• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «Νέα Πορεία» για τα γεγονότα στο Επιμελητήριο Ιωάννινων

20 Οκτωβρίου 2025
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Σε συνεδρίαση με νέα σύνθεση προχώρησε το επιμελητήριο Ιωαννίνων – Ψηφοφορία για την αντικατάσταση του Β’ Αντιπροέδρου
Share on FacebookShare on Twitter

Η παράταξη «Νέα Πορεία» με θλίψη και απογοήτευση παρακολουθεί τον συνεχή ηθικό κατήφορο της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, η οποία – κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά – κρύβει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν, από τους χιλιάδες επιχειρηματίες του νομού Ιωαννίνων.

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε – για μια ακόμη φορά – και με απόλυτη ειλικρίνεια και με στοιχεία και όχι με «ψευτοπολιτικές» απαντήσεις που ουδέποτε έριξαν φως στο τι πραγματικά συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο Επιμελητήριο, οφείλουμε να περιγράψουμε στους επιχειρηματίες του νομού την πραγματικότητα. Αυτό άλλωστε κάνουμε από την αρχή του έτους, το πράξαμε και με τις διαπιστωτικές πράξεις (όταν η απέναντι πλευρά εξακολουθούσε να παραπλανεί τους επιχειρηματίες με δήθεν πολιτικο-ηθικές ανακοινώσεις υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει), και όπως αποδείχθηκε, όσα είπαμε ήταν μόνο η αλήθεια.

Πάμε λοιπόν να εξηγήσουμε, απλά και κατανοητά σε όλες και όλους τι συνέβη την περασμένη εβδομάδα:

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, μη ικανή να απαντήσει για την παρέμβαση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, εξέδωσε μια ανακοίνωση που επιχείρησε να «ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα»…

Απαντάμε λοιπόν στα περί «μονότονων καταγγελιών» και στα περί «συνεχούς ψευδο-πολιτικού θεάματος»: Από την πρώτη στιγμή και λόγω της μη νόμιμης σύνθεσης της Διοίκησης και της ανίερης συμμαχίας των Σπ. Μπέκα και Μ. Χρυσοστόμου, θέσαμε ζητήματα που άπτονται οικονομικών και διοικητικών θεμάτων του Επιμελητηρίου. Αποκορύφωμα – εκτός φυσικά από την εξαιρετικά σημαντική απόφαση του ΣτΕ για τις διαπιστωτικές πράξεις – ήταν τα όσα συνέβησαν, όταν ζητήσαμε όλες τις αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής, γραπτώς και με τα ηχητικά αρχεία, ώστε να ελέγξουμε ως οφείλουμε, τα οικονομικά στοιχεία, που σχεδόν έναν χρόνο διαχειρίζεται ο κ. Μπέκας.

Η Διοίκηση απάντησε πως δεν τηρούνται ηχητικά αρχεία και τότε ζητήσαμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ώστε τα συγκεκριμένα αρχεία που όντως τηρούνται, να τα παραλάβουμε.

Τι όμως έχουν να κρύψουν και δεν λένε την αλήθεια; Παρά τα συνεχή ψεύδη τους, η αλήθεια θα λάμψει σύντομα και αυτό το γνωρίζουν καλά. Είναι άλλωστε ο λόγος που βρίσκονται σε εκνευρισμό και αντί να απαντήσουν στα ρεπορτάζ όλων των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, για την παρέμβαση του Εισαγγελέα, εξέδωσαν μια ανακοίνωση που δείχνει πανικό και θύμισε σε όλους μας πολιτικές ανακοινώσεις της δεκαετίας του ’80!

Παράλληλα, ουδέποτε μπόρεσαν να απαντήσουν δημόσια, γιατί απλά δεν μπορούν να το πράξουν με στοιχεία, πως έφτασαν οι αρμόδιες αρχές στην κατάσχεση του κεντρικού server του Επιμελητηρίου;

Και τους ρωτάμε: Αληθεύει ότι ακόμη και όταν μέλη της Διοικητικής Επιτροπής ρωτήθηκαν από τις αρχές για την τήρηση των ηχητικών αρχείων, απάντησαν ότι δεν τηρούνται, ενώ υπάλληλοι του Επιμελητηρίου και μέλη του θεσμικού μας φορέα, έδωσαν ακόμη και στοιχεία στις Αρχές, για το πώς ακριβώς γίνεται η τήρηση των ηχητικών αρχείων;

Και ρωτάμε δημόσια και κάτι ακόμη εξαιρετικά βασικό: Γιατί ενώ η «Νέα Πορεία» ζήτησε, από τις 17 Σεπτεμβρίου, να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο, με την απόδοση στοιχείων, ζητήματα οικονομικής και διοικητικής φύσης, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας του Επιμελητηρίου, τα θέματα αυτά δεν έρχονται προς συζήτηση, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, 22 Οκτωβρίου; Τι έχουν να φοβηθούν και δεν αποδίδουν στοιχεία, αφού τονίζουν πως… «δεν έχουν να φοβηθούν»;

