Μια ζεστή μουσικοχορευτική εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 29 Απριλίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Οι επιβάτες της Aegean που έφτασαν στα Ιωάννινα από την Αθήνα αλλά και εκείνοι που αναχώρησαν από τα Ιωάννινα προς την πρωτεύουσα παρακολούθησαν μια μοναδική εκδήλωση καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από την κίνηση και τη μουσική.
Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απρίλιου ως μια υπενθύμιση της καθολικότητας του χορού ως μέσου που ξεπερνά πολιτικά και πολιτισμικά εμπόδια ενώνοντας τους ανθρώπους μέσω της κίνησης. Αυτό το διαχρονικά επίκαιρο μήνυμα εκφράστηκε και κατά τη χθεσινή εκδήλωση μαζί με την ελευθερία της έκφρασης μέσα από τη σωματική κίνηση.
Έτσι λοιπόν, οι χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά σε χορογραφίες επιμέλειας του χοροδιδασκάλου κ. Χρήστου Σαρηγιαννίδη και μαζί με τα μέλη της ορχήστρας φρόντισαν να έχουν μια θερμή υποδοχή όσοι έφταναν στην πόλη μας, όπως επίσης και να πάρουν μαζί τους όμορφες εικόνες και μελωδίες όσοι έφευγαν από αυτή.
Ενδεικτικά ερμηνεύτηκαν τραγούδια των εξής συνθετών: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Σουγιούλ, Μούτση, Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Χιώτη και Παπαϊωάννου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και ένα μίνι αφιέρωμα στον Γιαννιώτη στιχουργό Τάκη Μουσαφίρη, που αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές και αυθεντικές φωνές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Με καταγωγή από τα Ιωάννινα, κατάφερε να μεταφέρει μέσα από τους στίχους του την αλήθεια της καθημερινότητας, το πάθος, τον έρωτα και τις ανθρώπινες αντιθέσεις. Συνεργάστηκε με σπουδαίους ερμηνευτές και συνέβαλε στη δημιουργία μεγάλων επιτυχιών που άφησαν εποχή, ενώ το έργο του ξεχωρίζει για την αμεσότητα, τη λαϊκότητα και τη διαχρονικότητά του. Η προσφορά του Τάκη Μουσαφίρη στη μουσική αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και σημαντικό μέρος της σύγχρονης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Διεθνής Αερολιμένας Ιωαννίνων, η Ομάδα Εργασίας για την Τουριστική Προώθηση και Ανάπτυξη του Ν. Ιωαννίνων, η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά.
Την εκδήλωσε παρουσίασε η κα Κωνσταντία Διαμάντη.
Την ορχήστρα στελέχωσαν οι: Τάσος Μακρογιαννόπουλος (κιθάρα), Πέτρος Κάλφας (μπουζούκι), Arti Mosxeta (πλήκτρα), Καλλιρρόη Πετράκη (τραγούδι).
Τα γλυκά για την εκδήλωση προσέφερε η εταιρεία «Χίλια Καντάρια Ζάχαρη» με έδρα το νησάκι των Ιωάννινων και την διακόσμηση του χώρου πραγματοποίησε η εταιρεία Eco Bags.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον αερολιμενάρχη Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου και τους συνεργάτες του για τη φιλοξενία, το προσωπικό του αεροδρομίου, τα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών και της αστυνομίας, την πρόεδρο, τον χοροδιδάσκαλο, την παρουσιάστρια και τους χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά, τους καταπληκτικούς μουσικούς, το Κέντρο Νέων Ηπείρου και τους χορηγούς μας για τη συνεργασία και όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση για την επιτυχημένη διεξαγωγή της.








