Την ανάγκη ένταξης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στον υπό αναμόρφωση νέο Οργανισμό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ζητά ο Γιώργος Αμυράς, με κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας, έπειτα από συνεργασία με τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηπείρου.
Στη συνημμένη επιστολή που συνοδεύει την Αναφορά, παρουσιάζονται τα οφέλη από μία τέτοια ενέργεια, καθώς μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη Μονάδα λειτουργεί εντός της Αιματολογικής Κλινικής, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες, κυρίως στη στελέχωση, με την έλλειψη μόνιμου ιατρού.
Ο κ. Αμυράς, σε δηλώσεις του, αναφέρει: «Οι περισσότεροι ασθενείς με θαλασσαιμία από την Ήπειρο λαμβάνουν τη θεραπεία τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η ένταξη της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου είναι αίτημα που εκκρεμεί από το 2009 και η ικανοποίησή του αναμένεται να εξασφαλίσει την αρτιότερη φροντίδα των ασθενών.»








