• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Kοινό των Ηπειρωτών: Ζητούμε απαντήσεις για την επιδότηση βαμβακιού στο Μέτσοβο

2 Ιουλίου 2025
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Επερώτηση προς τον περιφερειάρχη για την ασφαλή σύνδεση της Κόνιτσας με την Ιόνια οδό και τη βελτίωση του οδικού δικτύου προς Επταχώρι Καστοριάς
Share on FacebookShare on Twitter

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταβολή ειδικής ενίσχυσης για καλλιέργεια βαμβακιού στο Μέτσοβο, επισημαίνουμε ότι η καλλιέργεια βαμβακιού στο Μέτσοβο είναι γεωργικά αδύνατη. Με υψόμετρο 1.160 μέτρων, ψυχρό κλίμα, παγετούς και σύντομο καλοκαίρι, το Μέτσοβο δεν πληροί καμία προϋπόθεση για καλλιέργεια βαμβακιού, το οποίο απαιτεί θερμές συνθήκες, χαμηλά υψόμετρα και μεγάλη περίοδο χωρίς παγετούς.

Η “ειδική ενίσχυση βάμβακος” καταβάλλεται μόνο όπου υπάρχει πραγματική καλλιέργεια και συγκομιδή. Η αναφορά για καταβολή τέτοιας ενίσχυσης για το Μέτσοβο προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο δήλωσης των εκτάσεων, την επιλεξιμότητά τους, την τήρηση των ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ύπαρξη παραστατικών συγκομιδής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά συγγενικό πρόσωπο αιρετού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η υπόθεση συνδέεται με τον ευρύτερο έλεγχο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) για παράνομες δηλώσεις εκτάσεων και καταβολή επιδοτήσεων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ζητούμε τώρα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να διευκρινίσει εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα περί καταβολής ειδικής ενίσχυσης βαμβακιού για το Μέτσοβο και να δοθούν στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων δηλώσεων για βαμβάκι στο Μέτσοβο, της επιλεξιμότητας των εκτάσεων, των ποσών που καταβλήθηκαν και των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Ζητούμε επίσης να δοθούν τα παραστατικά συγκομιδής βαμβακιού που φέρεται να έχουν εκδοθεί για το Μέτσοβο, όπως παραστατικά ζύγισης και παράδοσης, ποσότητες, ημερομηνίες, παραλήπτες και πληρωμές που σχετίζονται με την υποτιθέμενη συγκομιδή.

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν.

Ζητούμε πλήρη διαφάνεια, λογοδοσία και δικαιοσύνη. Η προστασία των ευρωπαϊκών και δημοσίων πόρων είναι υπόθεση όλων μας.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Εφαρμογή του Smart Family από την 6η Υ.ΠΕ. σε Ιωάννινα και Πύργο

Επόμενο Άρθρο

Aντεργατικό το νέο νομοσχέδιο

Επόμενο Άρθρο
Aντεργατικό το νέο νομοσχέδιο

Aντεργατικό το νέο νομοσχέδιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Αλ. Καχριμάνης: Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ούτε διασύρεται, ούτε σιωπά
  • Ο Δήμος Πωγωνίου φιλοξενεί το 4ο Θερινό Σχολείο Ιστορίας και Οικονομίας (HISEC 2025) στο Δελβινάκι
  • Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της ΜΚΟ Solidarity Now
  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Διεθνές Θερινό Σχολείο «Οικο-εξερεύνηση και Βιώσιμος Τουρισμός στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Βίκου-Αώου», Κόνιτσα, 24–30 Ιουνίου 2025
  • Κατηγορείται ανήλικος ημεδαπός ότι αφαίρεσε ηλεκτρικό πατίνι, αξίας 600 ευρώ

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.