• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποφάσεις Περιφερειακής Επιτροπής

20 Φεβρουαρίου 2026
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Αποφάσεις Περιφερειακής Επιτροπής
Share on FacebookShare on Twitter

Αποφάσεις για δημοπρατήσεις και κατακυρώσεις έργων έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου,

Ειδικότερα εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων:

  • «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης οδών και τεχνικών έργων στην περιοχή Σαγιάδας», προϋπολογισμού 680.580 €.
  •  «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού «Σκοτωμένο – Μηλιά – Καταρράκτης», προϋπολογισμού € 200.000.
  •  «Άμεση αποκατάσταση βατότητας σε τμήμα της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 130.000 €.
  • «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου για την ωρίμανση του έργου: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας στο τμήμα της Ε.Ο Ιωαννίνων – Άρτας εντός του οικισμού Νέας Φιλιππιάδας (Οδός Σόλωνος Γκίκα)», προϋπολογισμού 65.000 €.
  • Από  εδάφους ψεκασμόςελαιοδέντρων στο πλαίσιο του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2026, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προϋπολογισμού 109.785,15€,

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και οριστικοποιήθηκαν οι ανάδοχοι για τα εξής έργα:

  • «Άμεση αποκατάσταση φθορών ασφαλτοτάπητα επαρχιακού δικτύου Δίστρατο – Βασιλίτσα», προϋπολογισμού € 186.000. Ανάδοχος: ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ.
  •  «Άμεσες εργασίες βελτίωσης βατότητας 16ης επαρχιακής οδού από διασταύρωση για Μικρό Σουλόπουλο έως Δεσποτικό και περιφερειακής οδού Αετόπετρας», προϋπολογισμού 240.000 €.  Ανάδοχος: «Σ & Γ ΑΛΕΞΙΟΥ Ο.Ε.»
  • «Επένδυση αρδευτικών διωρύγων ΤΟΕΒ Λούρου-ΤΟΕΒ Αράχθου», προϋπολογισμού € 160.000. Ανάδοχος: ΤΕΚΑΤ Ο.Ε.
  • «Βελτίωση βατότητας σε  δρόμους εντός των Τ.Κ. Γρανιτσοπούλας και Εκκλησοχωρίου», προϋπολογισμού € 30.000. Ανάδοχος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
  •  «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Άρτας για το έτος 2025», προϋπολογισμού 52.000 €. Ανάδοχος: Οικονόμου Γεώργιος.
  • Αποκατάσταση ολίσθησης ανάντη πρανών της επαρχιακής οδού προς Αμπελοχώρι στον 3ο ελιγμό μετά την γέφυρα Πολιτσάς», προϋπολογισμού 45.000 €. Ανάδοχος: ΚΩΝ. ΤΖΟΒΑΡΑΣ.

Μελέτη για το Δασικό Χωριό Κέδρος Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

Στην εκπόνηση της οριστικής  μελέτης πλέον για τις κτιριακές εγκαταστάσεις  του Δασικού Χωριού Κέδρος που βρίσκεται στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου. Στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, για το σκοπό αυτό εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας με την «Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.» η οποία και θα αναλάβει την εκπόνηση μελέτης που θα έχει αντικείμενο τη ριζική ανακαίνιση και την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιριακών μονάδων του Δασικού Χωριού Κέδρος, προϋπολογισμού 121.520 ευρώ.

Οι επιμέρους μελέτες θα είναι: Αρχιτεκτονική, Στατική, Μελέτη Η/Μ, Μελέτη Παθητικού Κτιρίου.

56 Ηπειρωτικές επιχειρήσεις στη FOODEXPO 2026

Τη δυνατότητα,  σε πενήντα έξι παραγωγούς της Ηπείρου, να προβάλουν τα προϊόντα τους, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων στην Ελλάδα, δίνει η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετέχοντας στη FOODEXPO, που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 16 Μαρτίου 2026 στην Αθήνα.

Η ενοικίαση του εκθεσιακού χώρου θα γίνει από την Περιφέρεια και η φιλοξενία των παραγωγών στα περίπτερα, ως και οι συναντήσεις B2Bθα είναι δωρεάν. Οι σχετικές δαπάνες για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην ανωτέρω έκθεση εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ο προγραμματισμός της συγκεκριμένης έκθεσης, όπως και άλλων, γίνεται λαμβάνοντας υπόψη και το ενδιαφέρον και τα αιτήματα των παραγωγών.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ανεβάζει στροφές! Μεγάλη με άρματα παρέλαση και Μεγάλο Πάρτυ!

Επόμενο Άρθρο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Δωδώνης λόγω εκτέλεσης εργασιών

Επόμενο Άρθρο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Δωδώνης λόγω εκτέλεσης εργασιών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Yγειονομική κάλυψη στις εκδηλώσεις της Κυριακής της Αποκριάς
  • 24 «Τζαμάλες» ανάβουν σε ισάριθμες κοινότητες οι τοπικοί σύλλογοι με τη στήριξη του Δήμου Ζίτσας
  • Ευρεία σύσκεψη για την τάφρο Λαψίστας
  • Ο Δήμαρχος Λευκάδας αιτείται να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Δημοτική Ενότητα  Λευκάδας, η Δημοτική Ενότητα Ελλομένου και η Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων του Δήμου Λευκάδας
  • Πρόσκληση και ημερήσια διάταξης της δημόσιας ειδικής, διά ζώσης, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής της 25ης Φεβρουαρίου 2026 – ώρα 18:00

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.