• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1,3 εκ. ευρώ για νέα έργα βελτίωσης υποδομών και αναβάθμισης της καθημερινότητας σε Δ.Ε. Ανατολής και Παμβώτιδας

21 Οκτωβρίου 2025
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Προσωρινούς αναδόχους για δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 1,3 εκ. ευρώ ανάδειξε με ομόφωνη απόφασή της σήμερα η δημοτική επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών.

Πρόκειται για τις παρεμβάσεις με τίτλο: «Κατασκευαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση υποδομών στη Δ.Ε. Ανατολής», ύψους 381.500 ευρώ και «Αποκατάσταση, βελτίωση και επέκταση έργων υποδομής στη Δ.Ε. Παμβώτιδας», προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Το πρώτο έργο χρηματοδοτείται από αποζημιώσεις απαλλοτρίωσης ακινήτων καθώς και από τους ΚΑΠ Επενδυτικών Δαπανών και αφορά σημαντικές εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης σε κτίρια και κοινόχρηστους χώρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ανατολής και Νεοκαισάρειας.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις

Στην Ανατολή θα πραγματοποιηθούν εργασίες:

  • Στο παλιό Δημαρχείο του πρώην Δήμου Ανατολής, με αντικατάσταση κουφωμάτων, επισκευή στέγης και νέες παρεμβάσεις πυρασφάλειας.
  • Στο κτίριο που στεγάζει το Ιατρείο της Τ.Κ. Ανατολής και την Αδελφότητα Ποντίων, με αποκατάσταση φθορών και χρωματισμούς.
  • Στο κτίριο του 9ου Νηπιαγωγείου Ανατολής, όπου φιλοξενείται το Δημοτικό Ωδείο, με παρεμβάσεις στη στέγη και τις υδρορροές.
  • Στην πλατεία 21ης Φεβρουαρίου, με γενική συντήρηση, νέο φωτισμό LED, τοποθέτηση καθιστικών, φροντίδα πρασίνου και επισκευή πλακόστρωσης.
  • Στην πλατεία επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, με νέες πλακοστρώσεις και γενική συντήρηση.

Στη Νεοκαισάρεια, οι εργασίες περιλαμβάνουν την πλήρη αντικατάσταση της στέγης και των στεγάστρων του Κοινοτικού Καταστήματος στην κεντρική πλατεία.

Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στην αποκατάσταση των φθορών που έχουν προκύψει από την παλαιότητα και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, εξασφαλίζοντας τη λειτουργική και δομική επάρκεια των κτιρίων, τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, την ασφάλεια και άνεση των πολιτών, την αισθητική αναβάθμιση και την ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας των κοινοτήτων και τη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στη Δ.Ε. Παμβώτιδας το έργο περιλαμβάνει πλήθος παρεμβάσεων, που εκτείνονται σχεδόν στο σύνολο των κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας, όπως ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, επισκευές και ανακαινίσεις κτιρίων, αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, βελτίωση οδών και υποδομών. Ενδεικτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε Κατσικά, Κουτσελιό, Καστρίτσα, Μουζακαίους, Χαροκόπι, Πλάτανο, Βασιλική, Λογγάδες, Ηλιόκαλη, Δροσοχώρι, Πλατανιά, Δαφνούλα, Κράψη και Ανατολική, καλύπτοντας κρίσιμες ανάγκες σε προσβασιμότητα, ασφάλεια και λειτουργικότητα των οικισμών.

Διαρκής αναβάθμιση και μέριμνα για τις τοπικές κοινότητες

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων συνεχίζει με συνέπεια την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων, που καλύπτει όλες τις Δημοτικές Ενότητες και ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται σε μια ευρύτερη στρατηγική για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ήδη έχουν εγκριθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα σε Δημοτικές Ενότητες και γειτονιές της πόλης, που αφορούν αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, βελτιώσεις οδικών δικτύων, αναβαθμίσεις κτιρίων και υποδομών. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν νέες δημοπρατήσεις και εντάξεις έργων, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για ισόρροπη ανάπτυξη και αναβάθμιση σε κάθε περιοχή του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, δήλωσε:

«Με σχέδιο, επιμονή και συνέπεια, επενδύουμε σε έργα που δεν αποτελούν απλώς τεχνικές παρεμβάσεις, αλλά ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών. Εργαζόμαστε για έναν Δήμο που προοδεύει με όλους και για όλους, αναβαθμίζοντας τις υποδομές, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο σε κάθε γειτονιά».

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Εορτασμός των 113 χρόνων από την Απελευθέρωση του Καναλακίου από τον Οθωμανικό ζυγό (21 Οκτωβρίου 1912 – 21 Οκτωβρίου 2025)

Επόμενο Άρθρο

Καμία απάντηση στα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών από την κυβέρνηση

Επόμενο Άρθρο

Καμία απάντηση στα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών από την κυβέρνηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2025 – Η Ιστορία Ζωντανεύει στο Πωγώνι
  • «Το Πολιτιστικό Τοπίο Ζαγορίου ως Τοπίο Μάθησης»
  • Καμία απάντηση στα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών από την κυβέρνηση
  • 1,3 εκ. ευρώ για νέα έργα βελτίωσης υποδομών και αναβάθμισης της καθημερινότητας σε Δ.Ε. Ανατολής και Παμβώτιδας
  • Εορτασμός των 113 χρόνων από την Απελευθέρωση του Καναλακίου από τον Οθωμανικό ζυγό (21 Οκτωβρίου 1912 – 21 Οκτωβρίου 2025)

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.