• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Όλυ Τσουμάνη στα Καρδαμίτσια με κατοίκους και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής

29 Σεπτεμβρίου 2023
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Η Όλυ Τσουμάνη στα Καρδαμίτσια με κατοίκους και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής
Share on FacebookShare on Twitter

Μαζική σύσκεψη με κατοίκους και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής των Καρδαμιτσίων πραγματοποίησε χθες η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ιωαννιτών με την επικεφαλής της Όλυ Τσουμάνη να αναδεικνύει μια σειρά προβλημάτων της περιοχής και να καλεί τον κόσμο να παλέψουν από κοινού για την επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν ώστε με δυνατό ΚΚΕ με περισσότερους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης και με αγώνες του λαού να ανοίξει ο δρόμος ο ίδιος ο λαός να κάνει κουμάντο στον τόπο του.
Μεταξύ άλλων η Όλυ Τσουμάνη αναφέρθηκε στα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα καθώς αυτά δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, η οποία βρίσκει προτιμότερη την αποζημίωση σε περίπτωση καταστροφής παρά την υλοποίηση έργων. Απέναντι στη λογική «πάμε και όπου βγει» τόνισε ότι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει να πάμε αλλιώς, κόντρα στην αυτοδυναμία της εγκληματικής πολίτικης του κέρδους.
Πάνω στο υπόμνημα που δόθηκε από εκπροσώπους πολιτιστικού συλλόγου και καταγγέλει την εγκατάλειψη των γειτονιών, ανάφερε ότι τα Γιάννενα μετατρέπονται σε μία πόλη δύο ταχυτήτων, αλλού θα είναι στο 2050 και αλλού στο 1950! Υπογράμμισε την προτεραιότητα του δήμου στα έργα «βιτρίνας» στο ιστορικό κέντρο για τη στήριξη της δράσης των τουριστικών ομίλων, γιατί στόχος των αστικών αναπλάσεων δεν είναι η κάλυψη των αναγκών των κατοίκων, αλλά η στήριξη της επιχειρηματικής δράσης. Απόδειξη αποτελούν τα έξοδα για την τουριστική προβολή που έχουν αυξηθεί 110%, ενώ οι γειτονιές της πόλης έξω από κέντρο υποφέρουν από λασπωμένους δρόμους το χειμώνα και σκόνη το καλοκαίρι, χωρίς χώρους αναψυχής και αθλητισμού για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
Για τα «μεγάλα» έργα που προβάλλονται στα προγράμματα των άλλων υποψηφίων και την ένταξη της πόλης σε διάφορες χρηματοδοτήσεις υπογράμμισε ότι ελάχιστα αγγίζουν τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών. Έφερε ως παράδειγμα την απουσία στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας στα παμπάλαια σχολεία της πόλης και τον ανεπαρκή αριθμός των δημοτικών ΚΔΑΠ, μόνο 5, με τα δίδακτρα να είναι όσα είναι και στα ιδιωτικά. Πρόσθετα, στάθηκε στην κακή κατάσταση του δικτύου ύδρευσης καθώς η απώλεια σε νερό φτάνει το 70% όμως δεν ιεραρχείται η αντικατάσταση του γιατί η συγκεκριμένη υποδομή δεν προσφέρει κερδοφορία.
Για τη διεκδίκηση της κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών η Όλυ Τσουμάνη ζήτησε την ψήφο υπέρ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ώστε να προκύψουν εκλεγμένοι που θα παλεύουν για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, με πράξεις και όχι με λόγια, στηρίζοντας της διεκδικήσεις του λαού για μόνιμη και σταθερή δουλεία, για αυξημένη κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία, μείωση του τιμολογίου στο νερό, κατάργησης των τροφείων σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ κ.α

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Ο “Πλάτανος’ πάει εκδρομή στο “Λάμποβο”

Επόμενο Άρθρο

Αγωνιστική δράση με επτά αγώνες στο Νέο Κλειστό

Επόμενο Άρθρο

Αγωνιστική δράση με επτά αγώνες στο Νέο Κλειστό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Ρήγα Φεραίου στα Καρδαμίτσια
  • Θέματα για λογοδοσία στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο
  • Σε μία εβδομάδα ξεκινά το Zagori Impact Investing Forum
  • Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στα Εικονίσματα
  • «Στασιμότητα ενεργειών μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Σ.Κ.) Ιωαννίνων»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.