• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όταν πρόκειται για την προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ας μην ξεχνάμε το σκληρό μάθημα που πήραμε από τον Πούτιν: γιατί όταν ανεχόμαστε την προπαγάνδα, τα χειρότερα έπονται

6 Οκτωβρίου 2022
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα την εγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στην Αλβανία, τις πιθανές επιπτώσεις της στην Ελληνική Μειονότητα και τον κίνδυνο δημιουργίας προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα»

Art 17 seminar - EU Trade Policy – Which way forward

Share on FacebookShare on Twitter

Η προπαγάνδα του Πούτιν είναι εξόχως επικίνδυνη, γιατί ανοίγει την όρεξη και τον δρόμο και σε άλλους που σκέφτονται και πράττουν σαν εκείνον, όπως ο Ερντογάν, ανέφερε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αντιμετώπιση της αντιευρωπαϊκής και αντιουκρανικής προπαγάνδας των Ευρωπαίων υποστηρικτών του Πούτιν.

Η Ευρωβουλευτής, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, σημείωσε ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την προπαγάνδα και τα ψεύδη πριν και μετά από οποιαδήποτε προκλητική ή παράνομη ενέργεια για να τη δικαιολογήσει, όπως το “casus belli”, τη «γαλάζια πατρίδα», την αποστρατικοποίηση των νησιών, τις απειλές, όπως «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» κ.ά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, επικρίνοντας ιδιαιτέρως την αντιπολίτευση που την αναπαράγει για μικροκομματικό όφελος, ενώ έκανε και ειδική μνεία στο παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη, για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή της νόμιμης Α.Ο.Ζ. Ελλάδας – Αιγύπτου.

Τέλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν πρόκειται για την προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ας μην ξεχνάμε το σκληρό μάθημα που πήραμε από τον Πούτιν: γιατί όταν ανεχόμαστε την προπαγάνδα, τα χειρότερα έπονται».

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: https://www.youtube.com/watch?v=mfR0GNN8C0o

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Αντιπρόεδρε,
Κύριε Σχοινά, κύριε Υπουργέ,

Η εισβολή του Πούτιν δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ο Πούτιν προετοιμαζόταν εδώ και καιρό και η προπαγάνδα ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας του.

Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν αντιμετωπίσαμε επαρκώς ούτε την προπαγάνδα ούτε τα ψέματα του Πούτιν, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και είναι εξόχως επικίνδυνη, εκτός των άλλων, γιατί ανοίγει την όρεξη και τον δρόμο και σε άλλους που σκέφτονται και πράττουν όπως ο Πούτιν, όπως είναι ο Ερντογάν, ο οποίος επίσης χρησιμοποιεί την προπαγάνδα και τα ψεύδη πριν και μετά από οποιαδήποτε προκλητική ή παράνομη ενέργεια ή εκ των υστέρων για να τη δικαιολογήσει. “Casus belli”, «γαλάζια πατρίδα», αποστρατικοποίηση νησιών, απειλές όπως «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά», εκατοντάδες παράνομες υπερπτήσεις, αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών, αδιαφορία για το διεθνές δίκαιο.

Και τώρα μας προέκυψε και ένα ακόμη παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη, για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή της νόμιμης Α.Ο.Ζ. Ελλάδας – Αιγύπτου. Και πάντα αυτά συνοδεύονται από προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Η ιστορία του Ερντογάν που λέει ότι η Ελλάδα, είναι το χαϊδεμένο παιδί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εξοπλίζει τα νησιά, που κάνει παράνομα pushbacks, που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και αφήνει νεκρά παιδιά στη νησίδα του Έβρου. Και αυτή την αισχρή προπαγάνδα την αναπαράγουν όχι μόνο εχθροί της Ελλάδος, αλλά τολμούν να την αναπαράγουν για μικροκομματικό όφελος ακόμη και μέλη της ελληνικής αντιπολιτευτικής σκηνής.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Όταν πρόκειται για την προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ας μην ξεχνάμε το σκληρό μάθημα που πήραμε από τον Πούτιν: γιατί όταν ανεχόμαστε την προπαγάνδα, τα χειρότερα έπονται.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Διακοπή νερού στους πεζοδρόμους της πόλης

Επόμενο Άρθρο

Eκτέλεση βολών στο Πεδίο Βολής «ΠΕΝΤΑΛΩΝΙ» Ζίτσας

Επόμενο Άρθρο
Eκτέλεση βολών στο Πεδίο Βολής «ΠΕΝΤΑΛΩΝΙ» Ζίτσας

Eκτέλεση βολών στο Πεδίο Βολής «ΠΕΝΤΑΛΩΝΙ» Ζίτσας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Ρήγα Φεραίου στα Καρδαμίτσια
  • Θέματα για λογοδοσία στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο
  • Σε μία εβδομάδα ξεκινά το Zagori Impact Investing Forum
  • Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στα Εικονίσματα
  • «Στασιμότητα ενεργειών μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Σ.Κ.) Ιωαννίνων»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.