• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου «Η Ελλάδα μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των τρωτών σημείων στις αλυσίδες εφοδιασμού κρίσιμων πρώτων υλών της ΕΕ»

12 Δεκεμβρίου 2023
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου «Η Ελλάδα μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των τρωτών σημείων στις αλυσίδες εφοδιασμού κρίσιμων πρώτων υλών της ΕΕ»
Share on FacebookShare on Twitter

Τον ρόλο της Ελλάδας στην παραγωγή κρίσιμων πρώτων υλών ανέδειξε στην ομιλία της ως εισηγήτρια για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, Ευρωβουλευτής, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη συζήτηση για το πλαίσιο εξασφάλισης ασφαλούς και βιώσιμου εφοδιασμού με κρίσιμες πρώτες ύλες, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Συγκεκριμένα, η κα Ασημακοπούλου αφού μίλησε για την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) από την Κίνα στον τομέα των κρίσιμων πρώτων υλών, ιδίως ως προς το γάλλιο, τις σπάνιες γαίες και το μαγνήσιο, υπογράμμισε ότι οι κρίσιμες πρώτες ύλες είναι ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης.
Στη συνέχεια, η Ευρωβουλευτής, παρουσία του Επιτρόπου για την εσωτερική αγορά, κ. Thierry Breton, επισήμανε ότι η Πράξη για τις Κρίσιμες Πρώτες Ύλες θα βοηθήσει την ΕΕ να εξασφαλίσει επαρκείς προμήθειες, καθώς και να περιορίσει την επικίνδυνη εξάρτησή της από έναν και μόνο προμηθευτή. Ειδικότερα, αναφερόμενη στην παραγωγή περισσότερων κρίσιμων πρώτων υλών εντός της ΕΕ, ως μέρος της λύσης, τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παράγει αρκετό γάλλιο για να καλύψει το σύνολο των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η κα Ασημακοπούλου έκλεισε την ομιλία της λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα τρωτά σημεία στις αλυσίδες εφοδιασμού κρίσιμων πρώτων υλών. Η Πράξη για τις Κρίσιμες Πρώτες Ύλες πρέπει τώρα να υποστηριχθεί με νέες πηγές χρηματοδότησης».

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

https://www.youtube.com/watch?v=rmCoX34LrZk

Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε,

Τον Ιούλιο, η Κίνα ανακοίνωσε μερική απαγόρευση εξαγωγών γαλλίου.

Η Κίνα παράγει το 80% του γαλλίου παγκοσμίως.

Για πολλές κρίσιμες πρώτες ύλες, όπως οι σπάνιες γαίες και το μαγνήσιο, η Κίνα προμηθεύει σχεδόν το 100% των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κρίσιμες πρώτες ύλες είναι ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης.

Είναι απαραίτητες για την παραγωγή μπαταριών, ηλεκτρικών οχημάτων, ανεμογεννητριών και κινητών τηλεφώνων.

Η Πράξη για τις Κρίσιμες Πρώτες Ύλες θα μας βοηθήσει να εξασφαλίσουμε επαρκείς προμήθειες και να περιορίσουμε την επικίνδυνη εξάρτηση από έναν και μόνο προμηθευτή.

Η παραγωγή περισσότερων κρίσιμων πρώτων υλών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μέρος της λύσης.

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παράγει αρκετό γάλλιο για να καλύψει το σύνολο των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα τρωτά σημεία στις αλυσίδες εφοδιασμού κρίσιμων πρώτων υλών.

Η Πράξη για τις Κρίσιμες Πρώτες Ύλες πρέπει τώρα να υποστηριχθεί με νέες πηγές χρηματοδότησης.

Ευχαριστώ.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Εθελοντική αιμοδοσία από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Βουλής και Προστασίας Προέδρου Κυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ένωση Αξιωματικών Αττικής

Επόμενο Άρθρο

«Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Σχολής Χορού»

Επόμενο Άρθρο

«Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Σχολής Χορού»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Ρήγα Φεραίου στα Καρδαμίτσια
  • Θέματα για λογοδοσία στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο
  • Σε μία εβδομάδα ξεκινά το Zagori Impact Investing Forum
  • Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στα Εικονίσματα
  • «Στασιμότητα ενεργειών μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Σ.Κ.) Ιωαννίνων»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.