• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπ. Ριζόπουλος: “Eurostat και Commission καταδικάζουν τον κ. Καχριμάνη σε ουραγό για την οικονομική πολιτική στην Ήπειρο”

31 Μαΐου 2023
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Τεράστια Δημοσιονομικά πολιτικά κενά στην Περιφερειακή Αρχή – Προϋπολογισμός, άδειες ταξί, πλωτά λίμνης.
Share on FacebookShare on Twitter

«Η πορεία της οικονομίας της Ηπείρου κατά τη διακυβέρνησή της από τον κ. Καχριμάνη είναι καταστροφική». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης, σχολιάζοντας τον απολογισμό της περιφερειακής αρχής για το 2022.

Ο κ. Ριζόπουλος, αφού εξήγησε ότι είναι αστείο να βρίσκεται κανείς σε μια φαιδρή διαδικασία όπως έχει καταντήσει να είναι αυτή του απολογισμού των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής όπου ελλείψει έργων το «κρέας βαφτίζεται ψάρι», παρουσίασε τέσσερις βασικούς δείκτες που αποτυπώνουν την πραγματικότητα της οικονομίας της περιοχής μας.

«Στον δείκτη της ανταγωνιστικότητας η Ήπειρος είναι ουραγός. Στον δείκτη της διαφθοράς πρώτη. Στο δείκτη μείωσης της ανεργίας που παρουσίασε πρόσφατα η eurostat ουραγοί, ενώ τέλος ο δείκτης συρρίκνωσης της οικονομίας της Ηπείρου από το 2010 μέχρι και σήμερα, την περίοδο δηλαδή διακυβέρνησης Καχριμάνη, η πτώση είναι τέτοια που η οικονομία μας βρίσκεται πιο κάτω από ότι ήταν το 2000. Τι άλλο χρειάζεται για να γίνει σαφές ότι απαιτείται άμεση αλλαγή και ανανέωση στο οικονομικό μοντέλο της περιφέρειάς μας; Δεν μπορούμε να πάμε χειρότερα από εκεί που μας έχει καταδικάσει ο κ. Καχριμάνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου υπενθύμισε ότι η σημερινή ήταν η πρώτη συνέντευξη μετά το τέλος των εθνικών εκλογών, όπως άλλωστε είχε δηλώσει, δίνοντας συγχαρητήρια στα μέλη της παράταξής του διότι με σοβαρότητα και απολύτως θεσμικά έμειναν εκτός οποιασδήποτε εμπλοκής τους με τις εκλογές αυτές.

«Ατομικά ο καθένας μπορεί να υποστήριξε υποψηφιότητες που επιθυμούσε, όμως ως παράταξη αποδείξαμε ότι μένουμε ενωμένοι και σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο στήριξης των Οριζόντων Ηπείρου από κάποια πολιτικά κόμματα, ο κ. Ριζόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη καθότι τα κομματικά επιτελεία εργάζονται για τις νέες εκλογές.

«Ο χρόνος και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στενεύει. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ήδη 73 υποψηφίους, οργανωνόμαστε για τον Οκτώβριο και συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Οι εξελίξεις στο πολιτικό στερέωμα είναι ραγδαίες και εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε. Έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι είμαστε ο βασικός πυλώνας αλλαγής. Ας το δουν αυτό τα κόμματα και ας αποφασίσουν αυτά για τη στάση που θα κρατήσουν. Εμείς δεν έχουμε κανένα άγχος γι’ αυτό», κατέληξε.

Tags: ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ
ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Στην Ναύπακτο το Ntougias Basketball Camp

Επόμενο Άρθρο

Συνεδριάσεις επιτροπών παρακολούθησης Ε.Π. Ήπειρος

Επόμενο Άρθρο

Συνεδριάσεις επιτροπών παρακολούθησης Ε.Π. Ήπειρος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα θερινά τμήματα προετοιμασίας της Γ’ Λυκείου των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης!!!!
  • Δήμος Ιωαννιτών :Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ….λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης
  • «Μαζί σπάμε τη σιωπή. 13 Πόλεις: Ένα μέτωπο κατά της ενδοοικογενειακής βίας»
  • Ιωάννινα :Με μεγάλη συμμετοχή και πλούσιο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το παραλίμνιο Πικ-Νικ 2025
  • Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.