• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή του ΤΕΕ Ηπείρου για την αποπεράτωση της Ιόνιας Οδού, μέχρι την Κακαβιά

13 Δεκεμβρίου 2022
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
TEE TΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προβλήματα που ανέκυψαν στην εκτέλεση των Δημοσίων Έργων και προτάσεις αντιμετώπισης τους
Share on FacebookShare on Twitter

Προς:
1) Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών
α) Γραφείο Υπουργού
κ. ΚωνσταντίνουΑχ. Καραμανλή
β) Γραφείο Υφυπουργού
κ. ΓεωργίουΚαραγιάννη

Αναστάσεως 2 &Τσιγάντε
Τ.Κ. 156 69, Παπάγου – ΑΘΗΝΑ

Κοινοποίηση:

  • Περιφερειάρχη Ηπείρου
    κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την εξέλιξη των διαδικασιών που αφορούν την αποπεράτωσης της Ιόνιας Οδού, μέχρι την Κακαβιά.
Ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας οδού έχει χαρακτηρισθεί ως έργο Εθνικής σημασίας (ΦΕΚ 1339/Β΄/14.09.2006), αποτελεί τμήμα του Δυτικού άξονα (Κακαβιά– Καλαμάτα), εντάσσεται στο κεντρικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών –ΤΕΝ (Απόφαση 1692/96/ΕΕ) και ως εκ τούτου είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός του και η ολοκλήρωση του, το συντομότερο δυνατόν.
Σε μια εποχή όπου η περιοχή μας αναπτύσσεται ταχύτατα μετά τη λειτουργία των δύο οδικών αξόνων της Εγνατίας Οδού και της μη ολοκληρωμένης ακόμη Ιόνιας οδού, θεωρούμε ότι τάχιστα η δεύτερη οφείλει να καταλήξει στον σχεδιασμένο προορισμό της. Αποτελεί αναγκαιότητα για την ανάπτυξη της περιοχή μας, η σύνδεση αυτής με τα υπόλοιπα διευρωπαϊκά δίκτυα, έχοντας χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου, με διαχωρισμό ρευμάτων κυκλοφορίας και τετράιχνης διατομής.
Η ολοκλήρωση του έργου της Ιόνιας οδού -με τα παραπάνω χαρακτηριστικά- μέχρι τα σύνορα της χώρας μας, είναι αναγκαία για την περιοχή μας, ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη, τη συνεκτικότητα του εσωτερικού οδικού δικτύου, τις συνδυασμένες μεταφορές από και προς τις χώρες της Βαλκανικής και της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, τη συνδεσιμότητα και την ασφαλή μετακίνηση με ταχύτητα και άνεση.

Θέση της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΗ είναι πως κάθε σχεδιασμός και προγραμματισμός της Πολιτείας που αφορά την κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος θα πρέπει να λάβει υπόψη τα ανωτέρω, να στοχεύει σε ένα λειτουργικά ολοκληρωμένο ποιοτικό έργο και να κατατείνει στην εξάντληση των δυνατοτήτων ώστε να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά.
Ακολουθώντας τις πάγιες θέσεις του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ και ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό μας ρόλο ως Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη των διαδικασιών που αφορούν την αποπεράτωση του εν λόγω Οδικού άξονα. Είμαστε στη διάθεσή σας, με όλα τα θεσμικά μας όργανα, Μόνιμες Επιτροπές, Ομάδες Εργασίας, Όργανα Διοίκησης, ώστε να διευκολύνουμε κάθε προσπάθεια του Υπουργείου, για την ταχύτερη και αρτιότερη ολοκλήρωση του σημαντικού για την περιοχή μας έργου υποδομής.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Παρουσίαση των Ιωαννίνων στο Βουκουρέστι

Επόμενο Άρθρο

ΠΕΔ Ηπείρου: Έγκριση του Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων οικονομικού έτους 2023

Επόμενο Άρθρο
ΠΕΔ Ηπείρου: Έγκριση του Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων οικονομικού έτους 2023

ΠΕΔ Ηπείρου: Έγκριση του Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων οικονομικού έτους 2023

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Ρήγα Φεραίου στα Καρδαμίτσια
  • Θέματα για λογοδοσία στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο
  • Σε μία εβδομάδα ξεκινά το Zagori Impact Investing Forum
  • Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στα Εικονίσματα
  • «Στασιμότητα ενεργειών μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Σ.Κ.) Ιωαννίνων»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.