• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προχωρά η συνεργασία των Δημάρχων του Νομού Άρτας για την αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης του Φράγματος Πουρναρίου και της παραλίμνιας περιοχής.

23 Μαρτίου 2021
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ιωάννη Γκολομάζου, ο Δήμαρχος Αρταίων συγκάλεσε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης, την Αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου και της Παραλίμνιας Ζώνης.

Παρουσία των Δημάρχων, Νικολάου Σκουφά Ροζίνας Βαβέτση, Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου, Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστου Χασιάκου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννη Γκολομάζου και του Μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής της «Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών» Γιάννη Σπύρου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σύσκεψη για το θέμα, στην οποία παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να συνταχθούν και να προχωρήσουν οι μελέτες που απαιτούνται.
Υπενθυμίζεται, πως το στάδιο των μελετών είναι απαραίτητο προκειμένου να διεκδικήσουν την ένταξη έργων που αφορούν την Λίμνη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εν αναμονή του τρέχοντος ΕΣΠΑ, στο Ταμείο Ανάκαμψης ή στο «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως εξήγησε και ο οικοδεσπότης της σύσκεψης, Χρήστος Τσιρογιάννης, η διεκδίκηση χρηματοδότησης και εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης για την ανάπτυξη της λίμνης, καθώς και της παραλίμνιας ζώνης, θα αποτελέσει τη βάση διεκδίκησης κονδυλίων για την ένταξη των αναπτυξιακών έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Δήλωση Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη:
« Φτάσαμε να συζητάμε όλοι μαζί και επιθυμία όλων μας, είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Δημάρχους και την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας, για τις συνέχεις ενέργειες και επαφές με Φορείς του τόπου για την θέμα της αξιοποίησης της Λίμνης Πουρναρίου και της Παραποτάμιας Περιοχής. Εμείς βλέπουμε την Λίμνη συνολικά, ως ζώντα οργανισμό και έτσι θέλουμε να αντιμετωπιστούν και οι προοπτικές του, χωρίς να την χωρίζουμε με διοικητικά και γραφειοκρατικά όρια. Και επειδή τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις, όλοι μαζί αποφασίσαμε να προχωρήσουμε τα επόμενα στάδια, να ιεραρχήσουμε τα έργα, έργα ανάπτυξης με συμπληρωματικότητα και συνέργεια, έτσι ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πάνω στην λίμνη και με νούμερο ένα έργο τον παραλίμνιο δρόμο πέριξ της λίμνης και τις κάθετες προσβάσεις ».

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Παρέμβαση του Δημάρχου Πρέβεζας για την παράταση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας

Επόμενο Άρθρο

« Οι γραφές του ’21»από το ΠΙΟΠ

Επόμενο Άρθρο
« Οι γραφές του ’21»από το ΠΙΟΠ

« Οι γραφές του '21»από το ΠΙΟΠ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ελληνική Προεδρία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Δίκτυο UniAdrion Αδριατικής-Ιουνίου
  • Έναρξη των αιτήσεων εγγραφών – επανεγγραφών για τα βρέφη και νήπια στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών, για το σχολικό έτος 2025-2026
  • Μια τιμητική βραδιά για το Σάββα Σιάτρα από το Δήμο Ζίτσας και την Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς
  • Έργα βελτίωσης τμημάτων του Εθνικού οδικού Δικτύου
  • Παράταση διακοπής υδροδότησης στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.