• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μερόπη Τζούφη: Σοβαρά προβλήματα στα καλλιτεχνικά σχολεία

5 Φεβρουαρίου 2025
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Μερόπη Τζούφη: Άμεση επαναλειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Άκτιο
Share on FacebookShare on Twitter

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, οι υποδομές των Καλλιτεχνικών Σχολείων είναι ανεπαρκείς, με πολλά από αυτά να στεγάζονται σε ακατάλληλα ή προσωρινά κτήρια, χωρίς τους απαιτούμενους χώρους και εξοπλισμό για τη διδασκαλία μαθημάτων όπως Χορός, Θέατρο, Κινηματογράφος και Εικαστικά. Παράλληλα, τα σχολεία αυτά δεν λαμβάνουν την αναγκαία χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται βασικές λειτουργικές ανάγκες, όπως η προμήθεια υλικών και η συντήρηση των εργαστηρίων.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ανεπάρκεια διδακτικού προσωπικού, καθώς οι εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών μαθημάτων προσλαμβάνονται με ωρομίσθιες συμβάσεις, ενώ οι τοποθετήσεις καθυστερούν σημαντικά, με αποτέλεσμα οι μαθητές να ξεκινούν τα μαθήματά τους αρκετούς μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον, παραμένουν άλυτα ζητήματα όπως η έλλειψη αναλυτικών προγραμμάτων, σχολικών εγχειριδίων και εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και η μη παροχή σχολικών γευμάτων στους μαθητές, παρά το θεσμικό πλαίσιο που το προβλέπει.

Οι ελλείψεις αυτές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Πρόσφατα, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Μεσολογγίου προχώρησε σε κινητοποιήσεις, ενώ το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης διαμαρτύρεται για τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και διδακτικό προσωπικό.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς καλούν τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:

Εάν προτίθεται να εντάξει τα Καλλιτεχνικά Σχολεία σε ειδικό καθεστώς χρηματοδότησης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους.
Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των κτηριακών προβλημάτων.
Εάν υπάρχει πρόβλεψη για τη θεσμοθέτηση μόνιμων θέσεων εκπαιδευτικών στις καλλιτεχνικές ειδικότητες και για την έγκαιρη πρόσληψη διδακτικού προσωπικού.
Εάν υπάρχει σχεδιασμός για τη συγγραφή και δωρεάν διάθεση σύγχρονων σχολικών εγχειριδίων και εκπαιδευτικού υλικού.
Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει για την εξασφάλιση της παροχής σχολικών γευμάτων στους μαθητές των Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση, η Νέα Αριστερά στηρίζει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των Καλλιτεχνικών Σχολείων και απαιτεί άμεσες λύσεις για την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Οι ερωτώντες βουλευτές:
Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νάσος Ηλιόπουλος, Φερχάτ Οζγκιούρ, Πέτη Πέρκα, Θεανώ Φωτίου.

Ερώτηση-_-Σοβαρά-προβλήματα-στα-Καλλιτεχνικά-ΣχολείαΛήψη
ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Συνδικάτο οικοδόμων Ιωαννίνων: 48ωρη πανοικοδομική πανελλαδική απεργία 12 και 13 Φλεβάρη

Επόμενο Άρθρο

Συμμετοχή περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση τουρισμού Ι.Τ.Β. 2025 στο Βερολίνο.

Επόμενο Άρθρο
Ο σχεδιασμός δράσεων για το χειμώνα συζητήθηκαν στο περιφερειακό συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας ηπείρου

Συμμετοχή περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση τουρισμού Ι.Τ.Β. 2025 στο Βερολίνο.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης
  • Πρόσκληση Προγράμματος «Ήπειρος» και για έργα προσβασιμότητας ΑμΕΑ σε σχολικά κτίρια
  • Σχολικές υποδομές χρηματοδοτεί με 6.300.000 ευρώ το Πρόγραμμα «Ήπειρος»
  • Προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για εκσυγχρονισμό του Ελαιοκομικού Μητρώου
  • Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για τα πρόγραμμα Υλικής Συνδρομής σε απόρους

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.