• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 14 Ιουνίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο κομμουνιστής Βασίλης Σακαβίτσης

14 Απριλίου 2025
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Έφυγε από τη ζωή ο κομμουνιστής Βασίλης Σακαβίτσης
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 13 Απρίλη σταμάτησε να χτυπά η καρδιά ενός προλετάριου επαναστάτη κομμουνιστή, του Βασίλη Σακαβίτση.

Ο Β. Σακαβίτσης γεννήθηκε το 1947 στα Γιάννενα με καταγωγή από το χωριό Καλαρρύτες που τόσο αγαπούσε.

Ο Βασίλης ήταν υπόδειγμα προλετάριου κομμουνιστή. Δεν οπισθοχώρησε ποτέ στη ζωή του και σε κανέναν κίνδυνο. Στη διάρκεια των πειθαρχικών σε φοιτητές από τη χούντα βρέθηκε αλληλέγγυος και ατρόμητος στο Πανεπιστήμιο. Στο Πολυτεχνείο δίνει το αγωνιστικό “παρών” με μια χούφτα συμπολιτών του. Από τους ελάχιστους συνδικαλιστές εργάτες που πάλεψε με αδιάλλακτο τρόπο την χουντοδεξιά διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων κόντρα στην συμβιβαστική στάση της ΕΣΑΚ. Βοήθησε στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και στην αναζωογόνηση των σωματείων στην πόλη των Ιωαννίνων. Ήταν μέλος της διοίκησης του σωματείου μαρμαράδων-πλακάδων μέχρι τη διάλυσή του και την ενοποίηση σε συνδικάτο οικοδόμων και παρά τις αντιξοότητες έδινε σταθερά συνεπή αντιρεβιζιονιστικό αγώνα.

Δεν υπήρξε πορεία και διαδήλωση στην πόλη των Ιωαννίνων όπου ο Βασίλης να απείχε.

Σε όλες τις εκλογικές μάχες ο Βασίλης κοσμούσε πάντα το ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ και αγόγγυστα και θαρραλέα παρά την ηλικία του έπαιρνε μέρος στις πολιτικές εξορμήσεις του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό -ίσως σε πανελλαδική κλίμακα- ότι διακόσμησε το σπίτι του στους Καλαρρύτες με ένα τεράστιο σφυροδρέπανο ενώ πάντα κυμάτιζε μια κόκκινη σημαία. Δείγμα και αυτό της ακατάβλητης πίστης του στον κομμουνισμό.

Αρέσκονταν να ακούει ιστορίες από την Εθνική Αντίσταση και το δεύτερο αντάρτικο και τον συνέπαιρναν οι άθλοι του ΕΑΜ και του ΔΣΕ. Την τελευταία περίοδο ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού και η γενοκτονία στη Γάζα τον στεναχωρούσε ταυτόχρονα όμως η ένοπλη πάλη τους του αναπτέρωνε την ελπίδα.

Ακόμα και όταν τα προβλήματα της υγείας του τον κατέβαλαν, ο Βασίλης συμμετείχε στις εκδηλώσεις της ΣΦΗΝΑΣ και στις κομματικές διαδικασίες, πάντα παρών, πάντα γελαστός. Ίσως ήταν από τους λίγους κομμουνιστές που δεν τους κατέβαλε καμία παλινόρθωση, κανένα πισωγύρισμα, καμία δυσκολία. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πώς πρέπει να ’ναι το κομμουνιστικό υπόδειγμα. Χωρίς δισταγμό το κόμμα του απαντάει: σαν τον Βασίλη. Το Μ-Λ ΚΚΕ συλλυπείται την αγαπημένη του οικογένεια, τη γυναίκα του Κωνσταντίνα, τα παιδιά του Εύη, Δημήτρη, Τάσο, τον αδερφό σου Βαγγέλη και σε όλους τους συγγενείς σου.

Καλό ταξίδι σύντροφε!

Παλιά και νέα μέλη του κόμματος θα σε θυμούνται με άπειρη αγάπη.

Και να ’σαι σίγουρος ότι θα κρατάμε πάντα ζωντανή τη θύμησή σου στην καρδιά μας.

Αθάνατος!

Η πολιτική κηδεία στο συντρόφου Βασίλη Σακαβίτση θα γίνει τη Δευτέρα 14 Απρίλη, στις 3:00μμ, στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων.

                                                                      13/04/2025   Κ.Ο. Ιωαννίνων του Μ-ΛΚΚΕ

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Επόμενο Άρθρο

«CamperStop στην Άρτα: Το έργο έγινε – και υπάρχει.

Επόμενο Άρθρο
«CamperStop στην Άρτα: Το έργο έγινε – και υπάρχει.

«CamperStop στην Άρτα: Το έργο έγινε – και υπάρχει.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης
  • Πρόσκληση Προγράμματος «Ήπειρος» και για έργα προσβασιμότητας ΑμΕΑ σε σχολικά κτίρια
  • Σχολικές υποδομές χρηματοδοτεί με 6.300.000 ευρώ το Πρόγραμμα «Ήπειρος»
  • Προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για εκσυγχρονισμό του Ελαιοκομικού Μητρώου
  • Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για τα πρόγραμμα Υλικής Συνδρομής σε απόρους

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.