• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράδοση Ψηφιακού Κόμβου στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων

31 Ιανουαρίου 2024
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Παράδοση Ψηφιακού Κόμβου στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων
Share on FacebookShare on Twitter

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την 31η Ιανουαρίου 2024, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου, παραδόθηκαν στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Αρχιμ.π. Θεολόγο Αλεξανδράκη.
Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των ενοριακών ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα που θα μπορεί εκτός των άλλων να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις Ενορίες τους στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κωδικό MIS 520438.
Το έργο αφορά στην παροχή της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων, της Ιεράς Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου και των 89 Ιερών Μητροπόλεων της ελληνικής επικράτειας, καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού σε 4.000 ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόμβοι) και σε 106 Μητροπολιτικούς κόμβους (που αντιστοιχεί σε 346 σταθερούς υπολογιστές και 106 εκτυπωτικά πολυμηχανήματα) με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας στους πολίτες, αλλά και τη λειτουργία αυτών ως εκπαιδευτικών ψηφιακών κόμβων για τη διαρκή εκπαίδευση και ψηφιακή ενδυνάμωση των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ για την σπουδαία αυτή προσφορά στην Εκκλησία και τόνισε ότι το μεγαλόπνοο αυτό έργο θα συμβάλλει στον απαιτούμενο για την εποχή ψηφιακό μετασχηματισμό των ενοριών, που θα διευκολύνει το έργο των ιερέων ενώ θα δίνει και τη δυνατότητα για ψηφιακή διασύνδεση των ενοριών με την Ιερά Μητρόπολη, εξοικονομώντας απ’ όλους χρόνο καὶ κόπο και παρέχοντας ταχύτερη και αρτιότερη εξυπηρέτηση στο λαό του Θεού, στη διακονία του οποίου έχουμε ταχθεί.
Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη και εξήρε την σπουδαία του συνεισφορά και τον ακάματο ζήλο του στην με κάθε τρόπο επιμόρφωση των κληρικών μέσα από τα προγράμματα του Ιδρύματος.
Ακολούθως, ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εξαιρετική φιλοξενία και τον π. Παύλο Βαταβάλη Συντονιστή του Ι.Π.Ε. για την σημαντική συμβολή του στο έργο. Επισήμανε ότι το ως άνω έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης που έχουν αποκομίσει οι ιερείς όλης της Ελλάδας μέσα από τα 82 τμήματα με θεματικό τίτλο «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», 28 ωρών, που υλοποιήθηκαν από το Ι.Π.Ε. καιέδωσαν στους κληρικούς τους βασικούς άξονες διοίκησης και οργάνωσης της ενορίας με πνεύμα διακονίας και επί τη βάσει της κειμένης νομοθεσίας και θα αποτελέσει τον προθάλαμο ενός ακόμα μεγαλύτερου εγχειρήματος που αφορά στον ψηφιακό εγγραματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας που σχεδιάζεται και πρόκειται να υλοποιηθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη διεύρυνση των γνώσεων των κληρικών της χώρας στις βασικές δεξιότητες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες της Εκκλησίας και στην ψηφιακή ανάπτυξη στην ποιμαντική της ενορίας.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Ένωση Υπαλ. Πυροσβεστικού Σώματος Περιφ. Ηπείρου: Nέα σύσταση του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου

Επόμενο Άρθρο

Έλεγχοι τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα από τη Δημοτική Αστυνομία Ιωαννίνων

Επόμενο Άρθρο
Έλεγχοι τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα από τη Δημοτική Αστυνομία Ιωαννίνων

Έλεγχοι τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα από τη Δημοτική Αστυνομία Ιωαννίνων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Επίσημη επίσκεψη του δημάρχου Αρταίων στο Βελιγράδι μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου ΜΒ
  • Δημόσια παρουσίαση της μελέτης για τη διπλή γεφύρωση του Αράχθου στην Άρτα
  • Παρουσίαση παιδικού βιβλίου “Ο Αλαζόνας Νάνος” στο βιβλιοπωλείο Νάκας
  • Εκεί που το μαλλί γίνεται όνειρο και το θέατρο ανάσα της φύσης
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ακαδημαϊκή δράση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Δελβινάκι

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.