Μία σπουδαία διεθνής διάκριση για την πόλη των Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έρχεται από το Παρίσι, καθώς η ομάδα iGEM IOANNINA 2025 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM Grand Jamboree, για το καινοτόμο επιστημονικό της έργο που στοχεύει στην προστασία του πλατάνου από το μεταχρωματικό έλκος.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στα μέλη της ομάδας, τα οποία, έκαναν υπερήφανη όχι μόνο την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την πόλη των Ιωαννίνων.
Η διάκριση αυτή αναδεικνύει τη δυναμική της νεανικής έρευνας, της επιστημονικής αριστείας και της καινοτομίας που αναπτύσσεται στα Ιωάννινα.
Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος είχε πρόσφατα συνάντηση με την Team Leader, Ιφιγένεια Τυχηρού – Ανυφαντή, και την Co-Head of Human Practices, Βασιλική – Ραφαέλα Σαββίδου, στις οποίες είχε εκφράσει τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στην προσπάθεια της ομάδας και είχε συμφωνήσει ένα πλαίσιο συνεργασίας που περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου.
«Η επιτυχία της iGEM IOANNINA 2025 δείχνει πώς από τα Γιάννενα μπορεί να ξεκινήσει μια ιδέα που δίνει λύση σε ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Είναι το πιο ζωντανό παράδειγμα του πώς η επιστήμη, η δημιουργικότητα των νέων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να συνυπάρξουν για το κοινό καλό. Ο Δήμος Ιωαννιτών θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τέτοιες πρωτοβουλίες, που ενισχύουν τη γνώση, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.
Ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει θερμά όλα τα μέλη της ομάδας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τους καθηγητές που στήριξαν το εγχείρημα, τονίζοντας ότι οι επιτυχίες αυτές ενισχύουν τη διεθνή εικόνα της πόλης ως τόπου γνώσης, έρευνας και δημιουργίας.








