Για την υπόθεση συνελήφθη ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και έναν ημεδαπό συνεργό του που αναζητείται
Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας τουΤμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βέροιας καθώς και την κατά περίπτωση συνεργασία των Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πρέβεζας και Λευκάδας και του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανού Καβάλας,εξιχνιάστηκαν έντεκα -11- περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων που διαπράχθηκαν σε παραλιακές περιοχές της Καβάλας, της Πρέβεζας και της Λευκάδας.
Κατόπινεπιστάμενων ερευνών και αναζητήσεων που εκδόθηκαν από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας συνελήφθη χτες (4-8-2025) το βράδυ ένας ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε σε περιοχή της Βέροιας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βέροιας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και έναν ακόμη ημεδαπό συνεργό του που αναζητείται, κατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα.
Ειδικότερα,όπως διακριβώθηκε οι δύο δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 3-8-2025 ενεργώντας από κοινού διέρρηξαν -3- οχήματα σε παραλιακές περιοχές της Πρέβεζας, -3- οχήματα σε παραλιακές περιοχές της Λευκάδας και -5- οχήματα σε παραλιακές περιοχές της Καβάλας, όπου μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καιαφαίρεσαν από το εσωτερικό των δέκα εξ΄ αυτών διάφορα χρηματικά ποσά, έγγραφα, κοσμήματα, ενδύματα και αντικείμενα.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων από τη μία διάρρηξη, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο του.
Επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.