• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΚΕΕΕ στις Βρυξέλλες: Στο επίκεντρο οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για επιχειρήσεις και επιμελητήρια

31 Οκτωβρίου 2022
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Η ΚΕΕΕ στις Βρυξέλλες: Στο επίκεντρο οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για επιχειρήσεις και επιμελητήρια
Share on FacebookShare on Twitter

«Βρυξέλλες 2022: Ευκαιρίες και δυνατότητες που προέρχονται από τους χρηματοδοτικούς πόρους της ΕΕ – ενεργειακά ζητήματα».

Ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες οι εργασίες του συνεδρίου και της επιμελητηριακής αποστολής της ΚΕΕΕ για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, τους πόρους της Ε.Ε. και τα ενεργειακά ζητήματα, με τη συμμετοχή ευρωπαίων αξιωματούχων, ευρωβουλευτών και προέδρων Επιμελητηρίων. Οι εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια της χώρας, ενημερώθηκαν για πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων που θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα.

Την πρώτη βραδιά και το επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν της επιμελητηριακής κοινότητας τίμησαν με την παρουσία τουςο Έλληνας Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Ε.Ε., κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρέσβης της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, ενώ από πλευράς των προσκληθέντων ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων οι κκ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μανώλης Κεφαλογιάννης και ΕλίζαΒόζεμπεργκ. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, μίλησε για την μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται για τη χώρα μας, καθώς μετά από επιτυχημένες διαπραγματεύσεις θα έχει να διαχειριστεί πόρους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων. Ο κ. Σχοινάς δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια, τονίζοντας στους εκπροσώπους των επιμελητηρίων πως σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αποδεικνύεται πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

Στο συνέδριο που συντόνισε ο υπεύθυνος εξωστρέφειας και διεθνών σχέσεων της ΚΕΕΕ – πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, απηύθυναν χαιρετισμό η κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και ο πρέσβης κ. Ιωάννης Βράιλας, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Μεταξύ των θεματικών οι οποίες συζητήθηκαν ήταν: «Ευκαιρίες και δυνατότητες που προέρχονται από τους χρηματοδοτικούς πόρους της Ε.Ε. – ενεργειακά ζητήματα», «Η πράσινη μετάβαση: χρηματοδοτικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία στην περίοδο 2021-27», «Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα», «Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης».

Αναλυτικότερα,στο πρώτο μέρος του συνεδρίου, ο κ. Κωνσταντίνος Νιάφας, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, Τμήμα Κύπρου και Ελλάδας ανέλυσε το «Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα»,ενώ ο κ. Αθανάσιος Σοφός, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, Τμήμα Κύπρου και Ελλάδας το «Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης».
Εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών ο κ. Δημήτριος Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας για Ελλάδα UnitedNationsRegionalInformationCentre – UNRIC έκανε ενημέρωση με θέμα: «Ηνωμένα Έθνη και Επιχειρηματικός Κόσμος – DoingBusinesswiththeUN».
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, στο δεύτερο μέρος που ακολούθησε σχετικά με τα ενεργειακά ζητήματα, ο κ. ΙορδάνηςΤσώτσος, Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και συντονιστής της Επιτροπής Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ανέπτυξε το θέμα: «Ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Ο κ. Χαράλαμπος Κρεμμύδας, χειριστής Θεμάτων Συμβουλίου ECOFIN, Μονάδας Οικονομικής Πολιτικής, Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. έκανεμία «Παρουσίαση σχετική με εν εξελίξει νομοθετική πρωτοβουλία περί REPowerEU» και η Δρ. Μαρκέλλα Σταμάτη, σύμβουλος Χάραξης Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ε.Ε. αναφέρθηκε στην «Ενέργεια για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία».

