• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου από ΕΚ: «Τι ακριβώς περιμένει η Ευρώπη για να απαντήσει αποτελεσματικά πλέον στην τουρκική προκλητικότητα;»

14 Δεκεμβρίου 2022
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Επιτροπή PEGA: Δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

EP Plenary session - Implementation of the Recovery and Resilience Facility

Share on FacebookShare on Twitter

Την επιθετικότητα της Τουρκίας, ως ευρωπαϊκό ζήτημα, ανέδειξε από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.
Η κα Ασημακοπούλου τόνισε ότι «οι βομβαρδισμοί στη Συρία, αλλά και στην κουρδική περιφέρεια του Ιράκαποδεικνύουνπερίτρανα πως η επιθετικότητα της Τουρκίας αποτελεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».Πρόσθεσε δεότι «είμαστε εμείς, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε την ασταθή και απρόβλεπτη συμπεριφορά ενός γείτονα, που δυστυχώς απέχει παρασάγγας από τις ευρωπαϊκές αξίες και αγνοεί συστηματικά τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου».
Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής υπογράμμισε,επίσης, το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνεςοι δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας αρκούν, για να αντιληφθεί κανείς ότι «η Τουρκία έχει επιλέξεισυνειδητά να δρα, ως κράτος ταραξίας. Ο κ. Ερντογάν έχει εξαπολύσει ουκ ολίγες απειλές εναντίον της πατρίδας μου, χρησιμοποιώντας επανειλημμένα τον στίχο «θα έρθουμε νύχτα» από το ομώνυμο τραγούδι που συνδέθηκε με τις μαύρες μέρες της εισβολής στην Κύπρο».Χαρακτήρισε δε αυτές τις δηλώσεις ως ένα ψήγμα από την εμπρηστική ρητορική που εκφράζει σε κάθε ευκαιρία, «κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα, ακόμα και για ζητήματα όπως το Μεταναστευτικό, όπου είναι η Τουρκία αυτή που δεν τηρεί τα συμφωνημένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, κατά τη δοκιμή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, η κα Ασημακοπούλου είπε ότι «φαίνεται ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές οι λεονταρισμοί του Τούρκου Προέδρου θα αυξάνονται. Η ανοχή της Ευρώπης, όμως, είναι αυτή που θα έπρεπε να έχει ήδη εξαντληθεί».
Τέλος, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Τι ακριβώς περιμένουμε για να απαντήσουμε αποτελεσματικά πλέον στην τουρκική προκλητικότητα;»

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: https://www.youtube.com/watch?v=Ry3U0jiY8Rw

Ευχαριστώ Κύριε Πρόεδρε,Κυρία Επίτροπε,
Οι βομβαρδισμοί στη Συρία, αλλά και στην κουρδική περιφέρεια του Ιράκαποδεικνύουν περίτρανα πως η επιθετικότητα της Τουρκίας αποτελεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Βέβαια, είμαστε εμείς, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε την ασταθή και απρόβλεπτη συμπεριφορά ενός γείτονα, που δυστυχώς απέχει παρασάγγας από τις ευρωπαϊκές αξίες και αγνοεί συστηματικά τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου.
Μόνο τους τελευταίους μήνες, οι δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας αρκούν, για να αντιληφθεί κανείς ότι η Τουρκία έχει επιλέξει συνειδητά να δρα, ως κράτος ταραξίας.
Ο κ. Ερντογάν έχει εξαπολύσει ουκ ολίγες απειλές εναντίον της πατρίδας μου, της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας επανειλημμένα τον στίχο «θα έρθουμε νύχτα», από το ομώνυμο τραγούδι που συνδέθηκε με τις μαύρες μέρες της εισβολής στην Κύπρο.
Αλλά αυτό είναι απλά ένα ψήγμα από την εμπρηστική ρητορική που εκφράζει σε κάθε ευκαιρία, κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα, ακόμα και για ζητήματα όπως το Μεταναστευτικό, όπου είναι η Τουρκία αυτή που δεν τηρεί τα συμφωνημένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Προχθές, μάλιστα, κατά τη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, δήλωσε: «Στην Ελλάδα, λένε ότι ο πύραυλος θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα». Τι άλλο θα ακούσουμε.
Φαίνεται ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές οι λεονταρισμοί του Τούρκου Προέδρου θα αυξάνονται. Η ανοχή της Ευρώπης, όμως, είναι αυτή που θα έπρεπε να έχει ήδη εξαντληθεί.
Και, αναρωτιέμαι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι: «Τι ακριβώς περιμένουμε για να απαντήσουμε αποτελεσματικά πλέον στην τουρκική προκλητικότητα;»
Ευχαριστώ.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

«6ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης»

Επόμενο Άρθρο

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για σημαντικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για σημαντικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση-αφιέρωμα, που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας, για την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών
  • Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό των Ιωανίνων από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Λευκωσίας
  • Δωρεάν είσοδος στο Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων
  • Οι Φιλιάτες δεν ζητούν φυλακές – ζητούν δίκαιη ανάπτυξη!
  • Eθελοντική αιμοδοσία

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.