Με κύριο χαρακτηριστικό την έμπρακτη εθελοντική στήριξη τους, δεκάδες μηχανικοί συνέβαλαν ενεργά στους ελέγχους που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που «χτύπησε» την Ήπειρο, την Κυριακή 8 Μαρτίου.
Το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ, από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες όλων των φορέων έτσι ώστε να επανελεγχθούν οι περισσότερες δημόσιες δομές που εξυπηρετούν κυρίως μαθητές και παιδιά, ενώ εθελοντικά οι μηχανικοί σε όλη την Ήπειρο, προχώρησαν σε ενδελεχείς ελέγχους, όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο.
Σε όλες τις δύσκολες στιγμές, οι Μηχανικοί της ευρύτερης περιοχής, αποδεικνύουν πως γνωρίζουν να στέκονται στο πλευρό της κοινωνίας μας και με την άρτια ακαδημαϊκή κατάρτισή τους, συμβάλουν στην ασφάλεια των δημόσιων υποδομών.
«Για μια ακόμη φορά δημόσια ευχαριστώ όλες και όλους τους συναδέλφους για την έμπρακτη εθελοντική στήριξη τους. Με τη σημαντική προσπάθειά τους και με την ενεργό συμμετοχή τους, απέδειξαν ουσιαστικά ότι ο ρόλος του Μηχανικού αποτελεί και λειτούργημα για την κοινωνία μας», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, Γιάννης Τσίγκρος.








