• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τριήμερο δρομικό πάρτι με 7.000 δρομείς και υψηλές επιδόσεις

22 Σεπτεμβρίου 2025
in ΑΘΛΗΤΙΚΑ
A A
0
Τριήμερο δρομικό πάρτι με 7.000 δρομείς και υψηλές επιδόσεις

default

Share on FacebookShare on Twitter

Σε ένα τριήμερο δρομικό πάρτι εξελίχθηκε το IoanninaLakeRun 2025, με σχεδόν 5.500 δρομείς να συμμετέχουν στους τρεις αγώνες των 30, των 10 και των 5 χλμ., ενώ πάνω από 1.500 ήταν τα παιδιά, οι γονείς και τα ΑμεΑ, που πήραν μέρος στους αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα του Σαββάτου.

Ο αριθμός των συμμετοχών αποτελεί νέο ρεκόρ από καταβολής της διοργάνωσης το 2007, με την πορεία να είναι συνεχώς ανοδική.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ο οποίος προβλημάτισε ελαφρώς μόνο τους δρομείς των 30 χλμ., που συνάντησαν αντίθετο άνεμο σε κάποια σημεία της παραλίμνιας διαδρομής, η παραλίμνια περιοχή «βούλιαξε» από κόσμο, με τις παράλληλες δράσεις στο πάρκο χορηγών της πλατείας Μαβίλη να αποτελούν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος το βράδυ του Σαββάτου υπήρξε ένα djset με την Εύα Θεοτοκάτου στα decks.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Παναγιώτης Καραΐσκος του Ηρακλή, δεύτερος νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας το 2024, έκοψε  πρώτος το νήμα του τερματισμού της διαδρομής των 30 χλμ. του Γύρου της Λίμνης των Ιωαννίνων, με χρόνο 1:37:37.

Μπορεί το ρεκόρ της διαδρομής,  1.36.19, που είχε καταγράψει πέρυσι ο Κώστας Σταμούλης να μην καταρρίφθηκε, όμως ο τερματισμός επεφύλαξε ξεχωριστές συγκινήσεις, με τον Παναγιώτη Καραΐσκο να «υποδέχεται» χειροκροτώντας τον Γιώργο Σταμούλη της PumaRunningTeam, που τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 1:38:02, και τον Νίκο Σταμούληαπό τον ΓΑΣ Αγρινίου με χρόνο 1:38:37. «Η διαδρομή ήταν υπέροχη και την ευχαριστήθηκα πολύ», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Παναγιώτης Καραϊσκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον χρόνο του ενόψει του στόχου, που είναι το βάθρο στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισεη νικήτρια του περσινού Αυθεντικού Μαραθωνίου Ματίνα Νούλα με χρόνο 1.52.39, η οποία κατέρριψε το ρεκόρ, που κατείχε η ΓκλόριαΠριβιλέτζιο από το 2024 με 1.53.13. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλουμε 2.04.08 και στην τρίτη η Άννα Μαρία Γρατσία με 2.05.09.

Εκκίνηση πήραν 2.658 δρομείς, 580 περισσότεροι από το 2024, και τερμάτισαν 2.639, ενώ 106 ήταν οι συμμετέχοντες στο δυναμικό βάδην.

Τα έπαθλα στους νικητές απένειμαν η SocialMediaSpecialist της Βίκος Α.Ε. Μαρία Τριγκάκη στους άνδρες και ο ChiefSales&MarketingOPAPStoresOfficer – RetailTeamΦώτηςΖησιμόπουλοςστιςγυναίκες.Τις επιταγές με τα χρηματικά έπαθλα των 600, 300 και 150 ευρώ απένειμαν στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες εκ μέρους του αθλοθέτη του αγώνα, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Παύλος Χήτας και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Βουγιούκας, ο οποίος επέδωσε και μια δεύτερη επιταγή αξίας 300 ευρώ στη Ματίνα Νούλα για το ρεκόρ διαδρομής στις γυναίκες. Δωροεπιταγέςαξίας 200 ευρώ η κάθε μία στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα απένειμαν εκ μέρους της PumaoSportsMarketingManagerΧρήστος Παχιουδάκης και ο MarketingDirectorτου Ομίλου FaisΚώστας Νούσιας.