Στη συνάντηση και στο δείπνο εργασίας με το Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών ARGO και τον πρόεδρο του, κ. Σπύρο Παππά,αναπτύχθηκε το θέμα: «Μια ολιστική́ ματιά́ στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης – Το τίμημα της νομιμότητας ή η νέα κουλτούρα της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας».Στην ίδια συνάντηση ο κ. Παναγιώτης Παπαναστασίου, σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο, απηύθυνε ομιλία με θέμα: «Επιχειρηματικότητα στην εποχή́ της αβεβαιότητας. Μπορούν οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ευρώπη να αποτελέσουν ευκαιρία ελληνικής επιχειρηματικής ανάπτυξης; Αλυσίδες αξίας και η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Στο συνέδριο και στην επιμελητηριακή αποστολή, που οργάνωσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων στις Βρυξέλλες, παρευρέθηκαν περίπου 35 Επιμελητήρια από όλη την Ελλάδα. Στην αποστολή συμμετείχαν τα εξής Επιμελητήρια: Βιοτεχνικό Αθηνών, Επαγγελματικό Αθηνών, Εμπορικό και Βιομηχανικό Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Πειραιώς, Εμπορικό και Βιομηχανικό Ροδόπης, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Ροδόπης, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ημαθίας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Κοζάνης, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πρέβεζας, Ρεθύμνης, Φθιώτιδας και Χίου.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου:

 Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022(Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – αίθουσα JAN6Q1).

09:00’ – 10:00’: Προσέλευση – επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
10:00’: Έναρξη συνεδριακής εκδήλωσης ΚΕΕ.
«Βρυξέλλες 2022: Ευκαιρίες και δυνατότητες που προέρχονται από τους χρηματοδοτικούς πόρους της ΕΕ – ενεργειακά ζητήματα».
“Brussels 2022: Learning more about Europe’s funding opportunities – energy issues”.

Συντονιστής:κ. Στέφανος Γεωργιάδης, Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων ΚΕΕΕ, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας.

Χαιρετισμοί
 κ. Ιορδάνης Τσώτσος, Α’ Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
 κ. Ιωάννης Βράιλας, πρέσβης, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην Ε.Ε.
 κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες).

Α’ ΜΕΡΟΣ:Πράσινη μετάβαση: χρηματοδοτικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία στην περίοδο 2021-27:
 κ. Κωνσταντίνος Νιάφας, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, Τμήμα Κύπρου και Ελλάδας: «ΠρόγραμμαΑνταγωνιστικότητα».
 κ. Αθανάσιος Σοφός,Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, Τμήμα Κύπρου και Ελλάδας: «Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης».
 κ. Δημήτριος Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας για Ελλάδα UnitedNationsRegionalInformationCentre – UNRIC: «Ηνωμένα Έθνη και Επιχειρηματικός Κόσμος – DoingBusinesswiththeUN».

Β’ ΜΕΡΟΣ: Ενεργειακά Ζητήματα:
 κ. Ιορδάνης Τσώτσος, Α’ αντιπρόεδρος ΚΕΕΕ και συντονιστής της «Επιτροπής ενέργειας, φυσικών πόρων και δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης»: «Η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
 κ. Χαράλαμπος Κρεμμύδας, Χειριστής Θεμάτων Συμβουλίου ECOFIN, Μονάδα Οικονομικής Πολιτικής, Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ: «Παρουσίαση σχετική με εν εξελίξει νομοθετική πρωτοβουλία περί REPowerEU».
 Δρ. Μαρκέλλα Σταμάτη, Σύμβουλος χάραξης πολιτικής της Γενικής Διευθύντριας Ενέργειας της ΕΕ: «Ενέργεια για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία».

12:30’: Λήξη εργασιών.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Χρήστος Τσιρογιάννης και Γιώργος Στύλιος στην Ανέζα για τα έργα ασφαλτόστρωσης

Επόμενο Άρθρο

37χρονος αυτοπυροβολήθηκε με πιστόλι σφαγείου

Επόμενο Άρθρο
Δωδώνη:Ηλικιωμένο zευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του από εισπνοή αιθάλης

37χρονος αυτοπυροβολήθηκε με πιστόλι σφαγείου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Ρήγα Φεραίου στα Καρδαμίτσια
  • Θέματα για λογοδοσία στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο
  • Σε μία εβδομάδα ξεκινά το Zagori Impact Investing Forum
  • Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στα Εικονίσματα
  • «Στασιμότητα ενεργειών μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Σ.Κ.) Ιωαννίνων»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.