοχή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν oΔήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Κώστας Παπασιώζος, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων, συλλόγων αγροτών, καθώς και πολλοί πολίτες, οι οποίοι κατέθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, προτάσεις αλλά και διαμαρτυρίες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και, μαζί με το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα και τα αιτήματα των αγροτών. Όπως τόνισε, ο αγροτικός τομέας αποτελεί τη βασική «ατμομηχανή» της οικονομίας της περιοχής και του νομού και η στήριξή του αποτελεί προτεραιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη διάρκεια της συζήτησης, τον λόγο πήρε και οι εκπρόσωποι των αγροτών αναφέρθηκαν  στον αγώνα των παραγωγών και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Όπως σημείωσαν, «ο φετινός αγώνας των αγροτών ήταν από τους πιο σημαντικούς των τελευταίων δεκαετιών, με τους παραγωγούς να διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες επιβίωσης και προοπτική για το μέλλον». Υπογράμμισαν επίσης ότι ο αγροτικός πληθυσμός μειώνεται συνεχώς, ωστόσο πολλοί νέοι άνθρωποι επέλεξαν να παραμείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν την παραγωγή, δίνοντας μια δύσκολη αλλά δίκαιη μάχη.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην ευρεία στήριξη που είχαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών από την τοπική κοινωνία, φορείς και εργαζομένους, γεγονός που – όπως είπαν – έδωσε τη δύναμη στους παραγωγούς να συνεχίσουν τον αγώνα τους για πολλές εβδομάδες. Στάθηκαν επίσης στα βασικά προβλήματα του κλάδου, όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι ζημιές στις καλλιέργειες, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και τα ζητήματα διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στάθηκε στο πλευρό των αγροτών καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και θα συνεχίσει να στηρίζει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, στόχος της σύσκεψης ήταν αφενός να παραμείνουν στην επικαιρότητα και σε συνεχή διεκδίκηση – από πλευράς του Δήμου – τα αιτήματα των αγροτών και αφετέρου να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε ο Δήμος να συμβάλει πρακτικά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του, στη στήριξη του αγροτικού κόσμου.

Κατά τη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν και τα βασικά αιτήματα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από ζημιές στις καλλιέργειες, πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των εσπεριδοειδών, επιδότηση για την αντιμετώπιση επιβλαβών εντόμων, ενίσχυση του ΕΛΓΑ, προστασία της παραγωγής από ανεξέλεγκτες εισαγωγές και χρηματοδότηση έργων υποδομής για την αγροτική ανάπτυξη.

Παράλληλα, τέθηκε πρόταση από τον κ. Σιαφάκα για μείωση των δημοτικών τελών ύδρευσης στους επαγγελματίες αγρότες κατά 50%, καθώς και η ανάγκη διεκδίκησης έργων αγροτικής οδοποιίας και εγγειοβελτιωτικών παρεμβάσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε τα αιτήματα και προχώρησε στη λήψη σχετικής απόφασης, εκφράζοντας τη ομόφωνη στήριξή του στον αγροτικό κόσμο και τη διάθεση συνεργασίας για την προώθηση λύσεων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Η Άρτα τίμησε με λαμπρότητα την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα

Επόμενο Άρθρο

Η Μαρία Καρακλιούμη Διευθύνουσα Σύμβουλος της Spin Communications και της SpearMind

Επόμενο Άρθρο
Η Μαρία Καρακλιούμη Διευθύνουσα Σύμβουλος της Spin Communications και της SpearMind

Η Μαρία Καρακλιούμη Διευθύνουσα Σύμβουλος της Spin Communications και της SpearMind

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • «Αυγά Μαύρα» για δεύτερη εβδομάδα στο Θέατρο ΚΥΚΛΟΣ από τη ΣΥΝΘΕΣΗ
  • Ο Βασίλης Γιόγιακας για τις πιθανές βελτιώσεις στο καθεστώς παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας
  • Έκλεψε τσαντάκι – Έγινε άμεσα αντιληπτός
  • Η Μαρία Καρακλιούμη Διευθύνουσα Σύμβουλος της Spin Communications και της SpearMind
  • Σύσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.