• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκρίθηκαν 10,8 εκ. ευρώ για έργα υδροδότησης σε Ζίτσα, Δωδώνη, Μέτσοβο και Βόρεια Τζουμέρκα

1 Ιουνίου 2023
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Εγκρίθηκαν 10,8 εκ. ευρώ για έργα υδροδότησης σε Ζίτσα, Δωδώνη, Μέτσοβο και Βόρεια Τζουμέρκα
Share on FacebookShare on Twitter

Σημαντικά έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων υδροδότησης στους Δήμους Ζίτσας, Δωδώνης, Μετσόβου και Β. Τζουμέρκων για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας του πόσιμου νερού, χρηματοδοτούνται με το ποσό 10.850.426 ευρώ από το το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με κοινή απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, η χρηματοδότηση για τους τέσσερις δήμους των Ιωαννίνων εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Υποδομές Παροχής και Εξοικονόμησης Πόσιμου Νερού» και με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έως το τέλος του 2025.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Αποφάση υπεγράφη στις 18 Μαΐου και περιλαμβάνει:

● Στον Δήμο Ζίτσας, το έργο, με προϋπολογισμό 3.807.301 ευρώ, αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου εξωτερικού υδραγωγείου που συνδέει τις πηγές Μπριζάκου Φωτεινού με τις κεντρικές δεξαμενές των οικισμών Γρανιτσοπούλας, Ριζού, Βρυσούλας και Κουρνόραχης, καθώς και τη σύνδεση των πηγών με την κεντρική δεξαμενή Εκκλησοχωρίου, όπως και την αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Μολοσσών (Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Βρυσούλα, Φωτεινό, Κουρνόραχη και Εκκλησοχώρι).

● Στον Δήμο Δωδώνης υλοποιούνται δύο έργα με προϋπολογισμούς 2.303.520 ευρώ και 254.032 ευρώ αντίστοιχα.
Το πρώτο έργο αφορά στην αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών Ρωμανού και Δερβιζιάνων του Δήμου Δωδώνης.
Το δεύτερο έργο αφορά στον εμπλουτισμό της δεξαμενής υδροδότησης στον οικισμό Δωδωνούπολης με τη μεταφορά νερού μέσω εξωτερικού δικτύου ύδρευσης.

● Στον Δήμο Μετσόβου, το έργο, προϋπολογισμού 3.176.442 ευρώ, αφορά στην αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου υδροδότησης με αντικατάσταση των παλαιωμένων αγωγών και την παρακολούθηση της κατανάλωσης πόσιμου νερού στην κοινότητα Μετσόβου, με σκοπό τον περιορισμό των απωλειών από την πλευρά του καταναλωτή, την επάρκεια πόσιμου νερού, την εξάλειψη του φαινομένου μη τιμολογούμενου νερού και την επίλυση των συχνών προβλημάτων με τις παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο.

● Στον Δήμο Β. Τζουμέρκων υλοποιούνται δύο έργα με προϋπολογισμούς 360.468 ευρώ και 948.662 ευρώ αντίστοιχα.
Το πρώτο έργο αφορά στην επέκταση του συστήματος τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης στις Δ.Ε. Πραμάντων και Καλαρυτών. Το δεύτερο έργο αφορά στην επέκταση του συστήματος ελέγχου διαρροών και του κεντρικού συστήματος τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης στις Δ.Ε. Τζουμέρκων και Βαθυπέδου.
Σκοπός και των δύο έργων είναι να δημιουργηθεί ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, με το οποίο θα ελέγχονται τα υδατικά αποθέματα, η ποιότητα του πόσιμου νερού και τα στοιχεία λειτουργίας των αντλιοστασίων και δεξαμενών.

Ο πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Με τα έξι έργα που θα γίνουν σε Ζίτσα, Δωδώνη, Μέτσοβο και Β. Τζουμέρκα δίνεται λύση σε ένα παράδοξο γεγονός που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους πολλών χωριών. Ενώ ο τόπος μας είναι ευλογημένος με πολλά νερά, κάθε καλοκαίρι αρκετές περιοχές διψούσαν. Ένα μεγάλο ποσοστό των αποθεμάτων νερού χανόταν σε διαρροές του δικτύου. Με τα έργα που χρηματοδοτούνται εξασφαλίζουμε επάρκεια και ποιότητα στο πόσιμο νερό, προστατεύοντας το περιβάλλον και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑΔΩΔΩΝΗΖΙΤΣΑΜΕΤΣΟΒΟΥΔΡΟΤΟΣΗΣΗ
ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Μορφές και οφέλη του εθελοντισμού στη πρεμιέρα των Πανελλαδικών 2023 στα ΕΠΑΛ

Επόμενο Άρθρο

Ανοιχτό το πρόγραμμα κατάρτισης για 2.000 άνεργους πτυχιούχους οικονομολόγους

Επόμενο Άρθρο
Ανοιχτό το πρόγραμμα κατάρτισης για 2.000 άνεργους πτυχιούχους οικονομολόγους

Ανοιχτό το πρόγραμμα κατάρτισης για 2.000 άνεργους πτυχιούχους οικονομολόγους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Ρήγα Φεραίου στα Καρδαμίτσια
  • Θέματα για λογοδοσία στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο
  • Σε μία εβδομάδα ξεκινά το Zagori Impact Investing Forum
  • Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στα Εικονίσματα
  • «Στασιμότητα ενεργειών μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Σ.Κ.) Ιωαννίνων»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.