• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόταση για τα δημοτικά τέλη του 2025 από την Αρτινών Συνεργασία

6 Δεκεμβρίου 2024
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Αρτινών Συνεργασία: Πρόταση για αύξηση ωρών απασχόλησης σχολικών καθαριστριών
Share on FacebookShare on Twitter

Μείωση 10% για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους παραγωγούς της δημοτικής αγοράς και απαλλαγή για 5 χρόνια κοινόχρηστου χώρου στους καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, αποφασίστηκε η διατήρηση των δημοτικών τελών στα ίδια επίπεδα, καθώς και οι μειώσεις αυτών στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Και αυτό το παρουσιάζουν ως μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής Σιαφάκα! Τους θυμίζουμε ότι οι τιμές αυτές των δημοτικών τελών είναι ίδιες τα τελευταία 9 χρόνια και οι μειώσεις των δημοτικών τελών σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θεσπίστηκαν και καθιερώθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, από την δημοτική αρχή Τσιρογιάννη, το 2018.
Ο επικεφαλής της παράταξης μας «Αρτινών Συνεργασία» Χρήστος Τσιρογιάννης για τα δημοτικά τέλη του 2025, πρότεινε στο τελευταίο ΔΣ, πέρα από την διατήρηση των δημοτικών τελών στα ίδια επίπεδα με τα τελευταία χρόνια, τα παρακάτω, τα οποία και δεν έγιναν δεκτά από την δημοτική αρχή Σιαφάκα και δεν ενσωματώθηκαν στην αρ.260/2024 Απόφαση του ΔΣ:
Μείωση επιπλέον 10% των δημοτικών τελών, όσον αφορά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: άποροι ΑΜΕΑ, τρίτεκνες πολύτεκνες, μονογονεϊκές, ΚΕΑ.
Μείωση επιπλέον 10% των τελών, για τους παραγωγούς Δημοτικής (Λαϊκής) Αγοράς.
Απαλλαγή για 5 χρόνια των καταστημάτων καφέ/εστίασης αλλά και όσοι χρησιμοποιούν κοινόχρηστο χώρο στο κέντρο της πόλης, από την πληρωμή του κοινόχρηστου χώρου, ώστε ο Δήμος να είναι συμβατός με την τεχνικοοικονομική μελέτη που κατέθεσε για την 100% χρηματοδότηση των έργων ανάπλασης, αλλά και ως μια κίνηση στήριξης και ελάφρυνσης των καταστηματαρχών, μετά την εκτέλεση των έργων του Open Mall.

Ποια ήταν τα δημοτικά τέλη επί δημαρχίας Χρήστου Τσιρογιάννη:
Τα δημοτικά τέλη για όλους τους δημότες του Δήμου, παρέμειναν σταθερά και σε χαμηλά επίπεδα. Για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θεσπίστηκαν μειώσεις στα δημοτικά τέλη το 2017, το 2018 σε όλες τις κατηγορίες και το 2019 μειώθηκαν ακόμη περισσότερο. Οι απαλλαγές αυτές αφορούσαν τις πολύτεκνες, τις τρίτεκνες και τις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στους ανέργους, στους απόρους και σε ΑμεΑ, σε ποσοστά που κυμαίνονται από 30% έως 100%. Επίσης για την στήριξη των παραγωγών της Δημοτικής μας Αγοράς, είχαμε κάνει την πρώτη μείωση στα τέλη των πάγκων που χρησιμοποιούν, το 2020 και το 2022 η μείωση έφτασε το 30%. Ακόμη το 2019, μηδενίσαμε τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ για τα Αρχοντικά της Άρτας (που είναι αναγνωρισμένα με ΦΕΚ), σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συντήρησής τους, καθώς αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών στην πόλη και αναδεικνύουν και διατηρούν την πολιτιστική κληρονομιά της Άρτας.

Πως επί θητεία μας, καταφέραμε να έχουμε χαμηλά δημοτικά τέλη και μειώσεις:
Αυτό καταρχήν ήταν στόχος και δέσμευση μας, για να στηρίξουμε και να μην επιβαρύνουμε τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Δήμου μας. Και επιτεύχθηκε μετά τις συντονισμένες προσπάθειες που έκανε η Δημοτική Αρχή Τσιρογιάννη, αξιοποιώντας από την μια όλους τους χρηματοδοτικούς πόρους και από την άλλη την μείωση των δαπανών του Δήμου. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται το νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου, η ανανέωση του στόλου καθαριότητας, τα φωτιστικά τύπου led στους δρόμους και τις πλατείες του Δήμου, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων και δημοτικών εγκαταστάσεων, οι δράσεις ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή. Και όλα αυτά παρόλο την αύξηση των δαπανών λόγω της λειτουργίας του εργοστασίου Αστικών Στερεών Αποβλήτων στα Ιωάννινα, αλλά και τις συνέπειες που επέφερε η υγειονομική κρίση της πανδημίας, αλλά και η αύξηση του ενεργειακού κόστους και της μείωσης των εσόδων του Δήμου.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι πάγια θέση της παράταξης μας «Αρτινών Συνεργασία», είναι η διατήρηση των δημοτικών τελών σε χαμηλά επίπεδα και οι μειώσεις τελών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Ανοιχτή επιστολή με πρωτοβουλία των κατοίκων του Αθαμανίου για αδέσποτα βοοειδή

Επόμενο Άρθρο

Νέο κλειστό γυμναστήριο Ιωαννίνων: Αγωνιστική δράση Σαββατοκύριακου

Επόμενο Άρθρο
Eπιστροφή στα… τζάμπολ στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων-Αύξηση χωρητικότητας

Νέο κλειστό γυμναστήριο Ιωαννίνων: Αγωνιστική δράση Σαββατοκύριακου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης
  • Πρόσκληση Προγράμματος «Ήπειρος» και για έργα προσβασιμότητας ΑμΕΑ σε σχολικά κτίρια
  • Σχολικές υποδομές χρηματοδοτεί με 6.300.000 ευρώ το Πρόγραμμα «Ήπειρος»
  • Προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για εκσυγχρονισμό του Ελαιοκομικού Μητρώου
  • Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για τα πρόγραμμα Υλικής Συνδρομής σε απόρους

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.