«Άνεμος» ο Π. Πετρουλάκης στα 10 χλμ.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Παναγιώτης Πετρουλάκης της PumaRunningTeam έκοψε το νήμα του τερματισμού στον αγώνα των 10 χλμ, σε 30:08, βελτιώνοντας τον χρόνο του από πέρυσι. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Διονύσης Καψάλης με χρόνο 31:30 και τρίτος ο Νέστορας Κολιός του ΑΓΣ Ιωαννίνων, που για μια ακόμη χρονιά βρέθηκε στην τριάδα του βάθρου, με χρόνο 31:58.

Και η νικήτρια των γυναικών στον αγώνα των 10 χλμ., η Αθανασία Κοκκορού της StoikosRunningTeam – Sauconyβελτίωσε τον χρόνο της, τερματίζοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά πρώτη, σε 36.10. Δεύτερη τερμάτισε η Ζωή Ανδρικοπούλου σε χρόνο 37.46 και τρίτη τερμάτισε η Όλγα Λοβέρα της StoikosRunningTeam – ΣΑΠΚ Νεάπολης, κάνοντας χρόνο 41.45.

Στον αγώνα των 10 χλμ. πήραν εκκίνηση 1.142 αθλητές, 319 περισσότεροι από πέρυσι, και τερμάτισαν 1.134.Τις απονομές στους νικητές των 10 χλμ. έκανε η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη και στις νικήτριες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιάννης Τσίμαρης. Τα χρηματικά έπαθλα απένειμε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Βασίλειος Κολιός, ενώ μια δωροεπιταγή των 100 ευρώ έδωσε στον πρώτο νικητή και στην πρώτη νικήτρια η Puma, δια χειρός του SportsMarketingManagerΧρήστου Παχιουδάκη και του Δημήτρη Στεφανόγλου από το τμήμα marketing.

Στις ηλικιακές κατηγορίες των 30 και των 10 χλμ. απονομές έκαναν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπεγκας, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τάτσης, Πέτρος Παλάσχας, Στέφανος Σίντος και Κώστας Γκόγκος, η αναπληρωτής περιφερειάρχη Αγνή Νάκου, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κίτσιος, ο αναπληρωτής διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Τάσσης, εκπρόσωποι των χορηγών, κάποιοι εκ των οποίων εκπροσωπήθηκαν σε ανώτερο επίπεδο, όπως η Πλαίσιο Computers από τον CEO της Κώστα Γεράρδο, μέλη της οργανωτικής επιτροπής κ.ά.

Άγγιξαν τους 1500 οι δρομείς στα 5 χλμ.

Σχεδόν 400 περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά ήταν οι δρομείς, που έτρεξαν στον αγώνα των 5 χλμ. του IoanninaLakeRun, το απόγευμα του Σαββάτου, με τον Στέργιο Πολίτη από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης να τερματίζει σε 15 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα.

Μόλις 5 δευτερόλεπτα αργότερα ο Διονύσης Καψάλης από τον ΓΑΣ Αγρινίου πέρασε την αψίδα του τερματισμού δεύτερος, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Τασιούλας του ΑΓΣ Ιωαννίνων, με χρόνο 15:16’.

Στην διαδρομή των 5 χλμ., ελαφρά τροποποιημένη σε σχέση με το παρελθόν και εκ νέου πιστοποιημένη από τους IAAF/AIMS,  έλαβαν εκκίνηση1459 δρομείς, τερματίζοντας οι 1.450. Στον αγώνα έλαβαν μέρος δρομείς από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ενώ συμμετείχε και ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Πέντε λεπτά πριν την προγραμματισμένη εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ., εκκίνηση έλαβαν δύο αθλητές σε τροχήλατα αμαξίδια με τους οδηγούς τους, που έτρεξαν τη διαδρομή, στέλνοντας μηνύματα ζωής.

Τις απονομές στους νικητές έκαναν ο  συνεργάτης δικτύου ΟΠΑΠ Στέφανος Παππάς και ο πρόεδρος και CEO της Samsung Ελλάδας HansooKim.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Αναβαθμίζει την Ψηφιακή Ενημέρωση των Χρηστών της μέσω Βιντεοσκοπημένου Υλικού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Τριήμερο δρομικό πάρτι με 7.000 δρομείς και υψηλές επιδόσεις
  • Η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Αναβαθμίζει την Ψηφιακή Ενημέρωση των Χρηστών της μέσω Βιντεοσκοπημένου Υλικού
  • Παρουσίαση προσκλήσεων του Προγράμματος «Ήπειρος 2021-2027» για επιχειρηματικότητα, καινοτομία, απασχόληση στην Πρέβεζα
  • «Εξετάσεις για χορήγηση άδειας άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος- Οκτώβριος 2025
  • Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Περιφερειακής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.