Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 14 Αυγούστου 2025, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων και ιστών (καρδιάς, ήπατος, νεφρών και κερατοειδών), που προσφέρθηκαν για δωρεά, απόνοσηλευόμενο ασθενή με εγκεφαλικό θάνατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τουΓ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ».
Στην επέμβαση λήψης των μοσχευμάτων συμμετείχαν χειρουργικές ομάδες από τοΠανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό ΝοσοκομείοΘεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου” καθώς και από χειρουργικές ομάδες της Ιταλίας.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήριο στην οικογένειατου δότη και την ευχαριστεί βαθύτατα για τη γενναία απόφασή της να προσφέρει ζωήσε συνανθρώπους μας μέσω της δωρεάς οργάνων.
Ευχαριστίες απευθύνονται επίσης, στους συντονιστές μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου, στο προσωπικό της Μ.Ε.Θ., του Χειρουργείου και τουΑναισθησιολογικού Τμήματος, καθώς και στις χειρουργικές ομάδες που συμμετείχανγια την άρτια και ευσυνείδητη εκτέλεση του δύσκολου αυτού έργου, υπό τονσυντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού καθώς και τηνβασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματοςτης μεταμόσχευσης.