Αντ’ αυτού μάλιστα, και ας το γνωρίζουν οι επιχειρηματίες του νομού, φέρνουν προς συζήτηση μεθαύριο, θέμα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, για την αύξηση κονδυλίων, για ταξίδια του κ. Μπέκα και της Διοικητικής Επιτροπής. Αλήθεια, οι επιχειρηματίες του νομού για πόσο ακόμη θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα ταξίδια του κ. Μπέκα και της «παρέας» του;

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για έναν «μόνιμα χαμένο επικεφαλής». Τους απαντάμε: Πως προκύπτει για την «ανίερη συμμαχία» του Επιμελητηρίου μας, ότι είναι «ηττημένη» η παράταξη μας και ο επικεφαλής της; Τους υπενθυμίζουμε πως στις εκλογές η παράταξη μας ήταν πρώτη, λαμβάνοντας σχεδόν το 40% των ψήφων, οι παρατάξεις των Μπέκα – Χρυσοστόμου μαζί δεν φτάνουν το 45%, οπότε, αν δεν γνωρίζουν μαθηματικά να τους ενημερώσουμε πως σχεδόν το 55% των ψηφοφόρων, δεν εκπροσωπείται στη Διοίκηση!

Μίλησαν επίσης για «τρομοκράτηση στελεχών του Επιμελητηρίου»: Τους απαντάμε πως σύμφωνα με το λαό μας… «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως ουδέποτε ενοχλήθηκε υπάλληλος του Επιμελητηρίου από μέλος της παράταξής μας. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα ακόμη ψέμα τους που ξεπερνά τα όρια μιας αντιπαράθεσης, τους ρωτάμε ευθέως και περιμένουμε δημόσια την απάντησή τους: Έχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο; Έχουν ονόματα ή απλά γράφουν και λένε ψέματα για τις εντυπώσεις;

Έκαναν ακόμη λόγο για τα «πινάκια των δικαστηρίων»: Τους απαντώ προσωπικά ως Γρηγόρης Γκίκας: «Είμαι πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ νομού Ιωαννίνων, σχεδόν 30 χρόνια, σε μια από τις μεγαλύτερες πολυμετοχικές εταιρείες των Ιωαννίνων και αντιπρόεδρος όλων των Υπεραστικών ΚΤΕΛ της χώρας, σχεδόν 20 χρόνια, εκπροσωπώντας περίπου 4.800 υπεραστικά λεωφορεία. Είναι αυτονόητο πως συγκρούστηκα και θα συνεχίσω να συγκρούομαι με ανθρώπους που βρίσκονται απέναντι από τα συμφέροντα του ΚΤΕΛ. Ωστόσο, ενημερώνω τον κ. Μπέκα, αφού αυτός είναι που επέλεξε να απαντήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο και να επιχειρήσει να γυρίσει επί προσωπικού ένα μείζον ζήτημα που αφορά όλους τους επιχειρηματίες, πως το ποινικό μου μητρώο είναι λευκό! Ο συγκεκριμένος κύριος ωστόσο, θεωρώ πως μετά τα συνεχή ψεύδη του προς τις αρμόδιες αρχές, θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί».

Καταλήγοντας και με την ευχή οι άνθρωποι της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, να βάλουν ένα τέλος στα υπερβολικά πολλά έξοδα, να βάλουν ένα τέλος στον πραγματικό ηθικό κατήφορο που έχουν πάρει, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία» αναφέρει, σε γραπτή του δήλωση: «Από την πρώτη ημέρα ο αγώνας γίνεται για πλήρη διαφάνεια, για το καλό του τοπικού «επιχειρείν» και έχει ως μοναδικό στόχο την πραγματική, ουσιαστικά στήριξη της επιχειρηματικότητας, την κατάθεση προτάσεων ανάπτυξης όλων των επιχειρήσεων. Είμαστε και θα είμαστε υπέρ της εξωστρέφειας, αλλά πάντα με κινήσεις και ενέργειας που γίνονται με απόλυτη διαφάνεια. Είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε δεκάδες ταξίδια, πολλά από τα οποία δεν έφεραν τίποτα καλό στους επιχειρηματίες του νομού, και θα κάνουμε ότι μας επιτρέπει ο νόμος για να μπει ένα τέλος στην κατασπατάληση, χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη, των χρημάτων των επιχειρηματιών του τόπου μας».

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Επόμενο Άρθρο

Ο Πυροβάτης των Αστεριών του Θοδωρή Κούκια

Επόμενο Άρθρο
Ο Πυροβάτης των Αστεριών του Θοδωρή Κούκια

Ο Πυροβάτης των Αστεριών του Θοδωρή Κούκια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • 25 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
  • Εθιμοτυπική επίσκεψη της Πρέσβειρας της Γαλλίας στο Δημαρχείο Άρτας
  • Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής/Τμήμα Υγείας Ζώων για μέτρα προστασίας από τη γρίπη των πτηνών
  • Εγκατάσταση 4 νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.) του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων “Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ”
  • Ο Πυροβάτης των Αστεριών του Θοδωρή Κούκια

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.