Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με την Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου ως Φορέα Υλοποίησης των δράσεων Β.3 «Τοπική Δικτύωση και Γαστρονομικές Κοινότητες» & Β.4 «Ενημέρωση και προβολή δράσεων του σχεδίου» του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» του προγράμματος LEADER/CLLD, Μέτρο 19 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, προσκαλεί τους επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Πράμαντα, την Κυριακή 3 Αυγούστου 2025 στις 16.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βορείων Τζουμέρκων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το ΣΔΣ «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκε η Γαστρονομική Κοινότητα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Θα ακολουθήσει μενού των τοπικών πιάτων που αναδείχθηκαν ως εμβληματικά πιάτα για την Γαστρονομική Κοινότητα Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με το σχετικό μπουφέ.
Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακή μουσική με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Η εκδήλωση ολοκληρώνει ένα δημιουργικό κύκλο εκπαιδευτικών, συμμετοχικών και γαστρονομικών δράσεων που υλοποιήθηκαν στην περιοχή για την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ από τoν ανάδοχο Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER/CLLD (Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014–2020). Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των συναντήσεων και των σεμιναρίων της Γαστρονομικής Κοινότητας, η πορεία συγκρότησης του τοπικού δικτύου επαγγελματιών και παραγωγών, οι βασικοί άξονες των επόμενων δράσεων καθώς και η πρώτη λίστα «Εμβληματικών Πιάτων» των Τζουμέρκων που προτείνεται για προώθηση στην τουριστική αγορά.
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., ενώ θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις από μέλη της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου, εκπαιδευτές και συνεργάτες του προγράμματος.
Η τελική εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και αποτελεί γιορτή συμπερασμάτων, συνεργασίας και γαστρονομικής ταυτότητας, μια ευκαιρία να δούμε πώς η τοπική κουζίνα μπορεί να γίνει εργαλείο εξωστρέφειας, ανάπτυξης και πολιτιστικής ανάδειξης.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Email: epirus@epirussa.gr
Web: www.epirussa.gr
ΛέσχηΓαστρονομίαςΗπείρου
Email: info@epirus-gastronomy.gr
Web: www.epirus-gastronomy.gr